Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0: Μίλησε ο Μακέντα, καλά στοιχεία ο ΟΦΗ (photos)

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0: Μίλησε ο Μακέντα, καλά στοιχεία ο ΟΦΗ (photos)

Ο Παναθηναϊκός με πολύ ωραίο γκολ του Μακέντα νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ τον ΟΦΗ στο δεύτερό του φιλικό. Καλύτερος ο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος, είχε δύο καλές στιγμές να σκοράρει.

Ο Φεντερίκο Μακέντα ξεκίνησε την περίοδο της προετοιμασίας, όπως τελείωσε τα play offs. Ο Ιταλός φορ στο τελευταίο ματς της σεζόν είχε σκοράρει εναντίον του ΟΦΗ, το έκανε και στο δεύτερο φιλικό που έδωσε η ομάδα του Ντάνι Πογιάτος.

Ο Παναθηναϊκός με πανέμορφο γκολ του Μακέντα νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ, έπειτα από ασίστ του Σαβιέρ. Ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε πιο ομάδα και είχε τις δικές του καλές στιγμές όταν το ματς ήταν στο 0-0. Στο δεύτερο μέρος και λόγω των πολλών αλλαγών ο ρυθμός έπεσε πάρα πολύ. Στα αξιοσημείωτα για τους «πράσινους» το ντεμπούτο του Ιωαννίδη, ενώ δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα κάποιος παίκτης. Ο Αϊτόρ είχε καλό ξεκίνημα, αλλά έμεινε εκεί, κάποιες καλές ενέργειες είχε ο Αγιούμπ και τέλος. Για τον ΟΦΗ καλή εικόνα είχαν οι Ουές, Βούρος.

Οι σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με 4-3-3, σύστημα το οποίο προτιμάει ο Ντάνι Πογιάτος. Ο Διούδης ήταν στα δοκάρια, ο 19χρονος Καραγιάννης, αν και είναι στόπερ, έπαιξε δεξί μπακ, δεξί στόπερ ο Σένκεφελντ, αριστερό ο Μαυρομμάτης και ο Ζαγαρίτης ήταν αριστερό μπακ. Ο Κουρμπέλης ήταν κόφτης, με εσωτερικούς μέσους τους Σερπέζη, Αγιούμπ. Στο δεξί φτερό ξεκίνησε ο Αϊτόρ, αριστερά ο Σαβιέρ και κορυφή ο Μακέντα.

Ο ΟΦΗ, επίσης αγωνίστηκε με 4-3-3. Η ομάδα της Κρήτης παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ με αλλαγμένο το 75% της αμυντική του τετράδας, σε σχέση με τη σεζόν που πέρασε. Ο Γουάιλι στο τέρμα, ο Ουές δεξιά, ο Σελίμοβιτς αριστερό στόπερ, ο Βούρος δεξί και ο Κοροβέσης ήταν αριστερό μπακ. Ο Σουρνάκης σε ρόλο αμυντικού μέσου και μπροστά του τους Ναμπί, Σακόρ. Δεξιά ήταν ο Σαρντινέρο, αριστερά ο Βαζ και φορ ο Φιγκεϊρέδο.

Καλύτερος ο ΟΦΗ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διάθεση να πιέσει. Το έκανε, δυσκόλεψε τους Κρητικούς στη κυκλοφορία της μπάλας, αλλά με τη σειρά του δεν έβρισκε την κατάλληλη τελική πάσα. Προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι κυρίως από τα άκρα με τους Αϊτόρ, Σαβιέρ. Στο 13’ το «τριφύλλι» είχε την πρώτη καλή στιγμή, αλλά το φάουλ του Μακέντα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Για την εποχή, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν δυνατόν να πιέζει σε έντονους ρυθμούς και μετά το 20’ ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Στο 21’ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία. Κάθετη του Ουές, γύρισμα του Σαρντινέρο από δεξιά, ο Βαζ με δεξί πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σημάδεψε τον Διούδη. Στο 29’ ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Φιγκεϊρέδο βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη, αλλά το αριστερό πλασέ του έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 35’ τρομερό αριστερό σουτ του Σακόρ από 30 μέτρα, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Διούδης με το αριστερό χέρι και στην εξέλιξη σουτ του Φιγκεϊρέδο μπλόκαρε ο Διούδης.

Γκολάρα ο Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε τελικά την απόδοσή του. Στο 39’ κεφαλιά του Μαυρομμάτη έφυγε άουτ και στο 41’ άνοιξε το σκορ. Ωραία σέντρα του Σαβιέρ από αριστερά, ο Μακέντα στο δεύτερο δοκάρι κατέβασε τη μπάλα κι από το ύψος του πέναλτι με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι!

Αλλαγές

Με τέσσερις αλλαγές για κάθε ομάδα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Για τον Παναθηναϊκό ο Σαμαράς αντί του Καραγιάννη έπαιξε δεξί μπακ και ο Βέλεθ δεξί στόπερ. Ο Μπουζούκης ήταν εσωτερικός μέσος και ο Χατζηγιοβάνης δεξί εξτρέμ.  ΟΦΗ είχε τον Γιαννούλη αριστερό μπακ, ο Μαρινάκης έπαιξε δεξί μπακ και πήγε ο Ουές σε ρόλο δεξιού χαφ. Ο Στάικος αντί του Σακόρ στα χαφ και ο Νοικοκυράκης πίσω από τον Φιγκεϊρέδο.

Ο ΟΦΗ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 56’. Ο Βαζ απέφυγε από αριστερά τον Σαμαρά και σούταρε δυνατά με το δεξί, αλλά έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα άουτ. Δεν κατάφερε να τη βρει στη πορεία της ο Φιγκεϊρέδο.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ο Πογιάτος έκανε έξι αλλαγές. Έβαλε τον Σπύρο Τζαβίδα εσωτερικό μέσο κι ο Αλεξανδρόπουλος ήταν κόφτης. Ο Λαζαρίδης αριστερό μπακ, ο Ιωαννίδης έκανε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό κι έπαιξε στην κορυφή, ο Ξενόπουλος στο τέρμα κι ο Εμμανουηλίδης αριστερό εξτρέμ αντί του Σαβιέρ.

Στο 65’ ο Μαρινάκης έκανε λάθος απομάκρυνση και ο Χατζηγιοβάνης από τη μεγάλη περιοχή έκανε το δεξί σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Γουάιλι.

Πολλές αλλαγές κατόπιν έκανε και ο ΟΦΗ. Ο Σωτηρίου στο τέρμα, ο Βαφέας έπαιξε δεξί στόπερ, οι Διαμαντής, Μίγγος στα χαφ, ο Γκαργκαλατζίδης στη κορυφή και ο Γρίβας αριστερά. Ο ρυθμός φυσικά έπεσε πολύ με όλες αυτές τις αλλαγές. Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλό και χρησίμευσε μόνο για να πάρουν ορισμένοι παίκτες χρόνο συμμετοχής και να δουν ορισμένα πράγματα οι δύο προπονητές.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης (60’ Ξενόπουλος), Καραγιάννης (46’ Σαμαράς), Σένκεφελντ (46’ Βέλεθ), Μαυρομμάτης, Ζαγαρίτης (60’ Λαζαρίδης), Κουρμπέλης (60’ Αλεξανδρόπουλος), Σερπέζης (46’ Μπουζούκης), Αγιούμπ (60’ Σπ. Τζαβίδας), Αϊτόρ (46’ Χατζηγιοβάνης), Σαβιέρ (60’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (60’ Ιωαννίδης).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι (69’ Σωτηρίου), Ουές (69’Διαμαντής), Σελίμοβιτς, Βούρος (69’ Βαφέας), Κοροβέσης (46’ Γιαννούλης), Σουρνάκης (69’ Μίγγος), Σακόρ (46’ Στάικος), Ναμπί (46’ Νοικοκυράκης), Σαρντινέρο (46’ Μαρινάκης), Βαζ (69’ Γρίβας), Φιγκεϊρέδο (69’ Γκαργκαλατζίδης).



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved