Η θέση Γιαννακόπουλου για τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η θέση Γιαννακόπουλου για τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Καλοδεχούμενος όποιος μπορεί να σώσει το τριφύλλι από την καταστροφή

Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί με μοναδικό στόχο να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Τόσο το ποδοσφαιρικό τμήμα του, όσο και ο Ερασιτέχνης. Αυτός ήταν ο βασικότερος σκοπός του, όταν ξεκίνησε την ιστορία με το ATHENS ALIVE και την επένδυση του ενός και πλέον δισεκατομμυρίου ευρώ, που συνεχίζει να τρέχει. Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, κάθε προσπάθεια που γίνεται με τον ίδιο σκοπό δεν είναι απλά καλοδεχούμενη αλλά κάτι παραπάνω. Άλλωστε μιλάμε για μια οικογένεια, η οποία έχει αποδείξει για περισσότερο από μισό αιώνα πια, ότι για εκείνη ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι πάνω από όλους και όλα.

Σε αυτή τη βάση λοιπόν, η προσπάθεια της PANASIA ή οποιαδήποτε άλλη προκύψει στο άμεσο μέλλον, εφόσον αποδειχτεί σοβαρή πρέπει να είναι καλοδεχούμενη από κάθε φίλαθλο του Παναθηναϊκού. Όπως είναι καλοδεχούμενη και από τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι παράλληλα δεν συνεχίζεται και δεν προχωρά το project ΑΤΗENS ALIVE. Κάθε άλλο… Οι επαφές με την Κυβέρνηση και την πλευρά Γιαννακόπουλου είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τις ομάδες εργασίας να έχουν καθημερινές διεργασίες. Από την πλευρά της Κυβέρνησης δρομολογούνται όλες οι μετατροπές που απαιτούνται σε σχέση με το αρχικό project ώστε η τελική συμφωνία να είναι επωφελής για όλες τις πλευρές. Κοινή πεποίθηση και των δύο πλευρών (Κυβέρνησης- Ξένων Επενδυτών) είναι πως η επίτευξη συμφωνίας και η υπογραφή της είναι θέμα ίσως ολίγων ημερών.

Με τον χρόνο ωστόσο για τον Παναθηναϊκό να πιέζει ασφυκτικά και τις εξελίξεις να είναι από ραγδαίες έως δραματικές, ουδείς μπορεί να μην είναι στο πλευρό του οποιουδήποτε σοβαρού επιχειρηματία, που θα έχει τη δυνατότητα όχι απλά να σώσει το καράβι από τα βράχια (χρεοκοπία, Β Εθνική) αλλά πολύ περισσότερο να το βγάλει ξανά με ασφάλεια σε ανοικτές θάλασσες (Πρωταθλητισμός, Champions League).

Προφανώς και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος λόγω του αστείρευτου πάθους που έχει για το τριφύλλι θέλει να δει τη δική του προσπάθεια να είναι αυτή που θα αποφέρει καρπούς. Γι’αυτό και δουλεύει καθημερινά σε πυρετώδεις ρυθμούς, δίνοντας μάχη με το χρόνο, ώστε να υπογραφεί η συμφωνία με την Κυβέρνηση για το ATHENS ALIVE το συντομότερο δυνατόν ώστε αμέσως μετά-σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό- να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τον Γιάννη Αλαφούζο για την παραχώρηση της ΠΑΕ.

Από τη στιγμή που τα χρονικά περιθώρια δεν στενεύουν απλά αλλά έχουν εκπνεύσει για τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, είναι σαφές ότι κάθε προσπάθεια από τη δική του πλευρά που έχει ως μοναδικό στόχο τη σωτηρία της ποδοσφαιρικής ομάδας πρέπει να στηριχθεί από όλη την Παναθηναϊκή οικογένεια. Άλλωστε το σφίξιμο της θηλιάς στο λαιμό του Αλαφούζου, αποδεικνύεται πως ήταν εν τέλει και ο λόγος που ο τελευταίος αρνήθηκε να υπογράψει τους όρους που του έθεσε από την πρώτη στιγμή η πλευρά Γιαννακόπουλου για αποκλειστικότητα στη διαπραγμάτευση για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Με δεδομένο ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα στον Αλαφούζο και στην πλευρά της PANASIA είναι σε εξέλιξη, θα πρέπει να αναμένουμε την τελική έκβαση αυτής ώστε η ΠΑΕ να γυρίσει σελίδα και να απομακρυνθεί κάθε κίνδυνος. Στην απευκταία περίπτωση που δεν στεφθεί με επιτυχία η διαπραγμάτευση με τους Ασιάτες για την άμεση απεμπλοκή Αλαφούζου (που διακαώς επιθυμεί και ο ίδιος) το ATHENS ALIVE και η πλευρά Γιαννακόπουλου θα δρομολογήσει τη διαδικασία που έχει εξαγγείλει για την είσοδο της στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αν προκύψει συμφωνία ανάμεσα στους Ασιάτες και τον Αλαφούζο είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την PANASIA να εξετάζει την ενεργοποίηση του Νόμου της Διπλής Ανάπλασης άρα και τη δημιουργία γηπέδων στην περιοχή του Βοτανικού. Σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένο ότι το θέμα «Βοτανικός» είναι πολύπλοκο και εγκλωβισμένο νομικά (και όχι μόνο), η πλευρά Γιαννακόπουλου μέσω του ATHENS ALIVE θα αποτελέσει τη σίγουρη λύση για τη νέα στέγη και του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved