Άρης - Ολυμπιακός 2-4: Επιστροφή στις νίκες με τεσσάρα

Άρης - Ολυμπιακός 2-4: Επιστροφή στις νίκες με τεσσάρα

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, μετά την «λευκή» ισοπαλία (0-0) με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής, επικρατώντας 4-2 του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς δεν αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα απέναντι στους ελλιπέστατους γηπεδούχους και με… δράστες τους Μασούρα και Χασάν, που σημείωσαν από δύο τέρματα, πήραν τη νίκη που τους επιτρέπει να συνεχίσουν την αήττητη πορεία προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Super League.

Η ομάδα του Πειραιά ευτύχησε να προηγηθεί στο 34’ με τον Μασούρα και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Χασάν με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 3-0 στο 49’ και πάλι με τον Έλληνα μέσο, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Φετφατζίδης μείωσε (3-1) για τον Άρη. Στο 66’ ο Χασάν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, αλλά στο 87’ ο Μπαγκαλιάνης διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό στα πρώτα λεπτά, καθώς αμφότεροι οι «μονομάχοι» αναζήτησαν τους… διαδρόμους για την αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη ευκαιρία ανήκει στον Άρη, στο 5ο λεπτό, με τον Γκάμα να κάνει το σουτ αλλά ο Καφού έβαλε την κόντρα, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Λοβέρα ανάγκασε τον Κουέστα να πέσει στην δεξιά πλευρά και να διώξει σε κόρνερ.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς ανέλαβε από την… αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του, έχοντας την κατοχή. Ωστόσο, υπήρξαν στιγμές που εμφανίστηκαν κάποια… κενά στην άμυνα των «ερυθρόλευκων». Όπως για παράδειγμα στο 12ο λεπτό, όταν ο Φετφατζίδης έκανε ωραία μπαλιά στον Μαντσίνι, που βρέθηκε απέναντι στον Αλέν, αλλά το πλασέ που έκανε ήταν… άψυχο, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Γάλλος τερματοφύλακας.

Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός θέλησε να μετουσιώσει την υπεροχή του σ’ ένα τέρμα και έφτασε μία… ανάσα από το γκολ. Ο Τοροσίδης που ήταν στα αριστερά, έκοψε προς τον άξονα, έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα. Η… απάντηση για τον Άρη ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Φετφατζίδης έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να στοχεύσει σωστά.

Διπλό «χτύπημα»

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεσή τους και έχασαν μία ακόμα κλασική ευκαιρία, αυτή την φορά με τον Χασάν. Ήταν το 22ο λεπτό, όταν ο Λοβέρα εκτέλεσε το φάουλ, στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκε ο Αιγύπτιος, αλλά η προβολή του δεν ήταν καλή και η μπάλα κατέληξε άουτ. Έπειτα από 12 λεπτά, οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα. Ο Καμαρά έκανε εξαιρετική κάθετη στον Μασούρα, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και μέσα σε τρία λεπτά έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Αρχικά, στο 38’ ο Γκάμα δεν κατάφερε να νικήσει τον Αλέν, στην αντεπίθεση των Θεσσαλονικέων, ενώ στο 41’ ο Φετφατζίδης από κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γάλλου πορτιέρο του Ολυμπιακού. Από την στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση το… πλήρωσαν.

Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έπειτα από κάθετη μπαλιά, ο Δεληζήσης δεν μπόρεσε να ελέγξει την πορεία της μπάλας και να την σταματήσει, ο Χασάν ακολούθησε την φάση και με όμορφο σκαφτό πλασέ, νίκησε τον Κουέστα για το 2-0, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

«Βροχή» τα γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, ήτοι με γκολ για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, στο 49ο λεπτό, ο Μασούρας βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη από τα αριστερά και με την προβολή διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, γράφοντας το 3-0, δύο λεπτά μετά την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Λοβέρα, απέναντι στον Κουέστα.

Όμως, ο Άρης δεν τα… παράτησε ποτέ. Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να παίζουν το παιχνίδι τους και αναζήτησαν ένα τέρμα. Μάλιστα, τα κατάφεραν επτά λεπτά αργότερα μετά το τέρμα του Μασούρα. Ο Φετφατζίδης ήταν αυτός που έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σισέ, άλλαξε πορεία, μπέρδεψε τον Αλέν και κατέληξε στην εστία του Γάλλου τερματοφύλακα.

Το… σκηνικό δεν άλλαξε στην συνέχεια, καθώς οι δύο ομάδες συνέχισαν να δείχνουν διάθεση για να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Μάλιστα στο 65’ ο Χασάν κέρδισε πέναλτι έπειτα από μαρκάρισμα του Δεληζήση και δύο λεπτά αργότερα, νίκησε από την άσπρη… βούλα τον Κουέστα «γράφοντας» το 4-1.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, τα επόμενα λεπτά πήραν διαδικαστικό χαρακτήρα, μια και ο Ολυμπιακός έδειχνε έτοιμος να επιστρέψει στις νίκες. Πάντως, το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς έχασε μία ακόμα κλασική ευκαιρία για ένα ακόμα τέρμα, όταν στο 77’ ο Καφού βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, από το ύψος της περιοχής, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά ο Άρης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, θέλοντας να βρει τον τρόπο για να… μειώσει την έκταση της ήττας. Μάλιστα, οι «κίτρινοι» τα κατάφεραν στο 87’ με την καρφωτή κεφαλιά του Μπαγκαλιάνη, ο οποίος βρέθηκε μόνος του στην «καρδιά» της αντίπαλης εστίας, έπειτα από κόρνερ και διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για τον Ολυμπιακό.

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης, Σάσα (80’ Διαμαντόπουλος), Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν (78’ Τζολάκης), Τοροσίδης, Γκασπάρ (57’ Ραντζέλοβιτς), Σεμέδο, Σισέ, Μπουχαλάκης, Καμαρά (57’ Μπρούνο), Καφού, Μασούρας (69’ Βαλμπουενά), Λοβέρα (69’ Ξενιτίδης), Χασάν.

Άρης - Ολυμπιακός 2 -4 | Ηighlights- Super League 7η αγων - Play off {08. 07. 2020}



Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τις καλύτερες αποδόσεις από ποτέ στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τις καλύτερες αποδόσεις από ποτέ στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Ντόντσιτς και Ντόνοβαν σόκαραν Οκλαχόμα και Βοστώνη
Ντόντσιτς και Ντόνοβαν σόκαραν Οκλαχόμα και Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved