Παράσχος: «Με τον Λουτσέσκου είχε καλύτερο πρέσινγκ και ρέντα ο ΠΑΟΚ»

Παράσχος: «Με τον Λουτσέσκου είχε καλύτερο πρέσινγκ και ρέντα ο ΠΑΟΚ»

Ο Γιώργος Παράσχος μίλησε για την πορεία του ΠΑΟΚ εώς τώρα στον πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Livesport ο Γιώργος Παράσχος: 

- Σε επίπεδο τεχνικοτακτικό τι έχετε διαπιστώσει μέχρι τώρα στα ματς του ΠΑΟΚ, λαμβάνοντας υπόψη και την αλλαγή προπονητή;

«Πιστεύω, ότι ήταν ψυχολογικό το θέμα του ΠΑΟΚ περισσότερο. Πέρυσι είχε μία ρέντα, δεχόταν πολύ δύσκολα γκολ και αντίθετα σε έξι ή εφτά τελικές πετύχαινε γκολ. Του έλειψε η ρέντα στην αρχή της σεζόν και αυτό τον άγχωσε περισσότερο. Γι’ αυτό βλέπουμε τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας. Η έλλειψη του Βιεϊρίνια είναι πολύ σημαντική. Εκτός του ότι έδινε πάρα πολλές λύσεις μέσα από το επιθετικό παιχνίδι του και με τα γκολ που έβαζε με σουτ ή με στημένες φάσεις, ήταν ο ηγέτης μέσα στην ομάδα, ο οποίος στις δύσκολες στιγμές είτε με παροτρύνσεις προς τους συμπαίκτες του, είτε με γκολ που πετύχαινε, έβγαζε από το αδιέξοδο τον ΠΑΟΚ.

Συνεχίζω να λέω ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα αργό κέντρο. Ο Ελ Καντουρί έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά στον αμυντικό τομέα οι μέσοι του ΠΑΟΚ έχουν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι σε γρήγορους χαφ των αντιπάλων και αυτό αποδείχτηκε στα παιχνίδια και της Ευρώπης, αλλά και του πρωταθλήματος».

- Τι αλλαγές έχει φέρει ο νέος προπονητής;

«Δε νομίζω ότι άλλαξε πολλά πράγματα. Παίζει το 4-2-3-1 που έπαιζε και ο Λουτσέσκου. Ίσως ο Λουτσέσκου είχε καλύτερο πρέσινγκ μπροστά. Δηλαδή τακτικά ήξερε πότε να πρεσάρει μπροστά τον αντίπαλο, πότε να γυρίσει πίσω και να δώσει χώρο, ήταν πολύ πιο πειθαρχημένοι οι παίκτες σ’ αυτό τον τομέα. Το σύστημα σε σχέση με πέρυσι είναι το ίδιο».

- Δεν παίζει, δηλαδή, 4-4-2;

«Δε νομίζω, ότι παίζει 4-4-2. Με τον Πέλκα πίσω από τον φορ δεν παίζει, ή με τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον φορ; Πώς παίζει 4-4-2; Θα τρελαθούμε; Μόνο όταν βάζει τον Σφιντέρσκι παίζει 4-4-2. Κατά τα άλλα δεν έχει αλλάξει κάτι τακτικά. Απλώς του λείπουν και τα γκολ του Μάτος, είτε με τα στημένα, είτε με τις επιθετικές ικανότητες που διαθέτει, σκόραρε και έκανε την διαφορά».

- Συνεπώς, εντοπίζεται το κακό ξεκίνημα στον ψυχολογικό τομέα;

«Ναι, γιατί δεν τον βοήθησαν τα πρώτα αποτελέσματα. Είναι και θέμα ρέντας στο ποδόσφαιρο. Ο Λουτσέσκου είχε μία ρέντα μόνιμη. Στις 6-7 επιθέσεις έβαζε γκολ ο ΠΑΟΚ και άλλαζε η ψυχολογία της ομάδας. Είναι λεπτομέρειες που δυστυχώς αποτελούν τους ρυθμιστές ενός παιχνιδιού».

«Θα δώσει πολλές λύσεις ο Μαουρίσιο»

- Από το κέντρο έφυγαν οι Κάνιας, Σάχοφ και Ολιβέιρα. Ήταν σημαντικές απώλειες;

«Ο Ολιβέιρα ήταν η απώλεια του ΠΑΟΚ. Οι άλλοι δύο κατά κάποιο τρόπο αντικαταστάθηκαν από τον Εσίτι και τον Ντόουγκλας. Αυτός, όμως, που λείπει από την ομάδα είναι ο Βραζιλιάνος, ο τραυματίας, ο Μαουρίσιο. Αν επανέλθει νομίζω ότι θα δώσει πάρα πολλές λύσεις και αμυντικά και επιθετικά, γιατί ξέρει πότε να βγει, έρχεται εύκολα στο γκολ, έχει πολύ καλά πόδια, έδινε πολλές λύσεις».

- Τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ πώς τις κρίνετε; Τον Εσίτι και τον Ντόουγκλας, γιατί οι άλλοι έπαιξαν λίγο έως καθόλου.

«Την πολύ μεγάλη διαφορά δεν την κάνουν. Δεν μπορώ να πω, ότι έφυγε ο Κάνιας και ο Σάχοφ και ήρθε ο Εσίτι και έκανε την μεγάλη διαφορά. Ίσως αυτό του στοίχισε κιόλας του ΠΑΟΚ στην αρχή της σεζόν. Θα μπορούσε στο κέντρο με τις προσθήκες να δώσει μία ταχύτητα παραπάνω».

«Βαρέλα ο αδύναμος κρίκος, υπερενθουσιώδης ο Πασχαλάκης»

- Πέρυσι η άμυνα ήταν η καλύτερη του πρωταθλήματος, αλλά φέτος δέχεται εύκολα γκολ. Πώς εξηγείται αυτό;

«Η έλλειψη Βιερίνια παίζει ρόλο και σ’ αυτό. Ο Γιαννούλης βελτιώθηκε αμυντικά, αλλά πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο. Εάν συμβεί αυτό θα κάνει πολύ μεγάλη καριέρα στον ΠΑΟΚ. Ο Βαρέλα είναι ο αδύναμος κρίκος στο κέντρο της άμυνας, εν αντιθέσει με τον Κρέσπο που διαθέτει την ταχύτητα που λείπει από τον Βαρέλα, Ο Βαρέλα έκανε τα λάθη του, ενώ πέρυσι είχε μία τρομερή σεζόν».

- Ο Πασχαλάκης;

«Κι ο Πασχαλάκης πέρυσι έκανε μία φοβερή χρονιά. Τον είχα μικρό στη Λειβαδιά, είχε έναν υπέρμετρο ενθουσιασμό που δεν μπορούσε να συγκρατήσει, ήταν πάντα ασυγκράτητος. Δυστυχώς παρότι πέρασαν τα χρόνια και παρά την εμπειρία που απέκτησε, αυτό το πράγμα δεν μπόρεσε να το κόψει. Είναι υπέρμετρα ενθουσιώδης και μέσα από τον ενθουσιασμό του κάνει κάποια λάθη».

«Δεν μπορεί στα άκρα ο Μπίσεσβαρ, χρειαζόταν σέντερ φορ»

- Τη μεσοεπιθετική γραμμή πώς την βλέπετε;

«Ο Ζαμπά είναι ψυχολογικά λίγο πεσμένος, του λείπει το σκοράρισμα και φαίνεται ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο Μπίσεσβαρ, κατά την γνώμη μου, δεν είναι ο παίκτης ο οποίος μπορεί να παίξει στα άκρα. Αυτό το παιχνίδι, το να κυνηγάει συνέχεια τον μπακ και να κάνει τόσο μεγάλες διαδρομές, δεν του αρέσει. Νομίζω, πως η θέση που του πηγαίνει και μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά είναι πίσω από τον φορ. Στον Άκπομ λείπει το γκολ. Πέρυσι έκανε έναν δεύτερο γύρο πάρα πολύ δυνατό. Αν αρχίσει και σκοράρει θα ανέβει η ψυχολογία του. Είναι πολύ χρήσιμος.

Εκεί, πάντως, πιστεύω ότι χρειαζόταν μία λύση ακόμα. Έναν πολύ καλύτερο σέντερ φορ, που να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ο Σφιντέρσκι είναι κινητικότατος, αλλά δεν μπορεί να παίξει πίσω από τον φορ, δεν του πηγαίνει αυτή η θέση».

«Πρέπει να βρει ξανά τον περσινό ενθουσιασμό»

- Ακολουθούν για τον ΠΑΟΚ τέσσερα δύσκολα ματς με Ατρόμητο, ΑΕΚ και Αστέρα εκτός και Άρη εντός.

«Είναι παιχνίδια κομβικά. Από τα αποτελέσματά τους θα φανεί κατά πόσο μπορεί να επαναλάβει ο ΠΑΟΚ τις μεγάλες επιτυχίες στην περσινή περίοδο. Εάν ήταν πλήρης ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε προβλήματα. Του λείπουν, όμως, παίκτες σημαντικοί όπως ο Βιεϊρίνια και ο Βαρέλα που δεν είναι έτοιμος και δεν ξέρω το κατά πόσο μπορούν να αντικατασταθούν και το κατά πόσο το ψυχολογικό θέμα που έχει δημιουργήσει η πορεία στην Ευρώπη έχει ξεπεραστεί για να βρει η ομάδα τον ενθουσιασμό και τον ρυθμό που είχε πέρυσι.

Όπως και να ‘χει, πάντως, πιστεύω, ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός θα είναι οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος, αλλά πρέπει πάντα να υπολογίζουμε και την ΑΕΚ».



Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved