Άρης – ΠΑΟΚ: Η Θεσσαλονίκη στις «φλόγες»!

Άρης – ΠΑΟΚ: Η Θεσσαλονίκη στις «φλόγες»!

Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (19:00 Live Onsports/ΕΡΤ) στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και η Θεσσαλονίκη… κόβεται στα δυο!

Ντέρμπι δυο διαφορετικών κόσμων απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Άρης και ΠΑΟΚ έρχονται αντιμέτωποι για το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά τις 16 Μαρτίου 2014 όταν και πάλι είχαν αναμετρηθεί για τη Super League στο ίδιο γήπεδο κι είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1. Όπως ισόπαλοι αναδείχθηκαν και στην προ μερικών εβδομάδων αναμέτρησή τους για το Κύπελλο στην Τούμπα, με το 1-1 να είναι και πάλι το τελικό αποτέλεσμα.

aris paok

Αυτή τη φορά, βέβαια, διακυβεύονται πολλά περισσότερα για τους δυο «μονομάχους», αφού ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει να είναι αήττητος και να έχει το απόλυτο στο πρωτάθλημα, το οποίο «διψάει» να κατακτήσει και την ίδια ώρα ο Άρης επιζητά την επιστροφή στις νίκες για να διατηρηθεί σε «τροχιά» πεντάδας. Οι «κίτρινοι» θα δουν για πρώτη φορά ντέρμπι με τον συμπολίτη στην έδρα τους από τον Μάρτιο του 2014 ενώ οι «ασπρόμαυροι» ετοιμάζονται να δοκιμαστούν στην – πιθανότατα – πιο αφιλόξενη για αυτούς έδρα στο πρωτάθλημα.

Οι αριθμοί του Άρης – ΠΑΟΚ

Αυτό θα είναι το ντέρμπι νο202 για τις δυο ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις ανεξαρτήτου έδρας. Τη μερίδα του λέοντος στις νίκες την έχει ο ΠΑΟΚ με 71, ο Άρης έχει 64 ενώ 66 είναι τα παιχνίδια που έχουν τελειώσει ισόπαλα. Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει 252 τέρματα σε βάρος του Άρη, ενώ ο Άρης έχει πετύχει 251 τέρματα σε βάρος του ΠΑΟΚ. Οι τελευταίοι σκόρερ σε «clasico» της Θεσσαλονίκης ήταν ο Ματέο Γκαρσία για τον Άρη και ο Δημήτρης Πέλκας για τον ΠΑΟΚ, στο ματς του Κυπέλλου που έγινε στην Τούμπα στις 26 Σεπτεμβρίου.

1982336 1

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τις 27 Φεβρουαρίου 2005. Ήταν ένα ματς για την 20ή αγωνιστική  του πρωταθλήματος και τότε ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε επικρατήσει 3-1 των «κίτρινων». Έκτοτε και μέχρι το 2014 και τον υποβιβασμό του Άρη, σημειώθηκαν επτά ισοπαλίες και τρεις νίκες του Άρη σε δέκα παιχνίδια στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στη… μάχη της προπονητικής «σκακιέρας» θα τεθούν για δεύτερη φορά αντιμέτωποι σε «Clasico», αλλά πρώτη για το πρωτάθλημα, οι Πάκο Ερέρα και Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι τους έχουν μόνο το ματς του Κυπέλλου σαν παρελθόν και έχουν προετοιμάσει τις ομάδες τους έτσι ώστε να υπάρξει νικητής και να ανοίξει για τα… καλά ο μεταξύ τους λογαριασμός.

Οι αποστολές των δυο «μονομάχων»

Από πλευράς Άρη δεν είναι τελικά στην αποστολή ο Γιώργος Δεληζήσης με τον έμπειρο στόπερ να μην έχει ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Αντίθετα, στις επιλογές του Ερέρα είναι κανονικά ο Χουλιάν Κουέστα, ο τερματοφύλακας του Άρη που είχε πρόβλημα τραυματισμού και δεν αγωνιζόταν το τελευταίο διάστημα, είναι όμως αμφίβολο το αν θα τον εμπιστευθεί για τέτοιο ματς ο κόουτς των «κίτρινων». Η αποστολή του Άρη κατέλυσε σε ξενοδοχείο και θα βρεθεί στο γήπεδο αρκετά νωρίς, όπως κι ο κόσμος της ομάδας που περιμένει… πως και πως αυτό το ματς για να δώσει το δικό του… ρεσιτάλ.

1990401 1

Η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Αναγνωστόπουλος, Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Κολάζο, Ούγκο Σόουζα, Βέλεθ, Μπάσα, Γιουνές, Ματίγια, Μαβράι, Μαρτίνεζ, Ναζλίδης, Σιώπης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Κωνσταντινίδης

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ πάει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έχοντας τελικά και τον Δημήτρη Πέλκα στην αποστολή του. Ο Λουτσέσκου τον πήρε στην αποστολή αλλά θα τον έχει στον πάγκο. Κανονικά στις επιλογές του Ρουμάνου προπονητή είναι και ο Αμρ Ουάρντα που βγήκε από τον… πάγο, όμως, οι «ασπρόμαυροι» δεν θα έχουν τον Μαουρίτσιο, σε μια πάρα πολύ σημαντική απώλεια τόσο για το ματς με τον Άρη όσο και για τη συνέχεια. Πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Τσούπα Ακπόμ, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής. Δεδομένα ο ΠΑΟΚ θα αναχωρήσει με υψηλά μέτρα ασφαλείας για το γήπεδο του Άρη, ενώ δεν αποκλείεται πριν την αναχώρηση να υπάρξουν και ψυχολογικές «ντόπες» αλλά φυσικά και από τον Ιβάν Σαββίδη που ως μεγαλομέτοχος είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας του.

1991097 1

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ρέι, Μάτος, Τόσκα, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Λημνιός, Πρίγιοβιτς, Καρέλης.

Ιταλική «σφυρίχτρα»

Όπως ορίζουν τα νέα… ήθη κι έθιμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διαιτητής του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, θα είναι ο Ιταλός, Ντανιέλε Ντοβέρι. Ο 40χρονος Ιταλός ρέφερι τελεί υπό σιωπηρή τιμωρία από την επιτροπή διαιτησίας της πατρίδας του έπειτα από τον κακό χαμό που έγινε στο πρόσφατο ματς της Φιορεντίνα με την Αταλάντα.

doveriaris paok

Ελπίδα όλων είναι να μην κάνει κάποιο ανάλογο λάθος κι αναγκάσει τους πάντες να ασχολούνται μαζί του. Βοηθοί του θα είναι οι Αλμπέρτο Τεγκόνι και Τζιόρτζιο Περέτι, ενώ 4ος θα είναι ο Μανώλης Σκουλάς με παρατηρητή το μέλος της ΚΕΔ, Χουάν Φερνάντεθ Μάριν.



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved