ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μάχη» στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μάχη» στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Κιτρινόμαυροι» και «πράσινοι» συγκρούονται στο ΟΑΚΑ (19:30, Live Onsports/Novasports 1) και ο καθένας θέλει τη νίκη για διαφορετικούς λόγους.

Το αθηναϊκό ντέρμπι είναι και πάλι εδώ. Μπορεί να μην έχει την αγωνία και την… ένταση του παρελθόντος, όμως, κάθε φορά που υπάρχει ένα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός δεν παύει να υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγώνα. Είτε αυτό συμβαίνει για το γόητρο, είτε αυτό συμβαίνει επειδή ένας από τους δυο – ή και οι δυο – έχουν απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς, είτε γιατί πολύ απλά πρόκειται για ένα από τα πλέον παραδοσιακά ντέρμπι ανάμεσα σε δυο κορυφαίους και ιστορικούς συλλόγους της χώρας.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα βρεθούν αντιμέτωποι για 231η φορά ανεξαρτήτου διοργάνωσης ή έδρας και αμφότεροι επιζητούν τη νίκη. Στα προηγούμενα παιχνίδια τους, η Ένωση έχει μετρήσει 62 νίκες, ο Παναθηναϊκός 97 ενώ 71 ματς τελείωσαν ισόπαλα. Το δεδομένο είναι πως η ΑΕΚ αναζητά τη νίκη έτσι ώστε να βελτιώσει την ψυχολογία της και να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα, με κακή εμφάνιση, 2-0 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός με τα δικά του προβλήματα να τον «κυνηγούν» από την αρχή της σεζόν, θέλει τρίποντο για να συνεχίσει να ελπίζει για την πεντάδα και να για πάρει τους πρώτους βαθμούς νίκης σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν. Οι «πράσινοι» προέρχονται από την ήττα 0-2 μέσα στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ.

Όλα τα νέα για το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 

Οι δυο προπονητές, Μανόλο Χιμένεθ για την ΑΕΚ και Γιώργος Δώνης για τον Παναθηναϊκό, έχουν κατασταλάξει στα πλάνα τους, ξέρουν τις απουσίες που έχουν να αντιμετωπίσουν και θα προσπαθήσουν να… καμουφλάρουν τα όποια προβλήματα και τις ελλείψεις. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 19:30 στο ΟΑΚΑ, όπου αναμένονται αρκετοί φίλοι του «δικεφάλου», ενώ διαιτητής θα είναι ο Γερμανός, Τομπίας Βελτζ. Ο Γερμανός ρέφερι διευθύνει αγώνες της Bundesliga από το 2010 και έχει γίνει διεθνής από το 2013. Τη φετινή σεζόν ορίστηκε και στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα, ενώ βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία των διαιτητών της UEFA.

Τα πλάνα του Χιμένεθ για την ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει στη διάθεσή του τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι και Σιμόες, γεγονός που του δίνει επιλογές για την ενδεκάδα. Αντίθετα, οι Πέτρος Μάνταλος και Νίκλας Χουλτ συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Στην αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό συμμετέχουν οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης, Σιμόες, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος, Μπογέ, Άλεφ, Λιβάγια, Κλωναρίδης και Πόνσε.

Όλα δείχνουν πως ο τεχνικός της Ένωσης θα πάει σε ένα 3-4-2-1 με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια και τους Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Μπακάκη στην άμυνα. Στη δεξιά πλευρά ο Γκάλο και στην αριστερή ο Μπακασέτας, με τους Σιμόες και Γαλανόπουλο στον άξονα. Οι Μπογέ και Λιβάια είναι επικρατέστεροι για τις δυο θέσεις πίσω από τον Πόνσε.

Τα πλάνα του Δώνη για τον Παναθηναϊκό

Ο Γιώργος Δώνης δεν θα έχει τους Γιάννη Μπουζούκη και Αντονί Μουνιέ, αλλά θα είναι κανονικά διαθέσιμος ο Κουλιμπαλί. Παράλληλα, εκτός μάχης τέθηκε και ο Πασχάλης Στάικος που έχει πρόβλημα στον δικέφαλο, ενώ κανονικά είναι στις επιλογές του Γιώργου Δώνη ο Φάνης Μαυρομμάτης παρότι έμεινε εκτός προπόνησης προληπτικά την Παρασκευή. Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Διούδης, Κότσαρης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Άλτμαν, Δώνης, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Κάτσε, Πούγγουρας, Παντελάκης, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Αρμενάκας, Εμμανουηλίδης, Βέργος, Καμπετσής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θα επιλέξει το 3-5-2 για την ομάδα του. Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης με τους Πούγγουρα, Κολοβέτσιο και Μαυρομμάτη στην άμυνα. Στο δεξί άκρο ο Γιόχανσον, στο αριστερό ο Ινσούα και οι Κουρμπέλης, Κάτσε και Δώνης στη μεσαία γραμμή. Στην επίθεση, φαβορί για να παίξει μαζί με τον Μακέντα είναι ο Όμρι Άλτμαν.



H τελευταία αγωνιστική της Super League με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
H τελευταία αγωνιστική της Super League με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
Ρεπόρτερ της ΕΡΤ κατά Τερίμ: «Το είχα πει ότι δεν θα πήγαινε καλά η ομάδα»
Ρεπόρτερ της ΕΡΤ κατά Τερίμ: «Το είχα πει ότι δεν θα πήγαινε καλά η ομάδα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved