ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-1: Έπαιξε με τη «φωτιά», πήρε νίκη βάλσαμο!

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-1: Έπαιξε με τη «φωτιά», πήρε νίκη βάλσαμο!

Η ΑΕΚ σε μια αναμέτρηση, που η εμπλοκή του VAR είχε καθοριστικό ρόλο, κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τα Γιάννινα, λυγίζοντας με 1-0 τον αξιόμαχο ΠΑΣ

Μετά τη βαριά ήττα από την Μπράγκα στην Πορτογαλία και την... αναστάτωση που έφερε, το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν να φύγει με τη νίκη από τα Ιωάννινα. Κι από τη στιγμή που το έπραξε, πέτυχε τον στόχο της. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι είχε μακριά από το «τρίποντο» στα δύο προηγούμενα ματς πρωταθλήματος, συνεπώς δεν είχε κανένα περιθώριο για «γκέλα».

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν στο πρώτο 20λεπτο, με το γκολ-πέναλτι του Ανσαριφάρντ κι έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Για ακόμα ένα ματς, όμως, έδωσαν χώρο στον αντίπαλο τους, με τον ΠΑΣ να δείχνει ένα αξιόμαχο πρόσωπο και να έχει ένα δοκάρι και δύο γκολ που δεν μέτρησαν μετά από υπόδειξη του VAR για οφσάιντ.

Γενικότερα, το VAR είχε καθοριστική συμβολή στο να παρθούν οι σωστές αποφάσεις, καθώς αυτό συμβουλεύτηκε ο Διαμαντόπουλος και στο πέναλτι που έδωσε υπέρ της ΑΕΚ. Εν κατακλείδι οι παίκτες του Καρέρα πήραν αυτό που ήθελαν, άφησαν θετικά μηνύματα αλλά για ακόμα μια φορά το έπραξαν με άγχος και φέρνοντας το ματς σε... τεντωμένο σχοινί.

Μπήκε δυνατά, βρήκε νωρίς το γκολ!

Ο Καρέρα αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα, έχοντας στον πάγκο τόσο τον Μάρκο Λιβάγια, όσο και τον Νέλσον Ολιβέιρα. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να μπουν δυνατά, επιτιθέμενοι κυρίως από τη δεξιά πλευρά, όπου ήταν ο Μαχαίρας, ο οποίος μάλιστα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 10ο λεπτό! Ο Λόπες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Μάνταλο και τρεις παίκτες του ΠΑΣ και κατέληξε στον 20χρονο επιθετικό, το πλασέ του οποίου όμως έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Πίρσμαν.

Τελικά, η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που αναζητούσε λίγο μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Στο 14ο λεπτό, ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Χνιντ πήρε την κεφαλιά κι ο Χουτεσιώτης έπεσε με καθυστέρηση πάνω του κι ο Διαμαντόπουλος αφού είδε τη φάση στο VAR υπέδειξε το πέναλτι κι έδωσε κίτρινη στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος έκανε το 1-0 στο 16' και πήγε να το αφιερώσει στον Μιχάλη Μπακάκη.

Σκόραρε ξανά ο Παμλίδης, δεν μέτρησε σωστά

Η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγχει το ματς κι έχασε μια καλή ευκαιρία στο 24' όταν το διαγώνιο σουτ του Μαχαίρα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χουτεσιώτης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι δεν είχαν τελική εντός εστίας μέχρι το 25ο λεπτό όταν το σουτ του Λεό μπλόκαρε ο Τσιντώτας. Σε ακόμα ένα ματς, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν να πληρώσουν μια αδράνεια στην άμυνα τους. Στο 34ο λεπτό και σε ένα σημείο όπου ο ΠΑΣ είχε ανεβάσει την απόδοση του, ο Πίρσμαν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά σε ένα σημείο που δύο παίκτες των γηπεδούχων ήταν μόνοι τους. Τελικά, την κεφαλιά την πήρε ο Παμλίδης, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά μετά τη χρήση VAR υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Ο επιθετικός των Ιωαννίνων έμεινε έτσι στα τρία γκολ.

Μεγάλη ευκαιρία ο Καρίμ, «ανεβασμένος» ο ΠΑΣ

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 39ο λεπτό. Ο Λόπες μετά από ωραία προσπάθεια, έκανε τη σέντρα αριστερά μέσα από την περιοχή κι ο Ανσαριφάρντ έκανε την κεφαλιά , αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 45', αλλά όπως έδειξε και το ριπλέι δεν υπήρχε ανατροπή του Παμλίδη από τον Χνιντ. Ο Καρίμ είχε ένα καλό σουτ στις καθυστερήσεις, αλλά ο Εραμούσπε έβαλε το κεφάλι του κι έδιωξε σε κόρνερ.

Δοκάρι και δεύτερο... γκολ οφ σάιντ οι γηπεδούχοι!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και με ξεκάθαρη διάθεση να βρει ένα γκολ που θα έφερνε το ματς ξανά στην ισοπαλία. Μάλιστα, στο 50ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Εραμούσπε, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι!

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και ένα λεπτό αργότερα έστειλαν για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα αλλά ξανά το VAR δεν τους επέτρεψε να πανηγυρίσουν. Οι Παμλίδης, Καρτάλης συνεργάστηκαν όμορφα κι ο Ελευθεριάδης με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε.

 

Με διάθεση να... κρατήσει το «μηδέν»

Η ΑΕΚ έκανε λίγα πράγματα στο δεύτερο μέρος κι έδειξε διάθεση να παίξει κυρίως για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να απειλήσουν από αντεπιθέσεις και από τα στημένα του Μάνταλου, όπως συνέβη στο 72ο λεπτό. Ο αρχηγός της «Ένωσης» εκτέλεσε το φάουλ, ο Λιβάγια έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε. Στο 80' η ΑΕΚ βρήκε και την αντεπίθεση που αναζητούσε όταν ο Σάκχοφ έκανε την κάθετη, η μπάλα κόντραρε στον Ολιβέιρα, ο οποίος αστόχησε από πολύ καλή θέση.

ΓΚΟΛ: 16' (πεν.) Ανσαριφάρντ

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καρτάλης (65’ Ντομίνγκεθ), Κάστρο, Σιόντης (61’ Νάουμετς), Ελευθεριάδης (86’ Λώλης), Λέο, Παμλίδης

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Νεντελτσεάρου, Χνιντ, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μαχαίρας (70’ Ινσούα), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (56’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (70’ Ολιβέιρα)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χουτεσιώτης (16’), Σιόντης (57’), Κάστρο (68’) / Τάνκοβιτς (47΄), Ανσαριφάρντ (51’), Κρίστισιτς (70’), Τσιντώτας (90’+), Ινσούα (90’+).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρέρα: «Υποφέραμε, αλλά παλέψαμε»

Καρέρα: «Υποφέραμε, αλλά παλέψαμε»

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ: Του... VAR στους Ζωσιμάδες, ακυρώθηκε κι άλλο γκολ (video)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ: Του... VAR στους Ζωσιμάδες, ακυρώθηκε κι άλλο γκολ (video)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ: Πέναλτι με... VAR και γκολ ο Ανσαριφάρντ (video+photos)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ: Πέναλτι με... VAR και γκολ ο Ανσαριφάρντ (video+photos)

Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved