Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 4-0: «Χαλαρή» τεσσάρα

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 4-0: «Χαλαρή» τεσσάρα

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε πολλές δυσκολίες απέναντι στον Παναιτωλικό, τον... διέλυσε 4-0 και επέστρεψε στις νίκες, «κλειδώνοντας» την 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την εκτός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης, 1-0 στην Ριζούπολη, επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα και «έκλεισαν» με νίκη τα εντός έδρας παιχνίδια για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, επικρατώντας άνετα 4-0 του Παναιτωλικού.

Ένα.. ξέσπασμα στο πρώτο μέρος ήταν αρκετό για την ομάδα του Χρήστου Κόντη, καθώς στο 25’ ο Ρομαό άνοιξε το σκορ, ο Φορτούνης στο 34’ διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών και ο Ανσαριφάρντ με δύο γκολ, στο 38’ και το 46’ διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Λιμανιού ανέβηκε στους 57 βαθμούς και διατήρησε την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τον Ατρόμητο, εξασφαλίζοντας την 3η θέση και το καλό «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Europa League.

Η εξέλιξη του αγώνα

«Ανοικτό» ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα, αλλά τον Παναιτωλικό να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ήταν το 8ο λεπτό, όταν ο Ντίας με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μοράρ, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο αριστερο δοκάρι του Χουτεσιώτη και στην συνέχεια ο Ένγκελς έδιωξε σε κόρνερ πριν τον Ρόσα.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των Αγρινιωτών και τα κατάφεραν στο 25’ με… δράστη τον Ρομαό. Ο Βρουσάι συνεργάστηκε ωραία με τον Φορτούνη, αυτός βρήκε τον Μιραλάς στα δεξιά, ο Βέλγος «έκοψε» προς τον άξονα και ο Τογκολέζος με πλασέ στην κίνηση, νίκησε τον Κυριακίδη, γράφοντας το 1-0.

Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα, παρά το… σοκ από το τέρμα του Αφρικανού προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και στο 32’ ο Ρόσα με όμορφο σουτ… ανάγκασε τον Χουτεσιώτη να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ από την εκτέλεση, ο Ρόσα έκανε το σουτ, από πλάγια, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του, σε μία φάση… καρμπόν με το πρώτο γκολ. Ο Μιραλάς πήρε τη μπάλα στα δεξιά, έπειτα από ωραία συνεργασία των «ερυθρόλευκων», είδε την κίνηση του Φορτούνη και ο Έλληνας με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.

Οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν… στροφές και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ανσαριφάρντ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Χατζισαφί βρήκε τον Βρουσάι, ο τελευταίος με «τακουνάκι» τροφοδότησε τον Ιρανό και αυτός μέσα από την περιοχή, με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον συμπατριώτη του, που σε κενή εστία, έκανε το 3-0, με το οποίο, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

«Τελείωσε» τη… δουλειά ο Ανσαριφάρντ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, καθώς μερικά δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Ανσαριφάρντ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, «έγραψε» το 4-0, εκμεταλλευόμενος την όμορφη ασίστ του Φορτούνη.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν… στροφές και ο Παναιτωλικός βρήκε την ευκαιρία να βρει από τα καρέ του, αναζητώντας το γκολ της… τιμής, όμως, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα, δεν επέτρεψε στους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα να πανηγυρίσουν.

Η πρώτη… απόπειρα στο δεύτερο ημίχρονο για τους Αγρινιώτες ήρθε στο 49’ με το σουτ του Ρόσα, το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Έλληνας τερματοφύλακας, ενώ στο 64’ ο πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» αντέδρασε σωστά στο τετ-α-τετ με τον Ντίας. Οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Χουτεσιώτη δεν… σταμάτησαν εκεί, μια και στο 84’ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ρόσα, κάτι που έκανε και στο 90ο λεπτό και πάλι απέναντι στον άσο των «καναρινιών».

Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί (76’ Ίγκορ), Ένγκελς, Νικολάου, Χατζισαφί, Ρομαό (58’ Μάρτινς), Ανδρούτσος, Φορτούνης, Μιραλάς (73’ Βέργος), Βρουσάι, Ανσαριφάρντ.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Σοάρες, Ρότσα, Μπεχαράνο (66’ Μπράβο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας (81’ Βακράκος), Ρόσα (76’ Βασιλούδης), Μάζουρεκ, Μύγας.



Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved