ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-1: Το αετόπουλο Τζόλης και ο Άκπομ διατήρησαν τη 2η θέση ζωντανή

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-1: Το αετόπουλο Τζόλης και ο Άκπομ διατήρησαν τη 2η θέση ζωντανή

Ο Τζόλης έδωσε πνοή στον ΠΑΟΚ, ισοφάρισε το 0-1 του ΟΦΗ, ο Άκπομ με πέναλτι στο 91’ έκανε το 2-1 και ο Ελ Καντουρί πριν το τελευταίο σφύριγμα σφράγισε το τελικό σκορ.  

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: Ο ΠΑΟΚ δεν είχε περιθώρια. Έπρεπε να νικήσει στη Τούμπα τον αδιάφορο ΟΦΗ αν ήθελε να βλέπει τη δεύτερη θέση.

Με γκολ του Νέιρα στο 49’ βρέθηκε στη κόλαση, αλλά τότε προέκυψε ένα αετόπουλο. Ο Τζόλης ισοφάρισε, ενώ ο Άκπομ με πέναλτι στο 91’ και ο Ελ Καντουρί με γκολ στο 99’ διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 και διατήρησαν τις ελπίδες για τηξ δεύτερη θέση.

Σχηματισμοί

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ουσιαστικά 4-2-3-1 με τους Ελ Καντουρί, Εσίτι στα χαφ, όπως και με τον Παναθηναϊκό, ενώ δεξιά ήταν ο Λημνιός κι αριστερά ο Μπίσεσβαρ. Ο Φερέιρα, παράλληλα, τοποθέτησε αρχικά τον Λάμπρου πίσω από τον Άκπομ. Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε ουσιαστικά με 4-3-3.

Ο Σίμος είχε αμυντικό χαφ τον Βίκτορ κι εσωτερικούς τους Στάικο, Νέιρα. Ο Σεμέδο έπαιξε αριστερά, ο Βαζ δεξιά και ο Φιγκεϊρέδο στην κορυφή. Αριστερό στόπερ αγωνίστηκε ο Γιαννούλης, δεξί ο Νάστος, αριστερό μπακ ο Κοροβέσης και δεξί ο Μπράουν.

Μπλοκαρισμένοι οι γηπεδούχοι

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε με τη δυναμική που είχε στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.. Ο ΟΦΗ, όμως, με τους τρεις παίκτες στα χαφ μπλόκαρε τον «Δικέφαλο», που προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με τον Λάμπρου.

Στο 4' σέντρα του Λημνιού από τα δεξιά, δεν μπόρεσε ο Λάμπρου να κάνει την προβολή, ενώ στο 10' ο νεαρός εξτρέμ από σέντρα του Μάτος είχε άστοχη κεφαλιά. Ο ίδιος πρωταγωνίστησε στο 20’ όταν έκανε το γύρισμα, αλλά ο Άκπομ δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή

Ευκαιρία ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ κέρδιζε μέτρα, δεν ένιωσε απειλή και στο 27’ άγγιξε το γκολ, Ο Νέιρα εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν ήταν ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του κι έφερε τον Λάμπρου αριστερά και τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον Άκπομ.

Δοκάρι κι ευκαιρία

Το παιχνίδι ήταν κακό, αλλά μετά το 40’ ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές κι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 40’ ο Μάτος γύρισε από δεξιά στον Ελ Καντουρί, ο οποίος πλάσαρε αρχικά πάνω στον Γουάιλι, ενώ στην επαναφορά με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 45' ο Ελ Καντουρί γύρισε επίσης από δεξιά, ωστόσο, ο Άκπομ από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λάθος Πασχαλάκη, γκολ ο Νέιρα

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το ημίχρονο με ευκαιρίες και ο ΟΦΗ ξεκίνησε το δεύτερο με γκολ! Στο 49΄ο Στάικος επιχείρησε το μακρινό σουτ, ο Πασχαλάκης έπεσε στη δεξιά του γωνία, αλλά αντί να διώξει τη μπάλα πλάγια την έστειλε στη μικρή περιοχή κι εκεί βρισκόταν ο Νέιρα, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ.  

Γκολάρα με Τζόλη!

Το σκορ ήταν καταστροφικό για τον ΠΑΟΚ, που έβλεπε τη δεύτερη θέση να απομακρύνεται κι ο Φερέιρα αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα. Έβγαλε τον αρνητικό και πάλι Μπίσεσβαρ κι έριξε τον Σφιντέρσκι στη μάχη, ενώ ο Τζόλης πήρε τη θέση του Λάμπρου. Αυτή ήταν η δεύτερη εμφάνιση του ταλαντούχου μεσοεπιθετικού, ο οποίος είχε κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό.

 Ο ΠΑΟΚ έπαιξε 4-4-2 και στο 59’ είχε απάντηση με τον 18χρονο παίκτη! Από τη σέντρα του Γιαννούλη ο Τζόλης έπιασε ένα τρομερό δεξί πλασέ από το ύψος του πέναλτι και κεραυνοβόλησε τον Γουάιλι. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά, κακώς, ως οφσάιντ με υπόδειξη του Δημόπουλου, αλλά η φάση εξετάστηκε στο VAR, ο Φωτιάδης ενημερώθηκε για την εγκυρότητα του γκολ με αποτέλεσμα να δείξει σέντρα και να χρίσει σκόρερ τον Τζόλη για πρώτη φορά στη καριέρα του στη Σούπερ Λίγκα.

Ανατροπή με πέναλτι Άκπομ

Η ισοφάριση απελευθέρωσε τα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι στο 66’ έφτασαν κοντά στην ανατροπή. Ο Ελ Καντουρί έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Γουάιλι απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 72’ ο Στοχ σέντραρε, ο Σφιντέρσκι έκανε τη κεφαλιά και ο Νέιρα έδιωξε στη γραμμή. Ο ΠΑΟΚ έκανε συνεχώς επιθέσεις, ο Γουάιλι στο 86’ σταμάτησε και τον Μαουρίσιο, αλλά στο 88’ ο Νάστος έκανε ένα τρομερό λάθος. Σε ακίνδυνη φάση έπιασε από τον λαιμό τον Άκπομ και τον έριξε κάτω.

 Ο Φωτιάδης δεν έδειξε κάτι, αλλά ειδοποιήθηκε να πάει στο VAR, εξέτασε τη φάση κι έδωσε πέναλτι. Ο Άγγλος ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-1. Στο 100’ ο Τζόλης άνοιξε αριστερά στον Σφιντέρσκι, ο οποίος πλάσαρε, ο Γουάιλι απέκρουσε και ο Ελ Καντουρί σε κενή εστία έγραψε το 3-1    

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (76’ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (76’ Μαουρίσιο), Καντουρί, Λημνιός (69’ Στοχ), Λάμπρου (55’ Τζόλης), Μπίσεσβαρ (55’ Σφιντέρσκι), Ακπόμ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (64’ Δεληγιαννίδης), Στάικος (83’ Νοικοκυράκης), Βίκτορ, Νέιρα (95’ Μάνος), Βαζ (64’ Ναμπί), Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο.



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved