Μαρτίνς: «Θα έρθουν και τα γκολ»

Μαρτίνς: «Θα έρθουν και τα γκολ»

Περίεργη συμπεριφορά στους Έλληνες διαιτητές παρατηρεί ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού παραδέχτηκε ο Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο τόνισε ότι θα βρεθεί λύση και παρά τους τραυματισμούς των φορ, υπάρχουν λύσεις. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στην κάμερα της Nova για την ήττα από τον ΟΦΗ, τον τραυματισμό των Χασάν και Γκερέρο, τη διαιτησία στην Ελλάδα, αλλά και τον Κώστα Φορτούνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς:

Για την προετοιμασία: «Δεν έχουμε άλλα προβλήματα, χάσαμε τον Γκερέρο, όλοι οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι και έχουν κίνητρο να βοηθήσουν. Στην ομάδα επανήλθε η χαρά που μας είχαν στερήσει τα προηγούμενα αποτελέσματα, βρήκαμε αυτοπεποίθηση και κουράγιο και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε».

Για την απουσία του Γκερέρο και τον Μάνο: «Βρισκόμαστε στην περίεργη θέση να έχουμε χάσει ταυτόχρονα και τους δύο καθαρούς επιθετικούς μας, δεν είναι κάτι εύκολο να συμβεί αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Ο Χασάν θα επιστρέψει σύντομα στην ομάδα. Ο τραυματισμός του Γκερέρο ευτυχώς δεν είναι τόσο σοβαρός όσο έδειχνε στην αρχή, είναι πιο μικρός ο χρόνος που θα τον στερηθούμε. Έχουμε τον Μάνο, που από την προετοιμασία μας εντυπωσίασε, έδειξε καλά δείγματα και σε όσα ματς έχει παίξει ήταν πάρα πολύ καλός. Προπονείται πολύ καλά, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ήταν μεγάλος σκόρερ πέρσι στην β' κατηγορία και μπορούμε να τον εμπιστευτούμε. Έχουμε τον Λάζαρο, που μπορεί να καλύψει το κενό, το έχει κάνει στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ, το έκανε στο τελευταίο παιχνίδι και μπορεί να είναι αποδοτικός. Ο Φορτούνης έχει παίξει εκεί στο παρελθόν. Έχουμε λύσεις, πρέπει να σκεφτούμε ότι γενικότερα η επιθετική μας λειτουργία είναι πάρα πολύ καλή, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι δεν τελειώνουμε πολλές φάσεις με επιτυχία. Δημιουργούμε φάσεις, έχουμε τις λύσεις, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς της Δευτέρας. Είμαστε πλήρεις και μπορούμε να καλύψουμε τα προβλήματα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ματς, πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Ο Απόλλων θα προσπαθήσει να μας δημιουργήσει προβλήματα, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να καλύψουμε τα προβλήματα με επιτυχία».

Για τον Χασάν: «Δεν ξέρουμε την απάντηση, θα είναι λίγο πρώιμο αυτή την στιγμή, αισιοδοξούμε ότι με τον Άρη θα είναι έτοιμος».

Για το αν οι χαμένες ευκαιρίες είναι θέμα αυτοπεποίθησης ή ατυχίας: «Όταν δεν μπορείς παρά τις ευκαιρίες να βρεις δίχτυα, αυτό φέρνει άγχος και ένταση που πρέπει να ξεπεράσουμε. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες στο τελευταίο παιχνίδι αλλά δεν πετύχαμε τόσα πολλά γκολ. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε, να συνεχίσουμε αγωνιστικά και ψυχολογικά για να το ξεπεράσουμε. Σίγουρα θα έρθει η στιγμή που θα ξεπεραστεί, γιατί όλοι οι παίκτες ξέρουμε από πέρσι αλλά και από φέτος ότι είναι ικανοί και κάνουμε πολλές ευκαιρίες. Είμαστε σίγουροι ότι θα έρθει και όταν θα γίνει αυτό τα πράγματα θα είναι πιο απλά και τα αποτελέσματα πιο θετικά. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Σίγουρα οι χαμένες ευκαιρίες έχουν να κάνουν με έλλειψη αυτοπεποίθησης και τύχης, το ένα φέρνει το άλλο, σίγουρα θα ξεπεραστεί και θα είναι πολύ καλύτερα. Θα ήμουν πιο προβληματισμένος αν δεν κάναμε φάσεις και ευκαιρίες. Τα γκολ χρειάζονται, αλλά από τη στιγμή που ξέρουμε ότι μπορούμε θα έρθουν και τα γκολ».

Για το αν όλοι στην Πορτογαλία είναι προπονητές όπως στην Ελλάδα: «Ναι, παντού. Ακόμα κι έτσι όμως το ποδόσφαιρο είναι πολύ ωραίο».

Για τους επιθετικούς που είχε στην Πορτογαλία και στον Ολυμπιακό: «Δυστυχώς σε όλες τις ομάδες μου, στην Μαρίτιμο, την Γκιμαράες, τη Ρίο Άβε, όλοι οι επιθετικοί ήταν πολύ επιτυχημένοι και τους έχανα επειδή έβαζαν πολλά γκολ. Οι ομάδες τους πουλούσαν γιατί είχαν πολύ καλή απόδοση, κάτι καλό για τον σύλλογο αλλά πρόβλημα για τον προπονητή. Στον Ολυμπιακό έχουμε πολύ ποιοτικούς παίκτες αλλά δεν μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, με απασχολεί και πρέπει να λυθεί».

Για το τι δούλεψαν τις ημέρες που έμειναν στου Ρέντη μετά το ματς με τον ΟΦΗ: «Στο ποδόσφαιρο παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Η φυσική κατάσταση, η τεχνική και η ψυχολογία είναι το ίδιο σημαντικά για μένα και έπρεπε να τα διορθώσουμε αυτή τη στιγμή. Μαζευτήκαμε για να θυμηθούμε ποιος είναι ο Ολυμπιακός, να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας και να ξεχάσουμε αυτό που έγινε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έπρεπε να θυμηθούμε ποιοι είμαστε, μετά το τρίτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα το επόμενο παιχνίδι ερχόταν γρήγορα και έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί ψυχολογικά. Με τον ΟΦΗ στα πρώτα 45' έγιναν πολλά παράξενα πράγματα, τα μελετήσαμε, δεν μου άρεσε το ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, το γκολ του ΟΦΗ ξεκίνησε από έλλειψη συγκέντρωσης. Έγιναν και διαιτητικά λάθη που μας στέρησαν την ώθηση, χωρίς να θέλω να μειώσω και να πάρω τίποτα από την νίκη του ΟΦΗ, ήταν τελικά καλύτερος, αλλά έγιναν πράγματα που μας κόστισαν, όπως η φάση του Τσιμίκα που μας κόστισε πολύ στο γκολ. Έλλειψη συγκέντρωσης και κακός χειρισμός του διαιτητή, έγιναν λάθη αλλά έπρεπε να το ξεχάσουμε, να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να μην ξεχνάμε ποτέ ποιοι είμαστε και να συνεχίσουμε με καλύτερα αποτελέσματα και να επιστρέψουμε στις νίκες. Δεν συνηθίζω να μιλάω για τους διαιτητές, αλλά στην Ελλάδα γίνεται κάτι που δεν έχω δει σε άλλες χώρες. Βλέπουμε τον ίδιο διαιτητή να παίζει διαφορετικά έναν αγώνα και διαφορετικά έναν άλλο. Αυτό οφείλεται στην προετοιμασία των διαιτητών, πρέπει να το δουν οι υπεύθυνοι, είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί. Ο ίδιος άνθρωπος παίζει διαφορετικά κάθε παιχνίδι, είναι κάτι που πρέπει να το δούμε, να το λύσουμε γιατί κατά τη γνώμη μου είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει».

Για το αν το πρωτάθλημα θα κριθεί σε ματς όπως αυτό με τον Απόλλωνα ή από τα ντέρμπι: «Το πρωτάθλημα κρίνεται από τους περισσότερους βαθμούς, όποιος παίρνει περισσότερους πόντους γίνεται πρωταθλητής και αυτό ισχύει για όλα τα παιχνίδια. Δεν έχει αξία να κερδίζεις ένα παιχνίδι και να χάνεις το επόμενο. Εμείς χάσαμε από τον ΠΑΟΚ που είναι διεκδικητής του τίτλου, αλλά και από τον ΟΦΗ που δεν είναι. Βέβαια, όταν παίρνεις πόντο από διεκδικητή είναι σαν να παίρνεις τέσσερις γιατί τους στερείται και ο αντίπαλος. Η συνέχεια και η συνέπεια είναι σημαντική, δεν πρέπει να χάνουμε την ισορροπία από το ένα παιχνίδι στο άλλο, πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί. Όποιος θέλει το πρωτάθλημα πρέπει να είναι σταθερός και συνεπής και να παίρνει πόντους».

Για τον Απόλλωνα: «Όλοι οι αντίπαλοι μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι, έχει ανάγκη από πόντους αλλά το ίδιο κι εμείς, θέλουμε να κερδίσουμε γιατί δεν είμαστε στην κορυφή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί, να γινόμαστε επικίνδυνοι, παίζουμε στο Καραϊσκάκη με τον κόσμο μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ανεξαρτήτως αντιπάλου, δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο, ακόμα και τον τελευταίο, γιατί έχουμε κι εμείς ανάγκη να κερδίσουμε».

Για το αν στοίχισε η απουσία του Φορτούνη με τον ΟΦΗ: «Δεν χάσαμε στον ΟΦΗ επειδή έλειπε ο Κώστας αλλά επειδή δεν ήμασταν ο εαυτός μας στα πρώτα 45 λεπτά. Έκανα κριτική στον διαιτητή, αλλά κάνω κριτική και στον εαυτό μου και στην ομάδα μας. Δεν δουλέψαμε σαν ομάδα γενικότερα, δεν κάναμε αυτό που έπρεπε και χάσαμε, όχι επειδή έλειπε ο Κώστας, ακόμα και αν πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη που κάνει φανταστική χρονιά και ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Όμως η συγκεκριμένη ήττα δεν οφείλεται στην απουσία ενός παίκτη».

Για τους διαφορετικούς τρόπους που αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό οι αντίπαλοι: «Δεν θέλω να σας δώσω αυτή την απάντηση. Θα αναφερθώ μόνο στον Απόλλωνα. Ο προπονητής του πέρσι με την Κέρκυρα ακόμα και μέσα στο Καραϊσκάκη προσπάθησε να μας δημιουργήσει προβλήματα, δεν έχουμε πολλά δείγματα από την φετινή του πορεία, αλλά πέρσι τόλμησε να το κάνει μέσα στο γήπεδό μας. Οι περισσότερες ομάδες έρχονται στην έδρα μας για να παίξουν κλειστά, αλλά ο Ολυμπιακός είναι προετοιμασμένος για όλα και πρέπει να προσαρμόζεται σε κάθε ανάγκη παιχνιδιού. Ακόμα και αν ο αντίπαλος ξεκινά ένα ματς πιέζοντας, συνήθως αναγκάζεται να μην το συνεχίσει. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε τύπο παιχνιδιού του αντιπάλου, χωρίς να ξέρουμε καθόλου τι στρατηγική θα ακολουθήσει ο αντίπαλος προπονητής».

Για το ντέρμπι της Τούμπας: «Μας ενδιαφέρει το δικό μας παιχνίδι, όχι των αντιπάλων. Να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε, έχουμε ένα δύσκολο ματς και συγκεντρωνόμαστε σε αυτό γιατί θέλουμε τους βαθμούς».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved