Ολυμπιακός: Το «απαιτούμενο» για το -3 και η πιθανή εφαρμογή της ποινής στο πρωτάθλημα

Ολυμπιακός: Το «απαιτούμενο» για το -3 και η πιθανή εφαρμογή της ποινής στο πρωτάθλημα

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός που θα απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη

Με το άρθρο που «αποτελείωσε» την ΑΕΚ και διαμορφώθηκε «βαρβάτο» δεδικασμένο τόσο πρωτόδικα όσο και εφετειακά, κλήθηκε σε απολογία από την Πειθαρχική της ΕΠΟ ο Ολυμπιακός.

Απειλείται ξεκάθαρα πλέον με αφαίρεση βαθμών, 2-4 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών αλλά και τσουχτερό πρόστιμο για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό.

Συγκεκριμένα το άρθρο 15 παρ. 4β αναφέρει: «β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Από που θα αφαιρεθούν οι βαθμοί, εφόσον τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός; Από το πρωτάθλημα ή από το Κύπελλο που είναι στη φάση των ομίλων; Αυτό είναι αρμοδιότητα του αρμόδιου οργάνου που θα κρίνει και την ερμηνεία της «βιαιοπραγίας» η οποία θεωρείται ως «απαιτούμενο» για το -3.

Στην περίπτωση της ΑΕΚ  διατυπώθηκε από την πειθαρχική της Super League πως είναι αδιάφορο εάν υπήρξε σωματική επαφή ή τραυματισμός φυσικού προσώπου. Κάτι που αποδέχθηκε και η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έχοντας ως σκεπτικό πως και οι ρίψεις αντικειμένων είναι «βιαιοπραγία».

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως κλήθηκαν και με το άρθρο 13 παρ. 3 το οποίο περιλαμβάνεται επίσης στο κατηγορητήριο. Αυτό αφορά στις «ποινές σε ομάδες» και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αφαίρεση βαθμών από μία Π.Α.Ε. ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος». Διαπιστώνει κανείς, παρά το κενό στον κανονισμό και τις όποιες ασάφειες, πως δεν αναγράφεται πουθενά το Κύπελλο.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών θα γίνει από το πρωτάθλημα κάτι που θα ξεκαθαρίσει μετά την απολογία του Ολυμπιακού η οποία θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Εκεί δε θα ληφθεί υπόψη μόνο η έκθεση της αστυνομίας αλλά και η έκθεση του παρατηρητή αγώνα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει τούτο.

Στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ωστόσο ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή και εφόσον κριθούν ένοχοι και τους επιβληθεί αφαίρεση τριών βαθμών θα ζητήσουν αυτή να ισχύσει στη φάση των ομίλων και όχι στο πρωτάθλημα.

Όσο για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θα διεξαχθεί με κόσμο καθώς σε πιθανή ποινή χρειάζονται πέντε εργάσιμες ημέρες από την ήμερα έκδοσης για να εφαρμοστεί.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved