«Βόμβα» Πανόπουλου: «Φεύγω από την Ξάνθη και το ποδόσφαιρο»

«Βόμβα» Πανόπουλου: «Φεύγω από την Ξάνθη και το ποδόσφαιρο»

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο Χρήστος Πανόπουλος, ανακοίνωσε πως έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την Ξάνθη και το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τρίτη (21/7) ο Χρήστος Πανόπουλος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη στο ξεκίνημα των όσων αποφάσισε να δημοσιοποιήσει, έκανε γνωστό πως αποχωρεί από την ομάδα κι από τον χώρο του ποδοσφαίρου, στον οποίο βρίσκεται εδώ και δεκαετίες. «Σε αυτή τη ζωή υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος», είπε μεταξύ άλλων για να ξεκινήσει την ανακοίνωση της αποχώρησης από τους Ακρίτες.

«Σε αυτή τη ζωή υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος. Όλοι στην Ξάνθη γνωρίζουν ότι αρκετά χρόνια θέλω να φύγω από το ποδόσφαιρο. Εξάλλου δεν το είχα κρύψει. Πήρα την οριστική κι αμετάκλητη απόφαση που δεν αλλάζει. Να αποχωρήσω άμεσα από το ποδόσφαιρο και την Ξάνθη. Αυτό θα γίνει ως τις 14 Αυγούστου», είπε ο Χρήστος Πανόπουλος και πρόσθεσε:

«Όλα αυτά τα χρόνια η Ξάνθη απέπνεε και είχε υγεία. Αυτό θα γίνει μέχρι να αποχωρήσουμε εγώ και ο Συγγελίδης. Θα δώσουμε χρόνο στον νέο επενδυτή που θα παραλάβει μια ομάδα με γήπεδο, με προπονητικό κέντρο, με μηδενικούς δανεισμούς και χρέη. Αλλά, δεν θα δώσω την ομάδα σε οποιοδήποτε ευκαιριακό λαμόγιο, να την οδηγήσει σε εξαθλίωση. Για να μην φτάσουμε εκεί, θα την κλείσω τίμια και ηθικά, από το να την αφήσω να την ξεφτιλίζουν καθημερινά. Είμαι κάθετος. Θα είμαι ο πιο φανατικός φίλος της Ξάνθης».

Αναλυτικά όσα είπε ο Πανόπουλος:

Ο Χρήστος Πανόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του για την… ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που θα λάβει η Ελλάδα για την πανδημία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας, είναι μια εθνική επιτυχία, μπροστά στην ύφεση που θα έρθει στην πατρίδα μας, με την ύφεση να είναι αυτή τη φορά πανευρωπαϊκή. Είναι σημαντική είδηση για τους Έλληνες, ανεξαρτήτου οικονομικής θέσης».

Στη συνέχεια άρχισε την τοποθέτησή του για το ποδόσφαιρο: «Πάμε στο ποδόσφαιρο. Πολυϊδιοκτησία. Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, μαζί με τα άλλα προβλήματα που έχει η Ελλάδα, είχε πει η απόφαση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική, είναι μια γνωμοδότηση. Μετά από αυτόν το είπαν κι άλλοι. Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν για την υπόθεση.

Η Ξάνθη έχει δικαιωθεί ηθικά, αλλά όχι αγωνιστικά. Εμείς θέλαμε να κριθούμε από τα ελληνικά δικαστήρια. Τώρα η Ξάνθη, εγώ ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης θα κριθούμε από τη δικαιοσύνη της χώρας. Θα ξέρουμε σε λίγες μέρες για το αν θα δικαιωθούμε ηθικά και αγωνιστικά, με την επιστροφή των βαθμών.

Ζητάμε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, που είναι έγκριτος δικηγόρος και είναι ο κορυφαίος εγγυητής της νομιμότητας του ποδοσφαίρου, να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες στο Πρωτοδικείο, για να συγκροτηθεί νόμιμα η Επιτροπή Εφέσεων. Να ξεκινήσει άμεσα το δικαστήριο της Εφέσεων και να έχουμε απόφαση.

Είναι νόμιμοι οι Πανόπουλος και Συγγελίδης; 10 εκατ. Έλληνες έχετε ένα όνομα. Θέλουμε να μας δοθεί η δυνατότητα να τιμήσουμε το δικό μας. Θέλουμε να μας επιστραφούν οι βαθμοί.

Κληθήκαμε να πληρώσουμε 150.000 ευρώ πρόστιμο από τα απόνερα της εισήγησης της ΕΕΑ. Ζητήσαμε διακανονισμό, το αρνήθηκαν και μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, πληρώσαμε εντός 3 ημερών τα λεφτά. Ζητάμε τώρα να δικαστούμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του στην Ξάνθη και την απόφασή του να αποχωρήσει:

«31 χρόνια, σχεδόν τη μισή μου ζωή την πέρασα με την Ξάνθη και δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο. Έκανα ειλικρινείς προσπάθειες, να κάνω σωστές κινήσεις και επιλογές. Έκανα λάθη, πολλά ή λίγα, θα το κρίνει η ιστορία και ο τόπος μου, η Ξάνθη και η περιφέρειά της.

Εδώ γνώρισα μόνο καλούς ανθρώπους. Ακόμα και με κάποιους που έτυχε να είχα αντιπαράθεση στα 31 χρόνια, ήταν τίμιοι και άνδρες. Οι φίλαθλοι ήταν πάντα δίπλα μας, λίγοι ίσως, αλλά γι’ αυτό ίσως φταίω εγώ, αλλά ήταν πάντα κοντά μας. Θα έπρεπε να τους τιμήσω εγώ, που έζησα τόσα. Γνώρισα ανθρώπους με κουλτούρα και ευγένεια. Με έναν Μητροπολίτη Παντελεήμονα που έχει κάνει έργο της ζωής του να βοηθά την Ξάνθη.

Η Ξάνθη είναι η πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Ελλάδας, και από τις πιο υποβαθμισμένες στην Ευρώπη. Τον τελευταίο καιρό ζούμε τόσα, κι όλα αυτά ενώ η Ξάνθη βρίσκεται σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή.

Σε αυτή τη ζωή υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος. Όλοι στην Ξάνθη γνωρίζουν ότι αρκετά χρόνια θέλω να φύγω από το ποδόσφαιρο. Εξάλλου δεν το είχα κρύψει. Πήρα την οριστική κι αμετάκλητη απόφαση που δεν αλλάζει. Να αποχωρήσω άμεσα από το ποδόσφαιρο και την Ξάνθη. Αυτό θα γίνει ως τις 14 Αυγούστου. Μέχρι τότε, η εταιρεία θα κλείσει όλες τις υποχρεώσεις της προς όλους. Όλα αυτά τα χρόνια η Ξάνθη απέπνεε και είχε υγεία. Αυτό θα γίνει μέχρι να αποχωρήσουμε εγώ και ο Συγγελίδης.

Θα δώσουμε χρόνο στον νέο επενδυτή που θα παραλάβει μια ομάδα με γήπεδο, με προπονητικό κέντρο, με μηδενικούς δανεισμούς και χρέη. Αλλά, δεν θα δώσω την ομάδα σε οποιοδήποτε ευκαιριακό λαμόγιο, να την οδηγήσει σε εξαθλίωση. Για να μην φτάσουμε εκεί, θα την κλείσω τίμια και ηθικά, από το να την αφήσω να την ξεφτιλίζουν καθημερινά. Είμαι κάθετος. Θα είμαι ο πιο φανατικός φίλος της Ξάνθης».

Για τους συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Κοκκάλα για αυτά που ζήσαμε τότε και όλους αυτούς που συμμετείχαν στα διοικητικά συμβούλια στη συνέχεια. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Άρη Πιαλόγλου και Νίκο Επιτρόπου που ήταν δίπλα μου στα 31 χρόνια σε όλα τα καλά και κυρίως τα κακά. Επίσης στον Γιάννη Παπαδημητρίου που από παιδί τον είχα στην ομάδα, τον έκανα αρχηγό και στην συνέχεια Τεχνικό Διευθυντή. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Γιώργο Στράτο που τον πήρα από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, για αυτά τα οποία μέχρι τώρα υπέφερε μαζί μας και για τα όσα άντεξε στα δύο χρόνια προεδρίας στην Super League. Θέλω να ευχαριστήσω του Έλληνες προπονητές που όλοι όσοι πέρασαν άφησαν κάτι. Θα σταθώ ιδιαίτερα στο Γιάννη Ματζουράκη που παίξαμε στο UEFA, στον Βασίλη Δανιήλ με την εργασία τους στις ακαδημίες και τα παιδιά που αναδείξαμε και τον Νίκο Καραγεωργίου που παίξαμε UEFA αλλά και τώρα στο τελείωμα της ομάδας αυτής (λόγω αποχωρήσεως μου). Από τους ξένους προπονητές ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ραζβάν Λουτσέκσου για αυτά που μας έμαθε αλλά και του μάθαμε κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους «Xanthifans». Είναι ηρωικοί αλλά λίγοι φίλαθλοί μας. Είναι ότι πιο ηθικό υπάρχει σαν σύνδεσμος και κουλτούρα. Αυτές είναι αλήθειες».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο να αναβαθμιστεί και να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο. Μόνο στην Ελλάδα δεν χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο. Κάνω μια έκκληση σε αυτούς τους παράγοντες που μένουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χαμηλώστε τους τόνους. Φτιάξτε το ποδόσφαιρο. Είναι ένα στοίχημα».

Κλείνοντας ανέφερε πως στη συνέχεια της ημέρας θα έχει συναντήσεις με την ομάδα και τους φορείς της πόλης: «Στις 16:00 έχω ραντεβού με παίκτες και μετά με τους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Στις 18:00 θα βρεθώ με τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα και στις 19:00 με αρχές της πόλης. Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Προκόπη Συγγελίδη για όλα αυτά τα χρόνια, που έσκουζε, αλλά τα… έσπρωχνε».

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

Για προετοιμασία νέας σεζόν εν μέσω των εξελίξεων: «Γι’ αυτό είπα μένω μέχρι 14/8. Επειδή το πρωτάθλημα ξεκινάει 12/9 και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν τρέξει κάποια πράγματα. Δεν βγήκα να τα πω αυτά λίγες μέρες πριν. Γιατί δεν θα έμενε παίκτης στην ομάδα.

Αρκετές ερωτήσεις δέχτηκε για το τι θα γίνει αν δεν βρεθεί επενδυτής: «Εγώ θα κάνω εκκαθάριση της εταιρείας, θα πληρώσω όλες τις υποχρεώσεις και στη συνέχεια θα κλείσω την εταιρεία. Μέχρι τότε κάτι θα υπάρξει. Δεν μπορούσα να τα πω αυτά νωρίτερα, εν μέσω πανδημίας και με την ομάδα να παραπαίει. Θα εξοφλήσω τους πάντες, μέχρι και το χορτάρι. Όποιος έρθει θα πάρει την ομάδα με μηδενικά χρέη. Αν δεν έρθει επενδυτής, θα κλείσει η ομάδα

Δεν θα μπω στη λογική να δώσω την ομάδα στον κάθε παρατρεχάμενο, για να πάθει ότι έχουν πάθει άλλες ομάδες γύρω μας, να εξευτελίζεται. Αν η Ξάνθη και οι φίλοι της θέλουν αυτό, τότε ήμουν ο λάθος άνθρωπος στην ομάδα για 31 χρόνια».

Για το αν υπάρχει λύση: «Λύση για την επόμενη ημέρα δεν υπάρχει. Είμαι τίμιος απέναντί σας. Αν υπήρχε θα σας το έλεγα σίγουρα, θα έκανα και... πάρτι».

Για τις αναμνήσεις που έχει από την Ξάνθη: «Είναι πολλές οι ευχάριστες στιγμές που έζησα, πολύ λίγες οι δυσάρεστες. Μια δυσάρεστη ήταν όταν παίζαμε την κατηγορία στο Καυτανζόγλειο. Τα πρώτα χρόνια ήταν μια εμπειρία εκπληκτική».

Για την επιλογή να μην προσφύγει η Ξάνθη στο CAS: «Ήταν προσωπική επιλογή, γιατί δεν πίστευα ότι πρέπει να πάω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια να δικαστώ, εάν δεν δικαστώ πρώτα στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν ήταν σωστό, γιατί δεν πήραμε πίσω τους βαθμούς».

Για το ενδεχόμενο να προταθεί στους φορείς να αναλάβουν ή να βρουν λύση για την Ξάνθη: «Δεν χορεύω ούτε τάνγκο ούτε μπλουζ. Εγώ θα ενημερώσω αυτούς τους ανθρώπους για τις αποφάσεις μου. Θα τα μάθουν αυτοί πρώτα».

Για το αν μαζί του θα αποχωρήσουν οι συνεργάτες του: «Αναμφίβολα μέχρι τις 14/8 το ΔΣ και οι εργαζόμενοι, θα τρέξουμε όλα τα διαδικαστικά. Από εκεί και πέρα, ο Πιαλόγλου θα πάρει μεταγραφή στη Λάρισα, ο Παπαδημητρίου στον Λεβαδειακό και ο Επιτρόπου στη Μάνη».

Για το αν νιώθει πικρία επειδή δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Καμία πικρία. Στη ζωή  μου έχω μάθει να προχωρώ. Πάμε παρακάτω. Εδώ που έχει φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις. Είναι έξω από μένα πλέον».

Για το αν είχε συζητήσεις παλαιότερα με υποψήφιους επενδυτές: «Πριν 1,5 χρόνο ένα fund από το εξωτερικό, αλλά δεν προχώρησε για κάποιους λόγους. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα».

Συνέντευξη Τύπου Χρήστου Πανόπουλου 21.07.2020



Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved