Όσα προβλέπει ο ΚΑΠ για τις ΠΑΕ που αποσύρονται από το πρωτάθλημα ή δεν κατεβαίνουν σε αγώνα

Όσα προβλέπει ο ΚΑΠ για τις ΠΑΕ που αποσύρονται από το πρωτάθλημα ή δεν κατεβαίνουν σε αγώνα

Ολυμπιακός και ΑΕΛ απείλησαν με αποχώρηση και κατάθεση δελτίων.

Έντονα παράπονα είχαν την Κυριακή (9/12) Ολυμπιακός και ΑΕΛ από τη διαιτησία, στα παιχνίδια με Ξάνθη και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Μετά το τέλος των αναμετρήσεων, έγιναν δηλώσεις διαμαρτυρίας και οι δύο ομάδες απείλησαν να λάβουν σε δραστικά μέτρα, για να δείξουν ότι το πρωτάθλημα δεν παίζεται φέτος επί ίσοις όροις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των «ερυθρόλευκων» Κώστας Καραπαπάς έθεσε κάποια ερωτήματα, τονίζοντας: «Όταν μας τα απαντήσουν αυτά, τότε και εμείς θα ξαναπαίξουμε. Γιατί δεν έχει κανένα νόημα να παίζουμε με σημαδεμένες τράπουλες». Ουσιαστικά έθεσε θέμα αποχώρησης του Ολυμπιακού από τη Super League, με αυτό να έχει άμεσες και βαριές συνέπειες στην ομάδα.

Ο ΚΑΠ προβλέπει σκληρές ποινές σε περίπτωση αποχώρησης ομάδας από πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη, γεγονός που ίσως λειτουργήσει αποτρεπτικά. Συγκεκριμένα, αν μια ΠΑΕ αποχωρήσει από πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε υποβιβάζεται αυτομάτως δύο κατηγορίες και στο νέο πρωτάθλημα, αυτό της Γ’ Εθνικής στην εν λόγω περίπτωση, θα ξεκινήσει με ποινή -6 βαθμών. Παράλληλα, στους μετόχους της ΠΑΕ, αλλά και στους συγγενείς τους, απαγορεύεται ρητώς για την επόμενη πενταετία να εμπλακούν με τον οποιοδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε ΠΑΕ!

Οι ποινές αναφέρονται στο «Παράρτημα Νο.1» του ΚΑΠ και συγκεκριμένα το Άρθρο 3 που μιλάει για «Αποχώρηση ΠΑΕ από πρωτάθλημα σε εξέλιξη»:

«1.α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

i)με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,
ii)με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει,
iii)με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2.Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».

Τι σημαίνει η κατάθεση των δελτίων της ΑΕΛ και η μη προσέλευσή της στο ματς με την ΑΕΚ

Με προσωπική του δήλωση ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι προτίθεται σήμερα να καταθέσει τα δελτία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ στην ΕΠΟ, ενώ ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν θα προσέλθει να αγωνιστεί στο προσεχές παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αν καταθέσει δελτία και αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ισχύουν όλα όσα αναφέρει ο ΚΑΠ στο άρθρο περί αποχώρησης ΠΑΕ από πρωτάθλημα σε εξέλιξη.

Αν η ΑΕΛ δεν κατέβει να αγωνιστεί μόνο στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά συνεχίσει να αγωνίζεται στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος, τότε βάσει του Άρθρου 21 του ΚΑΠ περί «Μη τέλεσης ή διακοπής αγώνα, με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων», προβλέπονται οι παρακάτω ποινές:

-Απώλεια του αγώνα με τέρματα 3-0.
-Χρηματική ποινή από 8.000 έως 40.000 ευρώ.
-Αφαίρεση 3 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς αν μια από τις δύο ΠΑΕ προχωρήσει στην υλοποίηση των απειλών τους, τότε το πρωτάθλημα της Super League θα τιναχθεί στον αέρα!



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved