Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι απέδειξε την αποτυχία του! (Photos)

Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι απέδειξε την αποτυχία του! (Photos)

Παναθηναϊκός: Ο καλοκαιρινός σχεδιασμός «ξεγυμνώθηκε» για ακόμη μια φορά στο ματς με τον αιώνιο αντίπαλο!

Πολλές αναμετρήσεις θυμίζουν το παράδειγμα με το ποτήρι… Είναι πώς το βλέπει ο καθένας, μισοάδειο ή μισογεμάτο. Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός προσομοιάζει σε αυτή την περίπτωση. Όχι για τους γηπεδούχους οι οποίοι με τις πολλές απουσίες τους, πήραν τη νίκη και όλα καλά γι’ αυτούς. Για τους «πράσινους», όμως, η διαφορά είναι μεγάλη.

Κάποιοι στέκονται στο αποτέλεσμα που είναι… άδειο για ακόμη μια φορά. Κάποιοι στέκονται στο επίσης άδειο ξεκίνημα της αναμέτρησης, που έμοιαζε με αγώνα μεγάλης με μικρή ομάδα. Κάποιοι άλλοι όμως, αναφέρουν το δεύτερο μέρος του Παναθηναϊκού ως μισογεμάτο. Εκεί που το «τριφύλλι» κυριάρχησε και έχασε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει τουλάχιστον.

Η ουσία δεν είναι το αν το ποτήρι το βλέπει κάποιος άδειο ή γεμάτο. Η ουσία είναι πως στο συγκεκριμένο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να κοιτά σε έναν καθρέφτη. Σε αυτόν έβλεπε ως είδωλο τα φρικτά του λάθη στο σχεδιασμό του καλοκαιριού. Λάθη του Τσάβι Ρόκα και φυσικά λάθη της διοίκησης η οποία επέλεξε τον Ισπανό, του έδωσε… τα κλειδιά και δεν τον σταμάτησε πριν να είναι αργά, ακολουθώντας πιστά τα θέλω και την όποια φιλοσοφία του τέλος πάντων. Συν την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη φυσικά, που σήμανε την οριστική κατάρρευση των όσων είχε «χτίσει» με κόπο η ομάδα.

Ας δούμε όμως ορισμένα παραδείγματα αυτούς του… καθρέφτη και το τι είδε σε αυτόν ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο που τον βρήκε εκ νέου με σκυμμένο το κεφάλι.

Νοοτροπία

Ο Παναθηναϊκός έχασε. Δεν είναι ακριβώς στοιχείο του καλοκαιρινού σχεδιασμού, αλλά είναι κάτι σημαντικό που προέκυψε μέσω των καλοκαιρινών αλλαγών. Πριν περίπου ένα χρόνο όταν το «τριφύλλι» ερχόταν ισόπαλο 1-1 με τον αιώνιο στο ΟΑΚΑ, στον πάγκο ο Γιώργος Δώνης φώναζε «μην πανηγυρίσει κανείς». Ακριβώς επειδή δε θεωρούσε επιτυχία την ισοπαλία κι ακριβώς επειδή η νοοτροπία έπρεπε να «ποτιστεί» με αυτό τον τρόπο. Στο Φάληρο το Σάββατο ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε απ’ τον Ολυμπιακό των πολλών απουσιών. Κι όμως μετά το ματς υπήρξαν δηλώσεις που θα ταίριαζαν περισσότερο σε ένα περήφανο αποτέλεσμα για τους «πράσινους». Σε καμία περίπτωση πάντως δεν ταίριαζαν στην ήττα και ακόμη περισσότερο σε μια εποχή που η ομάδα είναι τόσο χαμηλά στη βαθμολογία και μακριά από κάθε της στόχος.

Ακραία μπακ

Ένα απ’ τα μεγάλα λάθη που δείχνουν να έχουν συντελεστεί στο φετινό Παναθηναϊκό, αφορά τους ακραίους αμυντικούς. Εκεί που το «τριφύλλι» είχε τους Γιόχανσον-Ινσούα για βασικές επιλογές. Στο ντέρμπι λοιπόν, δεξιά έπαιξε ο Σάντσες που για ακόμη μια φορά κινήθηκε στη μετριότητα και απ’ την πλευρά του προήλθε και το γκολ του Ολυμπιακού. Απ’ την άλλη ο Ζαγαρίτης ήταν εξαιρετικός στα αριστερά, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του! Όμως ο νεαρός θεωρητικά είναι η τρίτη λύση για αυτή τη θέση. Ο… βασικός αριστερός μπακ έπαιξε αριστερό χαφ-εξτρέμ (Χουάνκαρ) και μετά από ένα ημίχρονο αντικαταστάθηκε, χωρίς να θυμάται κανείς την παρουσία του στο ματς. Η δεύτερη λύση (Χατζηθεοδωρίδης) ακόμη δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί, παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους στα τέλη της προετοιμασίας. Μετά από 9 αγωνιστικές κι ακόμη έχει δρόμο… Σε κάθε περίπτωση στα μπακ ο Παναθηναϊκός όχι απλά δεν έγινε καλύτερος, αλλά δεν έμεινε έστω στο ίδιο επίπεδο που βρισκόταν.

Άξονας των χαφ

Ο Ολυμπιακός είναι η πιο δυνατή ομάδα στην Ελλάδα στη μεσαία γραμμή. Όμως ακόμη κι έτσι, η ευκολία με την οποία… έπνιξε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος, ήταν απελπιστική για το «τριφύλλι». Η είσοδος του Αλεξανδρόπουλου έδωσε ενέργεια, απελευθέρωσε τον Μαουρίσιο κι ο Κουρμπέλης λειτουργούσε ως οργανωτής απ’ την άμυνα παίζοντας σε ρόλο στόπερ. Εδώ λοιπόν να θυμίσουμε πως ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού ήταν να δει αν και εφόσον βρει κάτι φθηνό για τη μεσαία γραμμή, συνεχίζοντας για όλη τη σεζόν με βασικές λύσεις τον Κουρμπέλη και τον Αγιούμπ, υπολογίζοντας για κεντρικό χαφ τον Βιγιαφάνιες και εναλλακτικές τους Αλεξανδρόπουλο, Μπουζούκη, Σερπέζη. Εντέλει αποκτήθηκε ο Μαουρίσιο που δεν τον ήθελε ο τεχνικός διευθυντής και χωρίς να έχει αγωνιστεί για κάποιους μήνες, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία, έμοιαζε σαν… τη μύγα μες το γάλα απ’ την αρχή. Ακόμη κι έτσι, ο Παναθηναϊκός στον άξονα έχει προβλήματα, του λείπει ενέργεια, του λείπουν στοιχεία και συνολικά ο σχεδιασμός… φωνάζει πως έγινε «στο πόδι»!

Οι επιθετικοί

Δεν είναι κακό να διαθέτει ο Παναθηναϊκός δύο στράικερ επιπέδου. Ακόμη και μετά τις χαμένες ευκαιρίες του Μακέντα, ή την κακή παρουσία του Καρλίτος στα τελευταία ματς, αμφότεροι είναι επιθετικοί επιπέδου. Όμως μαζί «φωνάζει» το πράγμα πως δεν κάνουν! Ή απλά δεν τους έχουν ταιριάξει σωστά. Αυτός ο «γάμος» είναι σα να γίνεται με το ζόρι. Και είναι το λιγότερο περίεργο το γεγονός πως συνεχίζεται η επιμονή σε ένα δίδυμο (ως δίδυμο) που δεν… τραβάει. Ο Πογιάτος ήθελε να «βαφτίσει» τον Καρλίτος αριστερό εξτρέμ για να τους βάλει μαζί. Ο Μπόλονι δεν αλλάζει με τίποτα το 4-4-2 ή 4-4-1-1, έχοντας και τους δύο στην ενδεκάδα. Ειδικά με τον Ολυμπιακό επέλεξε αυτό αντί να έχει έναν επιπλέον παίκτη στον άξονα της μεσαίας γραμμής που θα φάνταζε το πιο λογικό. Στοιχείο που πάνω στην πίεση και στην ένταση του Ολυμπιακού, στοίχισε ολόκληρο το αποτέλεσμα.

Ατμόσφαιρα

Το περιβόητο κλίμα στα αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός μοιάζει να το έχει χάσει για τα καλά… Σε αυτό «βοηθούν» και τα τραγικά αποτελέσματα βέβαια. Όμως λόγω όλων των λαθών σχεδιασμού, δημιουργούνται καταστάσεις που μαζεύονται και μαζεύονται με αποτέλεσμα να είναι έτοιμο να… ξεχειλίσει το ποτήρι. Η αντίδραση του Μακέντα στην αλλαγή του κόντρα στον Ατρόμητο, η ερώτηση του Χατζηγιοβάνη μόλις έγινε αλλαγή με τον Ολυμπιακό. Στοιχεία που σαφώς καταδεικνύουν πως χάθηκε η εξαιρετική ατμόσφαιρα που υπήρχε εντός ομάδας. Προϊόν κι αυτό των αλλαγών και των αποφάσεων στον σχεδιασμό της σεζόν!

 

 

 



ΚΑΕ Παναθηναϊκός Aktor: Στους "πράσινους" ο Ναν μέχρι το 2026
ΚΑΕ Παναθηναϊκός Aktor: Στους "πράσινους" ο Ναν μέχρι το 2026
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με ΛεΜπρόν κι άλλους διάσημους καλεσμένους ο γάμος του με την Μαράια
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με ΛεΜπρόν κι άλλους διάσημους καλεσμένους ο γάμος του με την Μαράια
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για τα Κύπελλα Ευρώπης και τη Euroleague
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για τα Κύπελλα Ευρώπης και τη Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved