Μακέντα: Η θέση που τον… πάει πίσω! (Photos)

Μακέντα: Η θέση που τον… πάει πίσω! (Photos)

Ο Φεντερίκο Μακέντα έχει την ποιότητα να παίξει εκτός περιοχής, όμως ως περιφερειακός επιθετικός ή πίσω απ’ τον στράικερ πήγε να καταστρέψει την καριέρα του!

Απέναντι στον Βόλο, ο Παναθηναϊκός έβγαλε εκ νέου τα προβλήματά του. Τόσο αγωνιστικά, όσο και σε επίπεδο πνευματικό. Ένα φοβικό σύνολο που έπαιξε άμυνα για πάνω από μισή ώρα περίπου και τελικά «τιμωρήθηκε» στην πρώτη καλή ευκαιρία που βρήκε ο Βόλος στο τέλος της αναμέτρησης! Ίσως ο χειρότερος των «πράσινων» να ήταν ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο ποδοσφαιριστής δηλαδή που ήταν εκ των κορυφαίων τις δύο προηγούμενες σεζόν και δίχως άλλο αποτέλεσε αιτία χαράς το γεγονός πως επέκτεινε το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι».

Σε γενικές γραμμές είναι προφανές πως η ύπαρξη δύο στράικερ όπως ο Μακέντα και ο Καρλίτος, αντί να βοηθά την ομάδα όπως θα έπρεπε, περισσότερο περιπλέκει την κατάσταση. Αρχικά ο Ισπανός έπαιζε αριστερό εξτρέμ που σαφώς δεν είναι η θέση του. Πλέον κλήθηκε ο Κίκο να τραβηχτεί εκτός περιοχής. Σε αυτό το 4-4-1-1, ο Ιταλός έπαιξε περισσότερο ως περιφερειακός.

Ίσως λοιπόν εκεί να βρίσκεται κι ο βασικός λόγος της κακής του παρουσίας στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Ή ακόμη και τα νεύρα που του βγήκαν στο παιχνίδι, δυσκολεύοντας το να βοηθήσει την ομάδα του. Δεν είναι μυστικό άλλωστε, πως πέρα απ’ τη λάθος νοοτροπία που είχε ο ίδιος πριν κάποια χρόνια όπως έχει παραδεχτεί, ένας απ’ τους βασικούς λόγους που η καριέρα του πήρε την… κάτω βόλτα, ήταν ακριβώς αυτός: Πως σταμάτησαν να τον χρησιμοποιούν ως σέντερ φορ!

Την περασμένη σεζόν ο Μακέντα έκανε την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Η αμέσως προηγούμενη ήταν το 2013-14 με τα χρώματα των Ντονκάστερ και Μπέρμινχαμ. Το καλοκαίρι του 2014 λοιπόν, πήρε μεταγραφή στην Κάρντιφ. Τότε ακριβώς άρχισε η αγωνιστική του πτώση…

Ο λόγος δεν ήταν άλλος απ’ τον τρόπο χρησιμοποίησής του. Η ομάδα της Ουαλίας έπαιζε κυρίως 4-4-2, σε μια διάταξη που θύμιζε αυτό που χρησιμοποίησε ο Μπόλονι. Ο Μακέντα λοιπόν αγωνιζόταν περισσότερο ως περιφερειακός. Έβγαινε εκτός περιοχής για να πάρει την μπάλα, πολλές φορές αρκετά μακριά απ’ το «κουτί». Κάτι που όσο κι αν είναι ποιοτικά ικανός να το κάνει (έχει την τεχνική δηλαδή) αποδεικνύεται πως δεν του ταιριάζει. Είτε θέλει να το πει κανείς περιφερειακός επιθετικός, είτε πίσω απ’ τον επιθετικό, ο Μακέντα αναλωνόταν σε κάτι που δεν του ταίριαζε. Γι’ αυτό και δεν «έπιασε» στην Κάρντιφ παρότι προερχόταν απ’ την καλύτερη σεζόν της καριέρας του!

Το 2015-16 δε σημείωσε ούτε ένα γκολ και ήταν εμφανές πως τον έχει πάρει η… κάτω βόλτα. Στα μέσα της σεζόν 2016-17 επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Νοβάρα. Θέλοντας να κάνει… restart. Μέσα σε 1,5 χρόνο πέτυχε 11 τέρματα και έμεινε μακριά απ’ τον καλό του εαυτό. Επειδή εκεί τον χρησιμοποιούσαν ως 10άρι! Κάτι που δεν του άρεσε και κυρίως δεν του ταίριαζε.

Όταν αποκτήθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό το Σεπτέμβρη του 2018, όλοι απόρησαν κοιτώντας τους αριθμούς του. Τότε ο Γιώργος Δώνης εξηγούσε πως ο Κίκο έπαιζε σε λάθος θέση και πως στο «τριφύλλι» ως φορ θα βρει ξανά τον εαυτό του. Τα πεπραγμένα του μετά από δύο σεζόν απέδειξαν του λόγου το αληθές. Οπότε η κακή του εικόνα απέναντι στο Βόλο, ίσως να μην οφείλεται απλά στην κακή ψυχολογική κατάσταση, ή στην κακή εικόνα της ομάδας συνολικά, ή απλά σε μια κακή του βραδιά. Ο Ιταλός ξαναβρήκε τον εαυτό του μόλις επανήλθε στο «κουτί». Τώρα ο Παναθηναϊκός δοκίμασε να τον βγάλει εκτός ξανά, παίρνοντας την απάντηση αναφορικά με το γιατί οι συγκεκριμένες θέσεις του πήγαν πίσω την καριέρα…

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Χοντρό «χέρι» απ’ τους αρχηγούς στ’ αποδυτήρια!

Παναθηναϊκός: Χοντρό «χέρι» απ’ τους αρχηγούς στ’ αποδυτήρια!

Παναθηναϊκός: Ζάλισε τον στόπερ και σκόραρε ο Κολοβός (video+photos)

Παναθηναϊκός: Ζάλισε τον στόπερ και σκόραρε ο Κολοβός (video+photos)

Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved