Νίκος Βέργος: Παιδί της Ρεάλ, αντίπαλος του Γκιγκς, θητεία στους αιώνιους! (photos)

Νίκος Βέργος: Παιδί της Ρεάλ, αντίπαλος του Γκιγκς, θητεία στους αιώνιους! (photos)

Παναιτωλικός: Οι Αγρινιώτες πήραν την πρώτη τους νίκη με έναν παίκτη που ψάχνει την αναγέννησή του. Μία μικρή καριέρα, αλλά γεμάτη εμπειρίες κι αναμνήσεις.

Ο Νίκος Βέργος στις 13 Ιανουαρίου θα κλείσει τα 25 του χρόνια.

 Έχει ακόμα δρόμο μπροστά του για να αρχίσει να σκέφτεται τι θα διηγείται ότι έζησε στην ποδοσφαιρική του καριέρα, όταν έρθει η ώρα να σταματήσει.

Ή, μήπως να ξεκινήσει άμεσα; Γιατί αυτά που έχει ζήσει ο Μακεδόνας φορ (γεννήθηκε στις 13/1/1996 στο Κιλκίς) είναι ήδη πάρα πολλά για να περιμένει. Οι εμπειρίες που έχει αποκτήσει είναι μεγάλες. Οι αναμνήσεις πολλές. Κι όμως το αστέρι έχασε την λάμψη του. Είναι πλέον στο Αγρίνιο και ψάχνει τρόπους να λάμψει ξανά.  

Την Δευτέρα ο Παναιτωλικός πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα λυγίζοντας την ΑΕΛ 2-1, με δύο γκολ του Βέργου. Ενός παίκτη, που έχει βρεθεί να δουλεύει στην ίδια προπόνηση, υπό τις οδηγίες του Ζιντάν, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά, Μόντριτς, Ίσκο. Ενός παίκτη που έχει βρεθεί στο ίδιο γήπεδο, αντίπαλος του Γκιγκς, του Φαν Πέρσι και του Ρούνει. Ενός παίκτη με θητεία στους δύο αιώνιους του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο Βέργος πήγε στο «τριφύλλι» από τους «ερυθρόλευκους» κι όχι ενώ είχε πάει ενδιάμεσα σε άλλη ομάδα. Ούτε έφυγε από την Ακαδημία του ενός και πήγε στον άλλον. Ανήκε στον Ολυμπιακό, τον άφησε κι ενώ γνώριζε ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται. Αυτά και μόνο αρκούν.

Ο Βέργος το ποδόσφαιρο στον Αλέξανδρο στο Κιλκίς. Μετακόμισε το 2004 στην Ακαδημία της Δόξας Χέρσου και το 2006 επέστρεψε στον Αλέξανδρο. Σύντομα τον ανακάλυψαν σκάουτερ ελληνικών ομάδων. Το 2009, σε ηλικία 13 ετών, ο Ολυμπιακός τον απέκτησε κι ενώ φέρεται να επικράτησε στη μάχη με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό.

Ο ταλαντούχος επιθετικός ξεχώριζε στου Νέους του Ολυμπιακού (είναι κολλητός με τον Τσιμίκα), όπου 17,5 ετών έπαιξε στο Champions League Νέων κόντρα στην Παρί Σ.Ζ (18/9/13). Στις 3/10/13 πέτυχε και το πρώτο του γκολ στον θεσμό στην ήττα 4-2 από την Άντερλεχτ.

Εκείνη την περίοδο, όμως, αυτό δεν θα ξεχάσει είναι ότι ενδιάμεσα στα δύο παιχνίδια των Νέων για την Ευρώπη, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Στις 25/9/13 αντικατέστησε στο 38’ τον τραυματία Κάμπελ στο ματς κυπέλλου με τον Φωκικό.

Στο «θέατρο των ονείρων»

Ο Μάρτιος του 2014 τον σημάδεψε. Στις 22/2/14 κλήθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή του Ολυμπιακού για παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ. Δεν έπαιξε, αλλά έπαιξε αργότερα σε ένα πιο σπουδαίο ματς. Στο «θέατρο των ονείρων»! Το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή.

Στο Όλντ Τράφορντ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League. Στις 19/3/14, 18 ετών, δύο μηνών κι έξι ημερών, αντικατέστησε στο 82’ τον Φουστέρ. Έστω και για λίγα λεπτά βρέθηκε αντίπαλος των Γκιγκς, Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ, Φέρντιναντ, Ντε Χέα, Εβρά.

Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 23/3/14, έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε ως αλλαγή εκτός έδρας εναντίον του Εργοτέλη. Στις 26 του ίδιου μήνα στην Τρίπολη στην ήττα 2-1 από τον Αστέρα πέτυχε και το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο 60’ αντικατέστησε τον Μανιάτη και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σκόραρε.

Η επόμενη περίοδος δεν είχε την εξέλιξη που θα ήθελε. Έπαιξε ελάχιστα εντός συνόρων (τρία ματς στο κύπελλο χωρίς γκολ). Στο Champions League Νέων, ωστόσο, ήταν βασικός και αρχηγός σημειώνοντας πέντε γκολ σε έξι ματς! Τα τρία στα δύο παιχνίδια με τη Μάλμε κι από ένα κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ ήταν άσφαιρος εναντίον της Γιουβέντους. Φυσικά ήταν και μέλος σε όλα τα μικρά κλιμάκια της Εθνικής.

Στις 20/8/15 υπέγραψε τον δανεισμό του στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας για λογαριασμό της Έλτσε. Εκεί είχε προπονητή τον σπουδαίο Ισπανό παλαίμαχο διεθνή κι επί σειρά ετών άσο της Βαλένθια Ρούμπεν Μπαράχα! Στο ίδιο δωμάτιο με τον Αρμάντο Λοθάνο που έχει παίξει στην Μπαρτσελόνα (τον ήθελε ο Χιμένεθ παλιά στην ΑΕΚ). Στην Έλτσε μέτρησε 13 συμμετοχές. Δώδεκα στο πρωτάθλημα με δύο γκολ και μία στο κύπελλο χωρίς γκολ. Επέστρεψε, αλλά ο Ολυμπιακός δεν τον αξιοποίησε.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Στις 24/8/16 δόθηκε εκ νέου δανεικός με οψιόν αγοράς. Στην Ρεάλ Μαδρίτης! Για την πρώτη ομάδα, βέβαια, δεν υπολογιζόταν. Έπαιξε με την ομάδα Νέων της «Βασίλισσας» και είχε σε 25 ματς πέντε γκολ.

Ορισμένες φορές συμμετείχε και στην προπόνηση της πρώτης ομάδας. Με προπονητή των Ζιντάν, δίπλα σε Ρονάλντο, Μπενζεμά, Μαρσέλο, Μόντριτς… Σε ηλικία 20 ετών είχε κάνει προπόνηση στην Ρεάλ Μαδρίτης και είχε αγωνιστεί στο Όλντ Τράφορντ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν τον κράτησε και στις 28/8/17 πήγε ξανά δανεικός. Στην Ουγγαρία για την Βάσας. Στα 21 του είχε τρεις σεζόν στο εξωτερικό. Δεν είναι κι εύκολο για ένα παιδί. Εκεί δεν τα κατάφερε. Αγωνίστηκε σε δύο ματς κυπέλλου και είχε ένα γκολ και σε τέσσερα στο πρωτάθλημα (ένα βασικός) χωρίς να σκοράρει.

Ο Παναθηναϊκός

Στις 9/1/98 διεκόπη ο δανεισμός του και γύρισε στον Ολυμπιακό. Έπαιξε αλλαγή στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος με Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννινα (σύνολο 40 λεπτά). Είχε έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, δεν έδειχνε διάθεση ν’ ανανεώσει και αποφάσισε: Παναθηναϊκός! Πήγε στον αιώνιο αντίπαλο, αλλά δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Δώνη.

Τον Γενάρη του 2020 το πεπρωμένο του, τον έφερε ξανά στην αγαπημένη του Ισπανία. Πήγε στην τρίτη κατηγορίας με την Χέρκουλες, έπαιξε σκόραρε, αλλά η πανδημία έβαλε φρένο. Γύρισε το καλοκαίρι στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός τον άφησε ελεύθερο για να συνεχίσει στον Παναιτωλικό.

Στο Αγρίνιο προσπαθεί να αναγεννηθεί. Να δείξει ότι έχει πολλά να δώσει και κυρίως για αν συνεχίσει να μαζεύει αναμνήσεις. Αλλά, όπως γίνεται, αντιληπτό, έχει ήδη πολλά να διηγηθεί…

Στη photo gallery θα δείτε ένα μικρό απόσπασμα της καριέρας του.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved