Σε απολογία ο Παναθηναϊκός, πάει για -6 - Τον «καίνε» οι εκθέσεις παρατηρητή και ΕΛ.ΑΣ

Σε απολογία ο Παναθηναϊκός, πάει για -6 - Τον «καίνε» οι εκθέσεις παρατηρητή και ΕΛ.ΑΣ

Την Πέμπτη (21/3) θα απολογηθεί ο Παναθηναϊκός για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό - Ορατός ο κίνδυνος αφαίρεσης 6 βαθμών

Σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League κλήθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» που κατέθεσαν ήδη ένσταση για αντικανονική διακοπή του αγώνα θα απολογηθούν την προσεχή Πέμπτη (21/3) και κινδυνεύουν με αφαίρεση 6 βαθμών και 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κλήθηκε: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/3/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 17/3/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’, παρ. 2 περ. α΄, δ’ και ε’, 3 περ. α’ και στ’, παρ. 4 περ. β’ και παρ. 5 περ. ε’ του Π.Κ. της ΕΠΟ και 21 παρ. 3 ΙΙ περ. α’, β’, γ’ και δ’ του Κ.Α.Π. της ΕΠΟ».

Η κλήση έχει γίνει δηλαδή με το άρθρο 21 παράγραφος 3 γ του ΚΑΠ σύμφωνα με το οποίο η υπαίτια ομάδα για αγώνα που δεν έληξε τιμωρείται «με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος».

Επιπλέον, υπάρχει απειλή και για αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου, σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4 γ του Πειθαρχικού Κώδικα: «Η είσοδος οπαδών πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, χωρίς προειδοποίηση, εφόσον συνδέεται με βιαιoπραγίες κατά προσώπων. Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας με τέρματα 0-3 και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται επιπλέον τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα».

Παράλληλα, προβλέπεται και ποινή έδρας (2-4 αγωνιστικές) από το άρθρο το άρθρο 15, παράγραφος 4 β του Πειθαρχικού Κώδικα για την «είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου» με βάση το οποίο «β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Τα παραπάνω προκύπτουν από το άρθρο 21 του ΚΑΠ που αναφέρει ότι «Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».

Επιβαρυντικές οι εκθέσεις

Τόσο η έκθεση του η έκθεση του παρατηρητή Ηλία Αργιανά όσο και της ΕΛ.ΑΣ είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τον Παναθηναϊκό.

Στην έκθεση του παρατηρητή καταγράφεται η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και η ρίψη χημικών από την Αστυνομία, ενώ τονίζεται πως τα επεισόδια έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ.

Το ίδιο ισχύει και για την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκεται ήδη στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.

Σε απολογία για την ίδια ημέρα κλήθηκαν επίσης οι ΠΑΕ Παναιτωλικός και ΠΑΟΚ, για τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Αγρίνιο, ο Ατρόμητος (για τον αγώνα με την ΑΕΚ), ο ΟΦΗ (για το παιχνίδι με το Λεβαδειακό) και ο Πανιώνιος (για το ματς με την Ξάνθη). Κλήση έλαβε επίσης και η ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς θα εκδικαστεί η εναντίον της πειθαρχική δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων.



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved