Παναθηναϊκός: Έκανε ένσταση για το ντέρμπι

Παναθηναϊκός: Έκανε ένσταση για το ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός όπως αναμενόταν κατέθεσε ένσταση για αντικανονική διακοπή στο ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ

 

Το τρίτο ημίχρονο στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την 25η αγωνιστική της Super League το οποίο διεκόπη στο 70ο λεπτό από τον Γερμανό διαιτητή Μάρκο Φριτς καλά κρατεί, με τους «πράσινους» να παιρνουν στην αντεπίθεση.

Ειδικότερα, το γεγονός ότι από τον Γερμανό διαιτητή δεν είχε ζητηθεί εκκένωση του γηπέδου και στη συνέχεια επικαλέστηκε την παρουσία κόσμου, το γεγονός ότι δεν είχε περάσει μια ώρα από τη διακοπή όπως προβλέπει ο ΚΑΠ αλλά και άλλα στοιχεία, είχαν βάλει σε σκέψεις τους «πράσινους» για το αν θα κάνουν τελικά ένσταση. Κάτι τέτοιο τελικά συνέβη όπως ενημέρωσε η «πράσινη» ΠΑΕ.

Παράλληλα όπως ενημέρωσε το «τριφύλλι» οι άνθρωποι της ομάδας δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους την έκθεση της αστυνομίας για όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί την Τετάρτη (20/03).

Το χρονικό της διακοπής

Όλα ξεκίνησαν στο 5ο λεπτό όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο δίπλα από εκεί που καθόντουσαν οι αναπληρωματικοί του Ολυμπιακού οδηγώντας την αναμέτρηση σε πρώτη διακοπή. Οι Αστυνομικοί τους απομάκρυναν και μετά από 13 λεπτά το ματς ξεκίνησε και πάλι κανονικά.

Η ένταση στις εξέδρες στο ΟΑΚΑ που οδήγησε στην αναβολή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 70ο λεπτό του ματς μετά από το γκολ του Ολυμπιακού στο 53ο λεπτό με τον Γκερέρο. Ειδικότερα, έξω από τη θύρα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού έσκασαν αρκετές χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

Η ατμόσφαιρα στο μισό ΟΑΚΑ έγινε αποπνικτική, με πολύ κόσμο να μετακινείται από τις θέσεις του έτσι ώστε να αποφύγει τους καπνούς. Ο κόσμος αναγκάστηκε κάποια στιγμή να μπει και μέσα στο ταρτάν, με αποτέλεσμα στο 70’ ο διαιτητής, Μάρκο Φριτς να διακόψει την αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός πρώτος πήγε στα αποδυτήρια, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να παραμένουν στο γήπεδο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Γερμανός ρέφερι του αγώνα αλλά και οι παίκτες των δυο ομάδων αποχώρησαν από το γήπεδο στα αποδυτήρια.

Μάλιστα λίγη ώρα αργότερα οι καπνοί από τις μολότοφ που έπεσαν έξω από το γήπεδο και από τα δακρυγόνα, έφτασαν και στο χορτάρι. Οι παίκτες με δάκρυα στα μάτια και τις φανέλες στα πρόσωπα για να προστατευθούν, πήγαν στα αποδυτήρια. Την ίδια ώρα, υπήρξαν αποδοκιμασίες από το υπόλοιπο γήπεδο σε όσους μετακινούνταν από τη θύρα των οργανεμένων μέσα στο ταρτάν, έτσι ώστε να αποφύγουν τους καπνούς.

Στη συνέχεια οι παράγοντες των δυο ομάδων βρέθηκαν στα αποδυτήρια των διαιτητών, όπου αποφασίστηκε εν τέλει αν καθαρίσει η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και το εγγυηθεί η Αστυνομία το ματς να ξεκινήσει και πάλι κανονικά.

Ο Γερμανός διαιτητής μπήκε στα αποδυτήρια μαζί με τους βοηθούς του και τους ανθρώπους των δυο ομάδων. Αυτό που είπε είναι πως θα περιμένει το διάστημα που ορίζει ο ΚΑΠ, που προβλέπει μια ώρα από τη διακοπή, έτσι ώστε να δει αν θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα και αν εγγυάται η αστυνομία για την επανέναρξη του αγώνα.

Στη συνέχεια και μετά από 35 λεπτά ο Φριτς βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για επιθεώρηση όπου και αποφάσισε την οριστική διακοπή του παιχνιδιού καθώς όπως επεσήμανε ο ίδιος δεν είχε καθαρίσεια ακόμα ο καπνός από τα χημικά ενώ υπήρχε παρουσία κόσμου. Βέβαια όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν είχε ζητήσει ποτέ εκκένωση του γηπέδου.



Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved