Ρόκα: «Μπορεί να γίνει έκπληξη στις μεταγραφές»

Ρόκα: «Μπορεί να γίνει έκπληξη στις μεταγραφές»

Ο Τσάβι Ρόκα παρουσίασε τον Ντάνι Πογιάτος και παράλληλα μίλησε για τις μεταγραφές που θα κάνει ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι.

Στο πάνελ της παρουσίασης του Ντάνι Πογιάτος ήταν, όπως αναμενόταν, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Ρόκα. Ο Καταλανός μίλησε για τον νέο προπονητή του «τριφυλλιού», ανέλυσε τη φιλοσοφία της επιλογής του ενώ τόνισε πως θα πρέπει οι «πράσινοι» να εκμεταλλευτούν όλα τα καλά που έκανε στην ομάδα ο Γιώργος Δώνης την προηγούμενη διετία.

Το πιο βασικό, ωστόσο, από όσα είπε ο Τσάβι Ρόκα, αφορούσε τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» ανέφερε πως δεδομένα θα υπάρξει απόκτηση μπακ από τους «πράσινους» έτσι ώστε να δυναμώσει η ομάδα στα πλάγια της άμυνας, ενώ σχολίασε πως κάθε παίκτης αξιολογείται έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν το προφίλ του ταιριάζει με την ομάδα. Υπογράμμισε μάλιστα πως θα γίνει προσπάθεια να μην αποκτηθούν παίκτες που θα «κόψουν τον δρόμο» σε παιδιά της Ακαδημίας που προσπαθούν να εδραιωθούν στην πρώτη ομάδα, ενώ αποκάλυψε πως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί καμία έκπληξη στη διάρκεια των μεταγραφών από πλευράς Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσάβι Ρόκα:

«Ευχαριστώ για την παρουσία σας, βρισκόμαστε εδώ να καλωσορίσουμε το νέο μας προπονητή. Με πολύ όρεξη και θέληση να ξεκινήσουμε. Για να εκμεταλλευτούμε όλα τα καλά που έκανε ο κ. Δώνης. Και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με τις γνώσεις μας και τη θέληση για να βοηθήσουμε τον σύλλογο να αναπτυχθεί περισσότερο. Τον επέλεξα διότι θεώρησα πως ο κ. Πογιάτος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη θέση. Έχουμε κοινή κατανόηση ποδοσφαίρου και τρόπου που πρέπει να παίζει η ομάδα. Να φτάσουμε στις νίκες μέσω καλού ποδοσφαίρου και κατοχής μπάλας. Θα βοηθήσει να εξελιχθούν οι ποδοσφαιριστές, τόσο οι νέοι όσο και οι λιγότερο νέοι. Με την προσωπική εξέλιξη του καθενός όλοι μαζί να βοηθήσουν στην εξέλιξη της ομάδας για να πετύχουμε όσα επιθυμούμε. Τίποτα περισσότερο, ο πρωταγωνιστής είναι ο κ. Πογιάτος. Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου να του πω καλωσόρισε και θα εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις για να πάμε την ομάδα πιο μπροστά».

-Τι περιμένουμε στις μεταγραφές πέρα από μπακ;

«Οπωσδήποτε κοιτάμε να ενδυναμώσουμε την ομάδα στην άμυνα, είναι περίεργη περίοδος και κάποιοι παίκτες δεν έχουν καταλάβει πως είναι μεταβατική. Δε θα βιαστούμε και βεβαίως όταν χρειάζεται να έχουμε κάποιον με το προφίλ που θέλουμε, θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Και να πω πως βλέπουμε παίκτες, εξετάζουμε, σε συνεργασία με τον προπονητή και το υπόλοιπο επιτελείο, για να φέρουμε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα. Να καλωσορίσω τον Μιγκέλ (σ.σ. ο προπονητής φυσικής κατάστασης Μιγκέλ Γκομίλα Αντρέου που έχει εργαστεί σε Λέιδα, Εσπανιόλ, Εσπανιόλ Β’, Ρουμπίν Καζάν, Αχμάτ Γκρόζνι και Μαγιόρκα) που είναι εδώ μαζί μας, γιατί είναι στο επιτελείο ένας επαγγελματίας με παρόν, παρελθόν και μέλλον».

-Έχετε συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ρεάλ Μαδρίτης;

«Το πέρασμα του προπονητή από εκεί, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε ανοιχτή πόρτα. Δε θα φέρουμε κάποιον για να πούμε πως τον φέραμε. Βεβαίως υπάρχουν μερικοί για να μην πω όλοι οι νέοι παίκτες που είναι ενδιαφέροντες για μας, όντας σε μια απ’ τις μεγαλύτερες ακαδημίες του κόσμου. Κι αυτοί θα έχουν προτάσεις από άλλους συλλόγους, θα είναι δύσκολο να δώσουμε τη μάχη μας. Βεβαίως η παρουσία του κ. Πογιάτος σε συνδυασμό με την καλή δουλειά που έκανε εκεί, δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας. Του έχουν πει απ’ τη Ρεάλ πως αν υπάρχει δυνατότητα να συζητηθεί. Ο βοηθός προπονητή προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ο Μιγκέλ έχει περάσει από την Εσπανιόλ, με όλες τις ομάδες αυτές μπορεί να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία».

-Θα προστεθεί κι άλλο μέλος στο τεχνικό τιμ;

«Θα ήθελα να πω πως θα συνεχίσουν παιδιά που ήταν στην ομάδα και έκαναν καλή δουλειά. Βεβαίως θα αξιολογήσουμε όσο μας επιτρέπεται μετά για να προσθέσουμε άτομα ως αναλυτές και που θα βοηθήσουν στο θέμα σκάουτινγκ».

-Έχετε διαμορφώσει άποψη για παίκτες που θα φύγουν;

«Θα υπάρξουν αποχωρήσεις, κοιτάμε να διευθετήσουμε τα θέματα, να βοηθήσουμε τους παίκτες να βρουν άλλες ομάδες».

-Πόσες μεταγραφές θα γίνουν ακόμη και σε ποιες θέσεις;

«Το θέμα των μπακ είναι ένα δεδομένο. Έχουμε καλό και ισορροπημένο ρόστερ. Δεν είναι στόχος μας να έρθει κάποιος να κόψει την εξέλιξη ενός νέου απ’ τις ακαδημίες. Στις μεταγραφές μπορεί να έρθει κάποια έκπληξη. Το βασικό είναι να γνωρίσουμε τους παίκτες να δούμε πως μπορούν να βοηθήσουν. Αν κάτι το έχουμε στις ακαδημίες, θα κοιτάξουμε να το δούμε απ’ το σπίτι μας. Αλλιώς θα ενισχυθούμε».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved