Κρίστισιτς: «Με βοήθησε πολύ ο Καρέρα – Μπορεί η ΑΕΚ το πρωτάθλημα»

Κρίστισιτς: «Με βοήθησε πολύ ο Καρέρα – Μπορεί η ΑΕΚ το πρωτάθλημα»

Στην καλή συνεργασία του με τον Μάσιμο Καρέρα αναφέρθηκε ο Νέναντ Κρίστισιτς.

Τον μεγάλο ρόλο που έπαιξε ο Μάσιμο Καρέρα στη βελτίωση της απόδοσής του στάθηκε ο Νέναντ Κρίστισιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sportday». Ο Σέρβος μέσος αναφέρθηκε ακόμα στη μικρή διαφορά της ΑΕΚ έναντι των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, αλλά και στην «Αγια-Σοφιά».

Κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα των δηλώσεων του Κρίστισιτς:

Για το ότι μεταμορφώθηκε κατά τη συνεργασία με τον Μάσιμο Καρέρα: «Είναι γεγονός ότι ο Καρέρα με βοήθησε πολύ, πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα μέχρι σήμερα στην ΑΕΚ. Αυτό που κυρίως συνέβαλε στη βελτίωσή μου είναι ότι μόνο με τον Καρέρα αισθάνθηκα σιγουριά μέσα στο γήπεδο και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο για κάθε ποδοσφαιριστή. Ακόμη κι αν κάνω μία λάθος πάσα ξέρω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Βεβαίως γνωρίζω ότι μετά το λάθος μου, οφείλω να συνεχίσω σε ό,τι κάνω στο ματς με πίστη και με την ίδια διάθεση. Και αυτό οφείλεται στον τωρινό προπονητή. Η συμβολή του είναι μεγάλη στο να είμαι αυτός που πρέπει και μπορώ να είμαι».

Για το τι άλλαξε ο Καρέρα στα αποδυτήρια: «Αποτελεί ισχυρή προσωπικότητα, με ξεκάθαρο πλάνο και σχέδιο για το ποδόσφαιρο, το οποίο ξέρει πώς να το εφαρμόσει. Αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο του Καρέρα και είναι λογικό να έχει μετρήσει και ως προς τον τρόπο λειτουργίας στα αποδυτήρια».

Για το τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω ότι η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, όσο πολλοί μπορεί να νομίζουν. Ποτέ δεν πίστευα ότι υστερούμε. Ίσως η διαφορά να ήταν πολύ ξεκάθαρη στην αρχή του πρωταθλήματος, όταν δεν ήμαστε καλά με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί μας να δείχνουν σε πολύ καλύτερο επίπεδο από εμάς. Αν δούμε όμως τους τελευταίους τρεις τέσσερις μήνες, μπορούμε να πούμε ότι η διαφορά ανάμεσα στις τρεις ομάδες της κορυφής δεν είναι εμφανής».

Για το αν σκέφτεται την είσοδο στην «Αγια-Σοφιά»: «Είναι λογικό να το σκέφτεσαι όταν η ομάδα σου κατασκευάζει ένα καινούριο και τόσο όμορφο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν μπορείς να κάνεις μεγάλα σχέδια ούτε να γνωρίζεις πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον. Το μέλλον εξαρτάται τόσο από εμάς τους ποδοσφαιριστές, όσο και από το κλαμπ, όπως επίσης και από άλλους παράγοντες, που είναι αστάθμητοι και δεν μπορείς να τους υπολογίσεις εκ των προτέρων».Πόλο Γυναικών: «Όρθιος» στην Ουγγαρία ο Εθνικός
Πόλο Γυναικών: «Όρθιος» στην Ουγγαρία ο Εθνικός
Χάντμπολ: Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή
Χάντμπολ: Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή
Ρωσία: Καταγγέλει την Ουκρανία για το θάνατο 14 ανθρώπων σε νοσοκομείο
Ρωσία: Καταγγέλει την Ουκρανία για το θάνατο 14 ανθρώπων σε νοσοκομείο
Έθεσε εαυτόν εκτός ΝΑΤΟ η Σουηδία - Στα άκρα οι σχέσεις με την Τουρκία, με αφορμή το Κοράνι
Έθεσε εαυτόν εκτός ΝΑΤΟ η Σουηδία - Στα άκρα οι σχέσεις με την Τουρκία, με αφορμή το Κοράνι