Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-2: Αποχαιρετιστήριο δώρο με Ξενόπουλο στον Δώνη! (photos)

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-2: Αποχαιρετιστήριο δώρο με Ξενόπουλο στον Δώνη! (photos)

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ: Στον τελευταίο αγώνα του Γιώργου Δώνη στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τον ΟΦΗ, με τον Ξενόπουλο ν' αποκρούει πέναλτι του Φιγκεϊρέδο στο 96'! Σκόρερ οι Μπεκ, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, βρήκαν δίχτυα οι Φιγκεϊρέδο, Βαζ για τους Κρητικούς. 

Ο Γιώργος Δώνης στο 78ο και τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο του Παναθηναϊκού ήθελε σαφώς οι παίκτες να του κάνουν αποχαιρετιστήριο δώρο μία νίκη. Ο ΟΦΗ με τη σειρά του ήθελε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο μίνι πρωτάθλημα.

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε χαρά του ποδοσφαίρου στο πρώτο ημίχρονο, οπότε και μπήκαν και τα πέντε γκολ της αναμέτρησης. Η μπίλια τελικά έκατσε στον πιο αποτελεσματικό Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε 3-2, με τον Ξενόπουλο να πιάνει πέναλτι του Φιγκεϊρέδο στο 96'! Ήταν το δεύτερο σερί πέναλτι που έβγαλε ο 22χρονος τερματοφύλακας μετά απ' αυτό του Φτεφατζίδη στο πρόσφατο ματς με τον Άρη. Το «τριφύλλι» να σημειωθεί ότι ξεκίνησε το ματς με έξι παίκτες από την Ακαδημία και το τελείωσε με επτά, έπειτα κι από το ντεμπούτο του 19χρονου φορ Σπύρου Τζαβίδα!

 Σχηματισμοί

Ο Δώνης άφησε το σύστημα με τριάδα στην άμυνα κι επέλεξε το 4-2-3-1. Δεξιά, ο Θεοχάρης, αριστερά ο Ζαγαρίτης και στόπερ οι Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος. Οι Σερπέζης, Κουρμπέλης ήταν στα χαφ, αριστερά ο Χατζηγιοβάνης, δεξιά ο Μπεκ και ο Μπουζούκης πίσω από τον Μακέντα.

Ο ΟΦΗ έπαιξε επίσης 4-2-3-1. Δεξιά ο Μπράουν, αριστερά ο Δεληγιαννίδης και στόπερ οι Ζοάο Βίκτορ (πήρε τη θέση του Κουτρουμπή, ο οποίος στο ζέσταμα ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο), Γιαννούλης. Στα χαφ ήταν οι Στάικος, Νέιρα, ο Ναμπί πίσω από τον Φιγκεϊρέδο και οι Νοικοκυράκης, Βαζ άλλαζαν πλευρές.

Καλύτερος ο ΟΦΗ

Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος με σουτ του Μπεκ στο 2’ το οποίο κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Στο 6’ ο  Μπουζούκης προσπάθησε από πολύ μακριά να κρεμάσει τον Γουάιλι, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κυριάρχησε ο ΟΦΗ, ο οποίος έχασε σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 8’ μακρινό σουτ του Γιαννούλη, ασταθής απόκρουση του Ξενόπουλου, πλασέ του Φιγκεϊρέδο έδιωξε ξανά ο νεαρός τερματοφύλακας. Στο 9’ σουτ του Ναμπί από καλή θέση έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Νέιρα στο 16’.

Γκολ ο Μπεκ, άμεση απάντηση

Ο Δώνης είδε την ομάδα του να πελαγοδρομεί αμυντικά και γύρισε το σύστημα σε 3-4-3. Ο Θεοχάρης πήγε σε ρόλο αριστερού στόπερ, ο Χατζηγιοβάνης δεξί μπακ χαφ, ο Ζαγαρίτης αριστερό, ενώ ο Μπεκ μετακόμισε αριστερό χαφ και ο Μπουζούκης δεξί. Στο 21’ σουτ του Φιγκεϊρέδο ήταν άουτ, ενώ στο 23’ σουτ του Ναμπί μπλόκαρε ο Ξενόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στη ροή του ματς βρήκε γκολ. Ο Κουρμπέλης κέρδισε τη μονομαχία στον άξονα και πάσαρε στον Μπεκ, ο οποίος εντός μεγάλης περιοχής έπιασε αριστερό διαγώνιο σουτ κι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γουάιλι. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ για τον Δανό στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο ΟΦΗ, όμως, δεν πτοήθηκε και στο 29’ ο Δεληγιαννίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Φιγκεϊρέδο πετάχτηκε στην πλάτη του Θεοχάρη και με πλασέ νίκησε τον Ξενόπουλο.

Πινγκ πονγκ τα γκολ!

Το παιχνίδι είχε ρυθμό, οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοιχτά και στο 35’ από γύρισμα του Χατζηγιοβάνη από δεξιά, ο Γουάιλι έχασε τη μπάλα από τα χέρια του και ο Μακέντα στη μικρή περιοχή απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα. Ο ΟΦΗ, όμως, πάλι δεν πτοήθηκε. Στο 38’ οι Κρηξτικοί εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην πράσινη άμυνα, ο Φιγκεϊρέδο εντός περιοχής έστρωσε στο πέναλτι στον Βαζ, ο οποίος ήταν μόνος με τον Ξενόπουλο και τον εκτέλεσε για το 2-2!  Στο 40’ οι τελικές ήταν 10-5 υπέρ του ΟΦΗ και μάλιστα οι επτά από τις δέκα για τους φιλοξενούμενους ήταν στην εστία

Γκολ ο Χατζηγιοβάνης!

Η χαρά του ποδοσφαίρου ήταν το ματς και στο 42’ από γύρισμα του Μακέντα από αριστερά ο Χατζηγιοβάνης ήρθε από δεξιά ως κρυφός φορ και πλάσαρε σε κενή εστία για το 3-2.  Ο ΟΦΗ ξανά δεν τα παράτησε, αλλά στο 45’+2’ ο Ξενόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά γωνία του το σουτ του Νέιρα.

Έπεσε ο ρυθμός

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες επιδίωξαν να κλείσουν τα κενά τους στην άμυνα. Γι’ αυτό τον λόγο και ο Δώνης πέρασε τον Αλεξανδρόπουλο. Το ματς ήταν ισορροπημένο, αλλά ο ΟΦΗ εμφανίστηκε ξανά απειλητικός. Στο 52’ σουτ του Βαζ έφυγε άουτ, στο 58’ ο Ξενόπουλος μπλόκαρε αδύναμο σουτ του Γιαννούλη και στο 62’ έκανε το ίδιο σε σουτ του Ναμπί.

Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες έδειχναν έπειτα από έναν χρόνο και πλέον στα γήπεδα να σκέφτονται τις διακοπές. Αξιοσημείωτο για τον Παναθηναϊκό, το ντεμπούτο του Τζαβίδα. Ο 19χρονος (γεννήθηκε στις 21/8/01) επιθετικός πήρε τη θέση του Μπεκ στο 76' κι έγινε ο δωδέκατος παίκτης από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού, που αγωνίστηκε φέτος! Στο ματς, μάλιστα και για τις δύο ομάδες έπαιξαν 11 παίκτες που προήλθαν από την πράσινη Ακαδημία, αν υπολογίσουμε ότι στον ΟΦΗ είναι και οι Στάικος, Μίγγος! Στο 78', παράλληλα, ο Δεληγιαννίδης σκόραρε από κοντά, αλλά σωστά ακυρώθηκε το γκολ ως οφσάιντ. Στο 89' κεφαλιά του Φιγκεϊρέδο πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

MVP Ξενόπουλος!

Στο 96' έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Νέιρα έκανε τακουνάκι, η μπάλα βρήκε το χέρι του Κολοβέτσιου και ο Παπαδόπουλος έδωσε πέναλτι. Ο Φιγκεϊρέδο ανέλαβε την εκτέλεση και ο Ξενόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά. Τέσσερις μέρες μετά το πέναλτι του Φετφατζίδη κόντρα στον Άρη, νίκησε και τον φορ του ΟΦΗ και κράτησε το 3-2 για το «τριφύλλι»!

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Θεοχάρης, Ζαγαρίτης, Σερπέζης (57’ Κολοβός), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (68’ Αθανασακόπουλος), Μπεκ (76' Τζαβίδας), Μακέντα (68' Περέα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Μπράουν, Δεληγιαννίδης, Ζοάο Βίκτορ (61’ Βαφέας), Γιαννούλης, Στάικος, Νέιρα, Νοικοκυράκης (79' Σουρνάκης), Βαζ (67’ Κοροβέσης), Ναμπί (79' Μίγγος), Φιγκεϊρέδο.



Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved