Πανιώνιος: Αντέδρασαν οι «Πάνθηρες» στην ανακοίνωση της ΠΑΕ
SHARE

Πανιώνιος: Αντέδρασαν οι «Πάνθηρες» στην ανακοίνωση της ΠΑΕ

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος που εκδόθηκε την Τρίτη απάντησαν ουσιαστικά οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση οι «Πάνθηρες» διαχώρισαν τη θέση τους από αυτή της ΠΑΕ Πανιώνιος και τοποθετήθηκαν για πάρα πολλά θέματα, τα οποία όπως ανέφεραν είχαν… μαζεμένα εδώ και καιρό και ήθελαν να εκφραστούν.

Η ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 9.10.2018, η Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ εξέδωσε μια ανακοίνωση. Αυτή έγινε η αφορμή της έκρηξης, για πολλά και διάφορα που είχαμε μαζεμένα και θέλαμε να εκφράσουμε από καιρό.

Όλοι γνωρίζουν πως μέχρι σήμερα οι Πάνθηρες έβαζαν πλάτη στις αποφάσεις της Π.Α.Ε, επί ημερών της τωρινής διοίκησης, αναγνωρίζοντας τον τιτάνιο αγώνα της για οικονομική εξυγίανση, παράλληλα με την προσπάθεια για αγωνιστική αξιοπρέπεια, την ίδια ώρα που πολλοί Πανιώνιοι χλεύαζαν και δυσανασχετούσαν.

Σε άσχημα αποτελέσματα δεν μιλήσαμε. Σε πωλήσεις παικτών, το ίδιο. Σε ψηφοφορίες που η Π.Α.Ε παραμέρισε το παρελθόν και ψήφισε τεχνοκρατικά, επίσης κάναμε σκέψεις εξορθολογισμού. Σε απόκτηση δανεικών παικτών, πράξαμε ανάλογα, σκεπτόμενοι την γενικότερη αλλαγή στα ποδοσφαιρικά δεδομένα και δρώμενα του πλανήτη. Στην μη ενημέρωση για το πόσο μειώνεται το χρέος, είπαμε πως επειδή γνωρίζουν καλύτερα (στην Π.Α.Ε), τους έχουμε εμπιστοσύνη και τους αφήνουμε να πράξουν κατά το δοκούν. Στο ότι δεν βγαίνει ανακοίνωση από μεριάς τους για σφαγιαστικές διαιτησίες, κατανοήσαμε πως τα πρόστιμα είναι μεγάλα και δεχτήκαμε την σιωπή.

Όλα αυτά, τα δεχτήκαμε με τόση δυσκολία μέσα μας, εφάμιλλη με το να κατεβαίνουν πέτρες από τον λαιμό. Τα έχουμε καταπιεί όμως γιατί αποφασίσαμε (από κοινού στις συνελεύσεις) πως έχουμε εμπιστοσύνη στην Π.Α.Ε και ταυτόχρονα πως με την ισχύουσα κατάσταση στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν γίνεται κάτι διαφορετικό αν θέλουμε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική.

Ξημέρωσε όμως η μέρα που οι πέτρες δεν κατέβαιναν άλλο από τον λαιμό. Η Π.Α.Ε εξέδωσε μια ανακοίνωση, το περιεχόμενο της οποίας δεν πείθει κανέναν για τις αγνές της προθέσεις και πλέον μετατρέπει τις πέτρες σε βράχους που ασφαλώς δεν καταπίνονται.

Ως εκ τούτου, δεν μας μένει κανένα περιθώριο άλλο από το να διαχωρίσουμε την θέση μας σε σχέση με την γραμμή της Π.Α.Ε και να εκφράσουμε δημόσια πως αυτού του είδους οι τακτικές μόνο το μεταξύ μας (Π.Α.Ε - Οπαδοί) χάσμα μπορούν να μεγαλώσουν και να μας ξενερώσουν τελικά τις Κυριακές στο γήπεδο.

Ο οπαδός, αποτελεί στην συνείδηση του μέσου ανθρώπου μια οντότητα δεύτερης κατηγορίας. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο οπαδός, θεωρείται και παρίας ανάμεσα στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

Η αντιμετώπιση από τα μέσα είναι συχνά απαξιωτική, κακόβουλη και με το ανάθεμα , δικάζοντάς μας προκαταβολικά και με ευκολία κάθε φορά που δεν συμβιβαζόμαστε σαν τα πειθήνια ανθρωπάκια.

Τα ίδια και χειρότερα από τις διοικήσεις των Συλλόγων που υποστηρίζουμε. «Τα παιδιά» όταν πρέπει να βγει το φίδι από την τρύπα, οι αλήτες όταν εκείνοι χρησιμοποιούν την ανιδιοτελή αγάπη μας αλλά εμείς αντιδράμε.

Μόνο όσοι έχουν βιώσει εκ των έσω τι σημαίνει Σύνδεσμος, εκδρομή, γκολ της ομάδας σου (ή των αντιπάλων) στο ‘90 μπορούν να καταλάβουν τι πραγματικά είμαστε.

Κανείς άλλος παρά μόνο εμείς αντιλαμβανόμαστε την αγνότητα κάτω από το σκληρό πρόσωπο, τις αληθινές σχέσεις μιας ζωής που οικοδομούνται από τα χρόνια στο τσιμέντο και την αδερφική συμπαράσταση από το διπλανό παιδί στην κερκίδα.

Το πόσες φορές έχουμε χρησιμοποιηθεί από τις διοικήσεις με πρόσχημα την αγάπη για την ομάδα, θεωρούμε πως κανείς δεν μπορεί να το υπολογίσει.

Ξανά και ξανά και ξανά. Επαναλαμβανόμενα.

Είναι λάθος λοιπόν, εμείς οι οπαδοί των ομάδων εκτός ΠΟΚ, να κανιβαλιζόμαστε χρεώνοντας ο ένας στον άλλον την σαπίλα των παραγόντων των ομάδων μας, λες και φταίμε εμείς γι’ αυτούς. Όταν επιλέξαμε ομάδα το κάναμε συνειδητά και συνειδητά αποφασίσαμε να είμαστε εκτός των τριών της διαφθοράς που έχουν συνώνυμό τους την βρωμιά. Αν λοιπόν οι διοικήσεις των ομάδων μας επιλέγουν έναν δρόμο ασύμβατο με τους λόγους που επιλέξαμε κάποτε ομάδα, δεν θα πρέπει να κοιτάμε να βγάλουμε το μάτι του απέναντι οπαδού χλευάζοντάς τον, γιατί η διοίκηση της ομάδας του αποφάσισε να βρωμιστεί, παρά να τον βοηθήσουμε να την πολεμήσει και να την απομακρύνει.

Όταν θέλουν οι οπαδοί να συνεργαστούν, πετυχαίνουν πολλά. Το βλέπουμε στα κοινωνικά ζητήματα τα τελευταία χρόνια, το βλέπουμε και μέσα στα γήπεδα.

Πολλές φορές που ο λαϊκός κόσμος στρώνει το χαλί για επεισόδια βρίζοντας και προκαλώντας φανατικούς της αντίπαλης ομάδας, είναι ο σεβασμός μεταξύ μας που σώνει την κατάσταση και που προάγει μια διαφορετική στάση, αγνοώντας την θρασύδειλη συμπεριφορά του λαϊκού που αν δεν είχε μπάτσους και κάγκελα στην μέση θα έκανε την κότα πανηγυρικά.

Ένα σύμπλεγμα διαφθοράς μεταξύ Π.Α.Ε, πολιτικών, αρχών, δημοσιογράφων, μπάτσων και ποδοσφαιριστών, όλοι σε πλήρη αντιδιαστολή με την δική μας φάση, λοιπόν.

Αυτοί για τα λεφτά και μείς για την ιδέα. Εκεί που πάντα καταλήγουν όλα.

Η λογική του μακιγιάζ στην ασχήμια από τους βρώμικους εναντίον της αλήθειας που λάμπει και εκπέμπει από την καθαρότητα της ψυχής του οπαδού.

Κάπως έτσι, αηδιασμένοι με τον εξωραϊσμό της ασχήμιας που οι διοικήσεις επί μονίμου βάσεως κλωσούν, με την δικιά μας να μην αποτελεί εξαίρεση, φτάσαμε να γράφουμε τις γραμμές αυτές.

Κανείς ποτέ δεν ήταν με τον οπαδό. Κανείς ποτέ δεν ήθελε αυτό που θέλαμε εμείς.

Ο αγώνας μας όμως για αξιοπρέπεια, αυτονομία, ανεξαρτησία και καθαρή συνείδηση δεν θα σταματήσει ποτέ.

Αλλιώς δεν θα φτάναμε στα 35 χρόνια Σύνδεσμος. Αλλιώς δεν θα ξέραμε πως το μέλλον μας ανήκει.

Παίρνουμε απόσταση από κάθε ενέργεια που λερώνει την ιδέα που υπηρετούμε και συντασσόμαστε μαζί με όλους τους οπαδούς που πολεμάνε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, για ένα πιο αγνό ποδόσφαιρο (και μπάσκετ και ερασιτέχνη).

Έγκλημα τα καπνογόνα, το ότι γουστάρουμε να ρίχνουμε τα μπινελίκια μας, έγκλημα η αντίδρασή μας όταν καταλαβαίνουμε πως μας αδικούν.

Φυσιολογικά, πάνε να μας περάσουν να πιστέψουμε, είναι να κυβερνάνε οι λαθρέμποροι, οι πρεζέμποροι, τα τηλεοπτικά κανάλια και τα στημένα.

Καμία ανακωχή με καταστάσεις που μας βρίσκουν αντίθετους. Χτυπάμε το χέρι στο τραπέζι.

Αθεράπευτα ρομαντικοί και ατίθασοι, όπως τα παιδιά, αρνούμαστε να μεγαλώσουμε και να ωριμάσουμε όταν αυτό που μας προτείνεται ως πρόοδος και ωριμότητα είναι η αποδοχή της σαπίλας.

Μέχρι η αλήθεια της ψυχής του οπαδικού κινήματος να τσακίσει τον τελευταίο λεκέ.

Κι ας μας πουν πως είμαστε ρομαντικοί, πως είμαστε αδιόρθωτα ονειροπόλοι και πως κυνηγάμε το άπιαστο, εμείς χίλιες φορές θα τους πούμε, ναι είμαστε.

Υ.Γ. Στο Ο.Α.Κ.Α οι Πανιώνιοι θα βρεθούν λόγω της συνεννόησης των οπαδών. Το ίδιο και με όλες τις έδρες φέτος. Θα πρέπει λοιπόν όλοι οι υπόλοιποι να κατανοήσουν πως ο λόγος μας σε σχέση με το πως πράττουμε στο γήπεδο έχει την βαρύτητα εκείνη που έχουν οι καταστάσεις. Οι εποχές που ο καθένας κάνει ότι θέλει ανήκουν στο παρελθόν ανεπιστρεπτί».

Basketball Champions League: Φελντέιν και Αμάρε υπέγραψαν το 2-0 της Χάποελ!
Basketball Champions League: Φελντέιν και Αμάρε υπέγραψαν το 2-0 της Χάποελ!
Nations League: Με ανατροπή η Γαλλία «βύθισε» την Γερμανία (video)
Nations League: Με ανατροπή η Γαλλία «βύθισε» την Γερμανία (video)
Eurocup: Νίκη Ερυθρού Αστέρα με σούπερ Φαγιέ, ο Σλότερ νίκησε τον Γκάμπριελ!
Eurocup: Νίκη Ερυθρού Αστέρα με σούπερ Φαγιέ, ο Σλότερ νίκησε τον Γκάμπριελ!
Η φωτογραφία με τον «σκασμένο» Γκιστ στο φινάλε (photo)
Η φωτογραφία με τον «σκασμένο» Γκιστ στο φινάλε (photo)

 • Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
 • Τένις: Αλεξάντερ Ζβέρεφ - Τζον Ίσνερ
  03:15Laver Cup 2018. Αγώνας Μονού. Η ομάδα της Ευρώπης με προπονητή τον Μπιορν Μποργκ έρχεται αντιμέτωπη με την ομάδα του Κόσμου, με προπονητή τον Τζον ΜακΕνρό, σε συναρπαστικούς αγώνες ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου τένις στο United Center του Σικάγο. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Ποδόσφαιρο: Μάιντς - Χέρτα Βερολίνου
  03:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E665
  04:45Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Μπόστον Σέλτικς - Φιλαδέλφεια Σίξερς
  05:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: Μαγδεβούργο - Ντινάμο Δρέσδης
  06:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • GP Confidential 2018 E20
  07:00Στιγμιότυπα.
 • Surfing ISA World Surfing Games
  07:10Υδάτινα σπορ.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  07:30Μέγαρα. 4ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Γκόλντεν Στ. Γουόριορς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
  08:15NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  08:255η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  09:10Γιανγκσού, Κίνα. Τελικός ανδρών. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  09:45Σπαθοβούνι.
 • RBAR 2018 - Magazine
  10:20Ιντιανάπολις, ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Λειψία - Νυρεμβέργη
  10:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E41
  10:50Στιγμιότυπα.
 • NBA Daily
  11:00Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • GP Confidential 2018 E20
  11:05Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: Φούξε Βερολίνου - Λέμγκο
  11:35Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Pick n' Roll
  11:45Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • WRC 2018
  11:50Μεγάλη Βρετανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου - Γκλάντμπαχ
  12:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  13:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  13:05Σέρρες. 2ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Βόλεϊ: Καζινμπάρτσικα - ΠΑΟΚ
  13:25CEV Champions League Ανδρών 2018-19. 1ος γύρος. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • NBA Daily
  13:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μηχανοκίνητα: IDEMITSUI Asia Talent Cup 2018
  14:05MotoGP Grand Prix Ταϊλάνδης. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
  14:15Betshop Basket League 2018-19. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: Μπράγκα - Ρίο Άβε
  15:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Μηχανοκίνητα: IDEMITSUI Asia Talent Cup 2018
  15:10MotoGP Grand Prix Ταϊλάνδης. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Βόλεϊ: ΠΑΟΚ - Καζινμπάρτσικα (Ζ)
  16:00CEV Champions League Ανδρών 2018-19. 1ος γύρος. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Μιχάλης Μελισσίδης.
 • GP Confidential 2018 E20
  16:15Στιγμιότυπα.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E3
  16:25Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E666
  16:55Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  17:00Talladega 1000Bullbs.com 500. Στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E10
  17:15Αθλητική εκπομπή.
 • NBA Daily
  17:25Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: Μπόστον Σέλτικς - Φιλαδέλφεια Σίξερς
  18:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Εκπομπή Grand Prix 2018
  18:15Η εκπομπή για όλες τις εξελίξεις στα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού που φιλοξενεί η COSMΟΤΕ TV (F1, MotoGP, WRC, FIA WORLD RALLYCROSS, Formula E).
 • COSMOTE SPORT 7HD
  18:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  18:45Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Χόφενχαϊμ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης
  19:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Υδάτινα Σπορ: Kite Masters 2018 E3
  19:15Ακολουθήστε τα καλύτερα event και τους καλύτερους αθλητές στο kiteboarding, από τα πιο όμορφα σημεία του βόρειου και νότιου ημισφαιρίου!
 • Βόλεϊ: ΠΑΟΚ - Καζινμπάρτσικα
  20:00CEV Champions League Ανδρών 2018-19. 1ος γύρος. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Μιχάλης Μελισσίδης.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Ιαπωνίας
  20:15Παρακολουθήστε τον αγώνα που διεξάγεται στη Σουζούκα, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Μπάσκετ: Γκόλντεν Στ. Γουόριορς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
  20:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies