ΟΦΗ: Το πλάνο των Σαμαράδων και του Πουρσανίδη! (video)
19 SHARES

ΟΦΗ: Το πλάνο των Σαμαράδων και του Πουρσανίδη! (video)

Μια μεγάλη και αποκαλυπτική συνέντευξη, μέσα στο «Γεντί Κουλέ», για το… αύριο του ΟΦΗ έδωσαν Γιώργος και Γιάννης Σαμαράς αλλά και ο Ηλίας Πουρσανίδης.

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν να… αναγεννήσουν τον ΟΦΗ, με την οικονομική υποστήριξη του Μιχάλη Μπούση, άνοιξαν τα… χαρτιά τους. Οι Γιώργος και Γιάννης Σαμαράς, μαζί με τον Ηλία Πουρσανίδη βασίζουν τα πάντα στο ποδόσφαιρο και όχι σε άλλους παράγοντες. Προσπαθούν να φτιάξουν ένα καθαρά ποδοσφαιρικό κλαμπ στο Ηράκλειο και να επαναφέρουν τον ΟΦΗ σε καλύτερες ημέρες, όπως αυτές της δεκαετίας του ’80 και του ’90 που οι Κρητικοί υπό τον Ευγένιο Γκέραρντ ήταν πραγματική δύναμη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι τρεις άνθρωποι του ποδοσφαίρου, που έχουν επαναφέρει αρχές και αξίες στον ΟΦΗ, άνοιξαν τα… χαρτιά και την καρδιά τους στον Ντέμη Νικολαΐδη. Σε μια μεγάλη συνέντευξη που προβλήθηκε στην εκπομπή «Total Football» του Open TV την Κυριακή.

Αναλυτικά όσα είπαν:

Γιώργος Σαμαράς: «Για όσους δεν το γνωρίζουν έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στο Ηράκλειο. Ένα καλοκαίρι που βρισκόμουν εδώ ένα καλοκαίρι, είχα την επιθυμία να πάω να δω το αθλητικό κέντρο της ομάδας. Φτάνοντας εκεί επειδή δεν ήθελα να μπω μέσα, ανέβηκα σε ένα λόφο να το βλέπω από ψηλά και είδα όλη την περιοχή και το γήπεδο και το αθλητικό κέντρο και μπήκε ένα όραμα. Άρχισα να κάνω όνειρα και εικόνες μέσα στο μυαλό μου. Τι μπορεί να γίνει, κι άλλα γήπεδα και κτίρια για τις ακαδημίες και γενικότερα για την ομάδα. Εκεί άρχισα να το δουλεύω, να το φτιάχνω, να το γράφω».

Γιάννης Σαμαράς: «Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος αν ο Γιώργος είχε αυτή τη σκέψη θα τον υποστήριζα. Στο τέλος της ημέρας είπα ΟΚ, πάμε. Ξέρουμε τις δυσκολίες. Θέλαμε να δώσουμε ένα νέο ύφος, ξέραμε ότι θα πάρει χρόνο. Γενικά, αυτό το έχουν επιχειρήσει κι άλλοι στην Ελλάδα (σ.σ εννοώντας τον Νικολαΐδη)»

Γιώργος Σαμαράς: «Απλά να συμπληρώσω, πως όταν του το είπα δεν ήταν απλά αρνητικός. Μόλις του είπα ΟΦΗ, μου το σταμάτησε και μου είπε πάμε παρακάτω».

Πουρσανίδης: «Αυτή η κουβέντα έγινε όμως πριν γίνει πέρυσι εδώ ένα παιχνίδι που οργανώσαμε όλα τα παιδιά για τον Γκεράρντ. Αυτός ο άνθρωπος από αυτή την κατάσταση που ήταν τότε, μας ξαναένωσε όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα».

Γιώργος Σάμαρας: «Από το ’85 που ως το 2000, όλες οι επιτυχίες του ΟΦΗ και τα παιδιά από την ακαδημία και η ποδοσφαιρική σταθερότητα στην Α’ εθνική οφείλονται στον Γκέραρντ. Πάνω σε αυτό θέλουμε να πατήσουμε».

Γιάννης Σαμαράς «Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε την ακαδημία. Μία ακαδημία που δεν υπάρχει. Αν δεν επενδύσεις πάνω στα παιδιά δεν έχεις μέλλον. Και δεν μιλάω μόνο σαν ομάδα, αλλά ως ποδόσφαιρο και ως κοινωνία. Πρέπει να επενδύουμε στα νέα παιδιά. Για εμένα είναι το νούμερο ένα. Η εκπαίδευση των παιδιών, κάποιοι θα παίξουν ποδόσφαιρο κάποιοι θα βγουν έξω θα κάνουν άλλα πράγματα. Πάνω από όλα οι άνθρωποι είναι κι αυτό που ένιωσαν στον ΟΦΗ. Για να γίνει μία ακαδημία, ακαδημία χρειάζεται να περάσουν δέκα χρόνια. Μετά από τότε θα δεις αποτελέσματα»

Πουρσανίδης: «Τη δική μας εποχή όλοι θέλαμε να έρθουμε στον ΟΦΗ. Ακόμα και εσύ Ντέμη, αν σου είχε γίνει πρόταση θα ήθελες να έρθεις εδώ θα το έβλεπες πολύ θετικά. Ο ΟΦΗ ήταν ένας ποδοσφαιρικός παράδεισος, με έναν προπονητή δάσκαλο που οι παίκτες θα είχαν εξέλιξη. Αυτό που πρέσβευε η ομάδα ήταν πολύ σημαντικό και μέσα στα χρόνια χάθηκε και πρέπει να ξαναδημιουργηθεί. Οι νεότεροι που δεν έζησαν εκείνα τα χρόνια, ζούνε όλα αυτά τα 20 χρόνια με δυσκολία. Δεν θα πω με μιζέρια, αλλά με δυσκολία βλέποντας την ομάδα να χάνει κατηγορίες, να υπάρχει αναξιοπιστία χωρίς να έχουν ζήσει τι ήταν πριν. Άρα αυτό που εμείς τους λέμε και το είπαμε από την παρουσίαση που έγινε, μπορεί να φαίνεται υγιές αλλά δεν ξέρουν τι είναι. Αυτό θα φανεί με το χρόνο, με δύσκολες αποφάσεις αλλά αμετακίνητοι σε αυτό που πρεσβεύουμε. Αμετακίνητοι στις αξίες μας αλλά και στο πλάνο που υπάρχει».

Γιώργος Σαμαράς: «Αναλάβαμε την ομάδα τον Οκτώβριο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η απειλή του υποβιβασμού δεν αλλάζει τη νοοτροπία μας, τη φιλοσοφία μας και αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για τα επόμενα χρόνια. Δεν θα αλλάξει κάτι. Χτίζουμε μία ομάδα».

Γιάννης  Σαμαράς: «Θα πρέπει να απομυθοποιήσουμε αυτό το πράγμα. Τι σημαίνει να μένω ή να πέφτω; Όλοι θέλουμε να μένουμε και να είμαστε πρώτοι. Θα παλέψουμε γιατί είμαστε νικητές και θέλουμε να το βγάλουμε προς τα έξω. Αλλά παίρνουμε και ένα μεγάλο ρίσκο, το οποίο θα πάμε να το χτίσουμε και να βγάλουμε τη χρονιά. Και χαίρομαι πολύ γιατί κάθε βδομάδα όλα πάνε προς το καλύτερο. Εγώ θέλω πολύ να έρχονται εδώ οι παίκτες και οι αντίπαλοι και όλοι να χειροκροτάνε. Να φεύγουν οι παίκτες από το γήπεδο και ακόμα και αν χάσαμε να χειροκροτάμε και να λέμε την επόμενη βδομάδα πάλι».

Γιώργος Σαμαράς: «Η μεγαλύτερη εικόνα είναι να μπουν οι βάσεις και στην πρώτη ομάδα και στις ακαδημίες για τα επόμενα δέκα, δεκαπέντε, είκοσι χρόνια. Ο Ευγένιος όταν ήρθε έμεινε για 15 χρόνια. Κάτι σπάνιο, αλλά όταν έχεις τους σωστούς ανθρώπους διοικητικά και αγωνιστικά για το χτίσεις είναι εύκολο στην Ελλάδα».

Γιάννης Σαμαράς: «Τους ρώτησα τι πιθανότητες έχουμε να συνεργαστούμε. Στην αρχή είπαν ωραίο ακούγεται αλλά εδώ υπάρχει μία ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να το τρέξουμε αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν το είχα και τόσο πολύ σίγουρο. Μιλήσαμε με τα παιδιά, μίλησε και ο Γιώργος και βρέθηκε λύση»

Δείτε όλη τη συνέντευξη στον Ντέμη Νικολαΐδη και την εκπομπή «Total Football» στο Open TV

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Ο Ντέμης Νικολαΐδης και οι Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς για τον ΟΦΗ


Κύπελλο Αγγλίας: Τα ζευγάρια των προημιτελικών
Κύπελλο Αγγλίας: Τα ζευγάρια των προημιτελικών
Νέα «γκέλα» η Ντόρτμουντ, 0-0 στη Νυρεμβέργη (video)
Νέα «γκέλα» η Ντόρτμουντ, 0-0 στη Νυρεμβέργη (video)
Ελπίζει για Ευρώπη η Μπιλμπάο, 1-0 στην έδρα της Ουέσκα (video)
Ελπίζει για Ευρώπη η Μπιλμπάο, 1-0 στην έδρα της Ουέσκα (video)
Ζήτησαν συγγνώμη οι διαιτητές του Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
Ζήτησαν συγγνώμη οι διαιτητές του Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα

 • Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019
 • RBAR 2019
  22:55Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Στιγμιότυπα.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E18
  23:30Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • WRC 2019
  23:35Σουηδία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • NBA Daily
  23:45Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019
 • Τένις: 2019 ATP World Tour 500 (Ζ)
  00:00Rio Open presented by Claro. Αγώνας κυρίως ταμπλό. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Μπάσκετ: Νορθ Καρολάινα - Ντιούκ Μπλου Ντέβιλς
  00:15NCAA 2018 - 2019. Η φετινή σεζόν κολεγιακού μπάσκετ - κορυφαία αγωνιστική δράση από τους καλύτερους παίκτες των πανεπιστημίων. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E15
  00:30Αφιέρωμα.
 • Μηχανοκίνητα: ROC Race of Champions 2019
  00:45Specials. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος, Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Βόλφσμπουργκ - Μάιντς
  01:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Ποδόσφαιρο: Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Χαμ
  02:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 26η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • NBA Daily
  02:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Topspin
  02:30Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Sports Classics: ABC of Parkour
  03:00Παρκούρ: το άθλημα που περιλαμβάνει τρέξιμο, άλματα και αναρρίχηση σε φυσικά και αστικά εδάφη και ωθεί το σώμα στα όριά του. Είναι απρόβλεπτο και γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό λόγω της τέχνης των αθλητών. Μάθετε τα πάντα για τις κινήσεις και τη μαγεία του.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E15
  03:30Αφιέρωμα.
 • WRC 2019
  04:00Σουηδία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: VTB United League 2018-19
  04:30All Star Game. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Μηχανοκίνητα: ROC Nations Cup 2019
  05:10Specials. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος, Βιδιάνος Ρούσσος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Άρσεναλ
  06:15UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση των 32. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Πάνος Μάλαμας.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μπράγκα
  06:45Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E683
  07:00Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Αναντολού Εφές - Μπεσίκτας
  07:45Τουρκικό Κύπελλο. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Red Bull Air Race World Championship 2019
  08:10Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Δοκιμαστικά. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Topspin
  08:30Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Ποδόσφαιρο: Ουέσκα - Μπιλμπάο
  09:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E15
  09:15Αφιέρωμα.
 • SportShow
  09:45Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Red Bull Air Race World Championship 2019
  09:55Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - Τουρκ Τέλεκομ
  10:00Τουρκικό Κύπελλο. 2ος ημιτελικός. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Τότεναμ - Ντόρτμουντ
  10:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Ράγιο Βαγιεκάνο - Ατλέτικο Μαδρίτης
  11:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • RBAR 2019
  12:15Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2019 E2
  12:30Αθλητική εκπομπή.
 • Ποδόσφαιρο: Νυρεμβέργη - Ντόρτμουντ
  12:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • Μηχανοκίνητα: ROC Race of Champions 2019
  12:50Specials. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος, Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Topspin
  13:00Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Ποδόσφαιρο: Άβες - Μπενφίκα
  13:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Τένις: 2019 ATP World Tour 500
  14:30Rio Open presented by Claro. Αγώνες κυρίως ταμπλό.
 • Μπάσκετ: NBA All Star Weekend 2019
  14:40All-Star Game. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα
  15:0022η αγωνιστική.
 • Ποδόσφαιρο: Μάλμε - Τσέλσι
  15:15UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση των 32. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Στιγμιότυπα
  15:2524η αγωνιστική.
 • Ποδόσφαιρο: Άουγκσμπουργκ - Μπάγερν Μονάχου
  16:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Μηχανοκίνητα: ROC Nations Cup 2019
  16:05Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ
  16:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Red Bull Air Race World Championship 2019
  16:40Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ - Τότεναμ (Ζ)
  17:00UEFA Πρωτάθλημα Νέων 2018-19. Play-off. Περιγραφή: Μιχάλης Μελισσίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ
  17:15Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 26η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • NBA Action 2018-19 E2820
  17:25H αθλητική εκπομπή μεταφέρει στους Έλληνες φιλάθλους όλα τα νέα για το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με συνεντεύξεις και αφιερώματα.
 • Pick n' Roll (Ζ)
  18:00Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • UEFA Champions League Show 2018-19 (Ζ)
  18:30Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Champions League.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2019
  19:00Daytona 500. Στιγμιότυπα.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E18
  19:15Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές
  19:30Τουρκικό Κύπελλο. Τελικός. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Λιόν - Μπαρτσελόνα (Ζ)
  20:00UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • WRC 2019
  20:10SS19 Torsby Power Stage, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Sports Classics: ABC of Parkour
  21:30Παρκούρ: το άθλημα που περιλαμβάνει τρέξιμο, άλματα και αναρρίχηση σε φυσικά και αστικά εδάφη και ωθεί το σώμα στα όριά του. Είναι απρόβλεπτο και γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό λόγω της τέχνης των αθλητών. Μάθετε τα πάντα για τις κινήσεις και τη μαγεία του.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies