Σωκράτης Διούδης: Ο «κέρβερος» του Παναθηναϊκού (videos+photos)

Σωκράτης Διούδης: Ο «κέρβερος» του Παναθηναϊκού (videos+photos)

Ένα ακόμα πέναλτι απέκρουσε τη φετινή σεζόν ο Σωκράτης Διούδης δείχνοντας πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να νιώθει… ασφάλεια έχοντας τον Έλληνα γκολκίπερ στην εστία του.

Ένα από τα ζητήματα που είχε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια, ειδικά μέχρι να «βγει» και να καθιερωθεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ήταν το να βρει αξιόπιστο τερματοφύλακα. Οι «πράσινοι» είχαν αρκετές σεζόν όπου αντιμετώπισαν πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση, δεν είχαν τερματοφύλακες που να εμπνέουν την απόλυτη σιγουριά και υπήρξε ανησυχία για το τι θα συμβεί μετά την αποχώρηση του «Όντι» που συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την καριέρα του στην Μπενφίκα.

Ο Σωκράτης Διούδης, που είχε αποκτηθεί από το καλοκαίρι του 2017, έγινε «πρώτος» τερματοφύλακας αυτή τη σεζόν. Στην πορεία της χρονιάς, αποδεικνύει πως αυτό δεν έγινε μόνο λόγω της αποχώρησης του προκατόχου του αλλά και διότι έχει όλα τα φόντα να καθιερωθεί κάτω από τα «πράσινα» γκολπόστ και να διαγράψει μια τεράστια πορεία που μπορεί να τον φέρει και στην Εθνική Ελλάδας, για να σχηματίσει εκ νέου δίδυμο με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έχει δείξει τόσο το ταλέντο του όσο και το θάρρος του, ειδικά μετά την τεράστια περιπέτεια με τον σοκαριστικό τραυματισμό που είχε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πέρα από τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη που δίνει στην ομάδα του, ο Σωκράτης Διούδης αποδεικνύεται και… μετρ στις αποκρούσεις πέναλτι! Ήδη τη φετινή σεζόν μετράει δυο, πρώτα κόντρα στον Μπρούνο Γκάμα στο ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθηνς Βικελίδης» και έπειτα κόντρα στον, πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Ευθύμη Κουλούρη την Κυριακή (16/12) στο ΟΑΚΑ. Ο Διούδης και στο παρελθόν έχει δείξει πως… αρέσκεται στο να αποκρούει τις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα. Κάτι που όταν συμβαίνει δεδομένα δίνει και καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια στον κάθε τερματοφύλακα.

Ο Σωκράτης Διούδης, που γεννήθηκε την ημέρα που ο Παναθηναϊκός έγινε… 85 ετών (3 Φεβρουαρίου 1993), συστήθηκε άλλωστε στο ευρύ κοινό με μια μεγάλη εμφάνιση που ξεκίνησε με… απόκρουση πέναλτι! Ήταν 12 Ιουλίου 2012 όταν ο νεαρός πορτιέρο μπήκε σαν αλλαγή στο ματς Ελλάδα – Αγγλία για το Euro U19 στην Εσθονία μετά την αποβολή του Καπίνο που είχε κάνει πέναλτι και είδε κόκκινη κάρτα! Ο Διούδης πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, απέκρουσε το πέναλτι του Ρομπ Χολ και η Ελλάδα τελικά στην παράταση νίκησε 2-1 και πέρασε στον τελικό!

Ακολούθησαν τα χρόνια στον Άρη, με τον οποίο είχε και τις δυο αποκρούσεις σε επαγγελματικό επίπεδο σε ματς συλλόγων, μέχρι τις αποκρούσεις του με τον Παναθηναϊκό. Η πρώτη φορά ήταν στις 9 Δεκεμβρίου 2012, στο Αστέρας Τρίπολης-Άρης (1-1). Σε ένα παιχνίδι που η βροχή είχε καταστήσει τον αγωνιστικό χώρο βαρύ και οι Αρκάδες πίεζαν για το γκολ, ο Διούδης ανέτρεψε τον Έγκον. Ωστόσο, διόρθωσε το λάθος του, καθώς απέκρουσε την εκτέλεση του Βραζιλιάνου, και διατήρησε το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Η δεύτερη φορά ήταν πάλι με τη φανέλα του Άρη, αυτή τη φορά στη Football League, σε παιχνίδι με τον ΑΟ Τρίκαλα. Στις 26 Μαρτίου 2017, οι «κίτρινοι» γνώρισαν την ήττα με 1-0 εκτός έδρας. Στο 58’ του αγώνα, ο Διούδης απέκρουσε το πέναλτι του Γιαννιτσάνη, κρατώντας το 1-0, ωστόσο ο Άρης δεν μπόρεσε να αντιδράσει, σε μια χρονιά που έχασε το εισιτήριο για τη Super League.

Πέρασε περίπου 1,5 χρόνος για να αποκρούσει ξανά πέναλτι ο Σωκράτης Διούδης, κάτι που έκανε στην έδρα της παλιάς του ομάδας. Στις 8 Δεκεμβρίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο Τζοβάρας, ο Διούδης είπε «όχι» στον Μπρούνο Γκάμα του Άρη, όμως, νικήθηκε στη συνέχεια από νέο πέναλτι που εκτέλεσε ο Γιουνές! Την Κυριακή (17/12), ο Σιδηρόπουλος έδωσε… ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου με τον Κουλούρη – πρώτο σκόρερ της Super League – να εκτελεί και τον Διούδη όχι απλά να αποκρούει αλλά να… μπλοκάρει τη μπάλα δείχνοντας ξανά το ταλέντο του!



Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved