ΠΑΟΚ-Άρης 2-2: Έσωσε την παρτίδα με Μίσιτς (photos)

ΠΑΟΚ-Άρης 2-2: Έσωσε την παρτίδα με Μίσιτς (photos)

Ισόπαλο το ντέρμπι στην Τούμπα με γκολ στο ξεκίνημα και το φινάλε.

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, καθώς ΠΑΟΚ και Άρης αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2. Το παιχνίδι είχε πολλές συγκινήσεις, νεύρα, καθυστερήσεις, τραυματισμούς, αποβολές, αλλά χωρίς να παιχτεί ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο. Ο Άρης προηγήθηκε δύο φορές, με τους Ιντέγε (4’) και Ματίγια (87’), αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε άμεσα απαντήσεις με τους Μάτος (6’) και Μίσιτς (90+7’). Μάτος και Σάσα αποβλήθηκαν με δύο κίτρινες, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Κρέσπο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, αλλά φλύαρος, ενώ ο Άρης έχασε την ευκαιρία να αποδράσει με το «διπλό» από την Τούμπα, αλλά στο φινάλε έπαιξε φοβισμένα και δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα μακριά από την εστία του.

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα του ντέρμπι στην Τούμπα. Στο 4’ ο Ιντέγε, από μπαλιά του Φετφατζίδη, με σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη, γράφοντας το 0-1. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση και στο 6’ από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάτος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ανάλογος, καθώς το παιχνίδι στη συνέχεια σημαδεύτηκε από αρκετές διακοπές. Αρχικά τραυματίστηκε ο Πέλκας, με τον Λημνιό να παίρνει τη θέση του στο 15’. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν μπάλα και να πιέσουν, αλλά στο 19’ ο Κουέστα τραυματίστηκε στον ώμο, μετά από μια σύγκρουση με τον Άκπομ.

Ο τερματοφύλακας του Άρη δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες, με τον ρυθμό να παγώνει. Ο Κουέστα έβγαλε το ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια να είναι αυτός που πίεζε για το γκολ. Ωστόσο, η καλύτερη φάση σημειώθηκε στο 45+4’, όταν ο Μάτος σκόραρε, αλλά είχε υποβληθεί σε θέση οφσάιντ ο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός ήταν οριακά εκτεθειμένος όταν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, πριν ο Μάτος σκοράρει. Ο Σιδηρόπουλος συμβουλεύτηκε το VAR και δεν μέτρησε το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει κοντά στην εστία του Έμαν για να απειλήσει. Ο Άρης έψαχνε τις αντεπιθέσεις, αλλά οι επιθετικοί του δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι επικίνδυνο προς την εστία του Πασχαλάκη. Στο 66’ ο Έμαν απέκρουσε σουτ του Λημνιού, ενώ στο 67’ ο Μάτος δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Άρης πίεσε με τους Φετφατζίδη και Ιντέγε, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, αν και το σουτ του τελευταίου στο 69’ ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 71’ δεύτερη κίτρινη δέχτηκε και ο Σάσα, με τους «κίτρινους» να μένουν κι εκείνοι με δέκα παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, αλλά κάποια σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του δεν βρήκαν στόχο. Στο 87’ ο Άρης βγήκε στην αντεπίθεση με τον Λάρσον, εκείνος έβγαλε μπαλιά για τον Ματίγια, ο οποίος πλάσαρε και η μπάλα κόντραρε σε Αουγκούστο, δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2. Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης και στο 90+5’ η κεφαλιά του Κρέσπο σταμάτησε στο δοκάρι. Τελικά, στο 90+6’ ο Μίσιτς με μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε σε 2-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, σε ένα ντέρμπι που τα είχε… όλα.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντούγκλας Αουγκούστο, Μίσιτς, Λέο Ζαμπά (58’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (15’ Λημνιός), Άκπομ (70’ Σφιντέρσκι).

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα (46’ Έμαν), Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Ντιγκινί, Φετφατζίδης (85’ Σόουζα), Μπρούνο Γκάμα (64’ Λάρσον), Ιντέγε.



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved