Άρης: «Καραντίνα όλη η ομάδα»!

Άρης: «Καραντίνα όλη η ομάδα»!

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Ιωάννης Κούμης υποστήριξε ότι θα έπρεπε να μπει όλη η ομάδα του Άρη σε καραντίνα.

Την άποψη ότι όλη η ομάδα του Άρη θα έπρεπε να τεθεί σε καραντίνα, μετά τα δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Ιωάννης Κούμης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδοφωνικό σταθμό «Metropolis 95,5»:

«Η διαδικασία είναι γνωστή. Όταν διαπιστωθούν κρούσματα κορονοϊού, το πρώτο που γίνεται είναι η ιχνηλάτηση και με ποιους ήρθαν σε επαφή τα άτομα αυτά. Αυτοί που βρέθηκαν αρνητικοί δεν σημαίνει ότι είναι αρνητικοί. Μπορεί στο δεύτερο τεστ που θα κάνουν να διαγνωστούν θετικοί.

 Έπρεπε όλη η ομάδα να μπει σε καραντίνα γιατί με την διεξαγωγή των προπονήσεων τίθεται ο κίνδυνος να προσβληθούν περισσότερα άτομα από τον ιό. Ο αγώνας που θα γίνει σήμερα ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι πιθανό να έχουμε κρούσματα.

Το βίντεο που είδα στο πούλμαν με τους παίκτες του Άρη να πανηγυρίζουν είναι ο τέλειος τρόπος για να μεταδοθεί η νόσος. Δεν είναι πάντα αξιόπιστα τα τεστ, αφού γίνονται λίγες μέρες πριν τα παιχνίδια. Με τις καινούργιες τεχνικές που υπάρχουν η αξιοπιστία των τεστ είναι γύρω στο 80%. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάνουν 1/5».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος για lockdown στη Θεσσαλονίκη: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στη Θεσσαλονίκη και φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει lockdown τις επόμενες μέρες στην πόλη. Αν τα μέτρα τα εφάρμοζαν όλοι από την αρχή τα πράγματα θα ήταν καλύτερα τώρα.

Δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά η ροή που έχουμε το τελευταίο διάστημα που είναι ραγδαία. Υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και τα κρούσματα ανεβαίνουν με ταχείς ρυθμούς».

Για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ανοίξουν τελικά τα γήπεδα: «Θα ήταν ο απόλυτος παραλογισμός να άνοιγαν τώρα τα γήπεδα, με τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού που έχουμε το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα».

 



«Λατρεύω το πόσο αγαπάει τη χώρα του»: Ο Πάου Γκασόλ υποκλίθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο
«Λατρεύω το πόσο αγαπάει τη χώρα του»: Ο Πάου Γκασόλ υποκλίθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο
Αταμάν: «Έχουμε ένα σπουδαίο ρόστερ, καταπληκτική πόλη το Σίδνεϊ»
Αταμάν: «Έχουμε ένα σπουδαίο ρόστερ, καταπληκτική πόλη το Σίδνεϊ»
«Πάγωσαν» με Μαλεντόν στη Ρεάλ
«Πάγωσαν» με Μαλεντόν στη Ρεάλ
Παναθηναϊκός AKTOR: Η φωτογραφία μπροστά στην Opera του Σίδνεϊ
Παναθηναϊκός AKTOR: Η φωτογραφία μπροστά στην Opera του Σίδνεϊ
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved

Η λίστα με τα 10 απαραίτητα του φοιτητή (που όλοι υποψιαζόμαστε ότι θα καταλήξει στη μαμά)!