Παναθηναϊκός: Ο χρόνος είναι πολυτέλεια και η υπομονή στέρεψε (photos)

Παναθηναϊκός: Ο χρόνος είναι πολυτέλεια και η υπομονή στέρεψε (photos)

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν άπειρο προπονητή, έναν τεχνικό διευθυντή που δεν κατάλαβε κανείς τι ομάδα ήθελε να σχεδιάσει κι αρκετούς ανέτοιμους νεοαποκτηθέντες. Η ποδοσφαιρική λογική λέει «υπομονή», αλλά στο «τριφύλλι» δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου.

Η λέξη «υπομονή» όσο περισσότερο ακούγεται, τόσο πιο πολύ στέλνει τον οπαδό του Παναθηναϊκού στα κάγκελα.

Δέκα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, όπου δεν το διεκδίκησε στα περισσότερα απ’ αυτά,  αρκετά χωρίς Ευρώπη, έξι χωρίς κανέναν τίτλο, είναι αρκετά για να μηδενίσουν την υπομονή. Και ο Γιάννης Αλαφούζος σε μία ιδιαίτερη σεζόν, όπου οδηγεί σε ευρωπαϊκό εισιτήριο κι επιτέλους σε συμμετοχή σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αποφάσισε με το Ρόκα να φέρουν έναν άπειρο προπονητή και παίκτες που είναι αβέβαιο αν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν μεταπωλητική αξία και η ομάδα που έχει δημιουργηθεί μοιάζει να είναι… μίας χρήσης.

Στον Παναθηναϊκό έπρεπε να ζυγίσουν πολλές καταστάσεις. Ότι λόγω κορονοϊού είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση και αρκετοί παίκτες θα είχαν σημαντικό διάστημα αποχής. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μία ομάδα που ήθελε από την αρχή θετικά αποτελέσματα για να κερδίσει αυτοπεποίθηση, χρόνο ο νεαρός κι άπειρος Πογιάτος και για να κρατήσει ζεστό τον κόσμο. Δεν πήρε μόνο το «τριφύλλι» φυσικά ποδοσφαιριστές με αρκετό χρόνο αποχής. Μόνο που στον Παναθηναϊκό που δεν έχει Ευρώπη και πίεση χρόνου, αλλά έχει έλλειψη υπομονής, έπρεπε να γίνουν σωστές επιλογές.

Η ποδοσφαιρική λογική, όπως και να έχει, θέλει τον κόσμο, τα ΜΜΕ και τον ίδιο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού να επιδείξει υπομονή. Πόση ακόμα θα πει κάποιος; Το σίγουρο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν (πλην φυσικά του Βιγιαφάνιες, του Βέλεθ που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και τον Καρλίτος, ο οποίος είναι από τον Γενάρη εδώ) χρειάζονται χρόνο. Όπως και ο Πογιάτος. Και δυστυχώς δεν υπάρχει πολυτέλεια. Ας δούμε πότε έπαιξαν τελευταία φορά οι νεοαποκτηθέντες, πριν ξεκινήσουν με τον Παναθηναϊκό. Αρκετοί θα διαπιστώσετε ότι χρειάζονται τον χρόνο τους. Κι όχι να κρίνονται αυστηρά με το καλημέρα. Αλλά το αναφέραμε. Η λογική και η υπομονή δεν είναι πράγματα που αυτή τη στιγμή συμβαδίζουν με τον σύλλογο.

Φραν Βέλεθ: Αγωνίστηκε τελευταία φορά στις 20 Ιουνίου κόντρα στη ΑΕΚ για play offs. Τραυματίστηκε και είναι από την αρχή στην προετοιμασία. Γι’ αυτό δείχνει και πιο έτοιμος.

Χουάνκαρ: Ο 30χρονος Ισπανός αριστερός μπακ δεν είχε μεγάλη αποχή. Γεμάτη σεζόνστη Μάλαγα με 36 παιχνίδια. Τελευταίο στις 20/7/20 με την Αλμερία

Καρλίτος: Είναι στον Παναθηναϊκό από τον Γενάρη, αλλά τελευταίο επίσημο ματς με την Αλ Ουάχντα ήταν στις 16/12/19 κόντρα στην Κορ Φακάν (90λεπτο). Συνολικά είχε εννέα ματς στα ΗΑΕ και στη Πολωνία νωρίτερα δύο ματς στο πρωτάθλημα, αλλά μόλις 49 λεπτά στο σύνολο κι έξι αγώνες στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. ΕΚτός αγώνων, επίσημων και φιλικών για 9,5 μήνες…  

Φακούντο Σάντσες: Έως τώρα είναι κακός. Πρώτη φορά, πάντως, βγαίνει από τη Αργεντινή και τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 24/2/20 εναντίον της Ρίβερ Πλέιτ. Επτά μήνες αποχής μέχρι να αρχίσουν τα επίσημα του Παναθηναϊκού.

Αϊτόρ: Ο 24χρονος εξτρέμ με μία ασίστ κόντρα στη Λάρισα και μία τεράστια ευκαιρία στο ματς με τον Άρη. Ο Ισπανός τη τελευταία συμμετοχή του με τη Τβέντε την έκανε την 1η Φεβρουαρίου 2020 εναντίον της Σπάρτα Ρότερνταμ. Στη συνέχεια έχασε ματς, λόγω τραυματισμού, το πρωτάθλημα στην Ολλανδία δεν ξανάρχισε και έμεινε ελεύθερος. Έπαιξε με την ΑΕΛ στις 28/9 επίσημο παιχνίδι, δηλαδή σχεδόν έπειτα από οκτώ μήνες.

Λούκας Βιγιαφάνες: Το αναφέραμε και πρόσφατα. Τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 14/3/20 με την Κερετάρο. Επτά μήνες εκτός, με τραυματισμούς…

Αντονίτο: Ο 33χρονος δεξιός μπακ έπαιξε τελευταία φορά στις 19/7/20 με τη Μπέτις. Είχε όμως μία σεζόν (2019-20) με 15 ματς.

Σαβιέρ: Ο Πορτογάλος εξτρέμ αγωνίστηκε τελευταία φορά στις  9/7/20. Επίσης δεν έχει αποχή, αλλά με τη Πόρτο, που ήταν και το τελευταίο ματς μέτρησε μόλις 22 λεπτά. Γενικά μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος με τη Τοντέλα έπαιξε σε ένα ματς 81 λεπτά και στα υπόλοιπα μάξιμουμ 26 λεπτά στις 11/6/20 με τη Ντεπορτίβο Άβες. Το τελευταίο 90λεπτο ήταν στις 22/2/20 με τη Ρίο Άβε.

Φώτης Ιωαννίδης: Ο 20χρονος φορ ήρθε ως επένδυση. Με τον Λεβαδειακό είχε 19 ματς στο πρωτάθλημα, το τελευταίο στις 8/3/20. Είχε τραυματισμό στη προετοιμασία και νέο τραυματισμό τώρα.

Στα παραπάνω σημειώστε ότι παίκτες όπως οι Αγιούμπ, Πούγγουρας είχαν θέματα τραυματισμών. Ο τελευταίος δεν έπαιξε καθόλου στα play off κι έκανε μία επέμβαση στο ενδιάμεσο από την 1/3/20 που ήταν η τελευταία του συμμετοχή με τον Βόλο, ενώ ο Ολλανδομαροκινός αντιμετώπισε και τη θρόμβωση, τη στιγμή που ήδη είχε μεγάλη αποχή (μόνο αλλαγή έπαιζε στη Φέγενορντ πριν έρθει). Επιπλέον, οι Σερπέζης, Αλεξανδρόπουλος τώρα επιχειρούν να μπουν στην εξίσωση, αφού την περασμένη σεζόν χρησιμοποιήθηκαν λίγο στα play off. Αλλά όταν δεν έρχονται νίκες, όλα αυτά περνούν στην άκρη…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Η επιθετική τακτική του Πογιάτος

Παναθηναϊκός: Η επιθετική τακτική του Πογιάτος

Παναθηναϊκός: Τα συγχαρητήρια στον Διούδη (photos)

Παναθηναϊκός: Τα συγχαρητήρια στον Διούδη (photos)

Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved