Στο Λονδίνο ο Γιαννακόπουλος με συγκεκριμένη πρόταση για την ΠΑΕ προς τους ξένους επενδυτές

Στο Λονδίνο ο Γιαννακόπουλος με συγκεκριμένη πρόταση για την ΠΑΕ προς τους ξένους επενδυτές

Στο Λονδίνο θα βρεθεί σήμερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών που έχουν εμπλακεί στο πρότζεκτ της επένδυσης σε ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκό.

Από την πρώτη στιγμή που έκαναν την επίσημη εμφάνισή τους στο προσκήνιο οι ξένοι επενδυτές, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε με δική του επίσημη τοποθέτηση, πως θα πρέπει οι τόνοι να είναι χαμηλοί και συγκρατημένες οι προσδοκίες του κόσμου του Παναθηναϊκού, ιδιαίτερα από τη στιγμή που καθημερινά, σε επικοινωνιακό επίπεδο, καταγράφεται ένας «βομβαρδισμός» πληροφοριών, εκ των οποίων είναι ελάχιστες αυτές που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σενάρια επί σεναρίων βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας… Καθώς, λοιπόν, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ουδέποτε στάθηκε σε αυτά τα σενάρια και φυσικά ούτε πρόκειται να το πράξει ποτέ στο μέλλον, προχωρά με γοργούς ρυθμούς στο επόμενο βήμα της δικής του υπέρ-προσπάθειας, όπως από χθες σας αποκάλυψε η «Π», με μόνο δικό του σκοπό τη σωτηρία του Παναθηναϊκού.

Κρίσιμο ραντεβού…

Έτσι, μετά από ένα μαραθώνιο επαφών και συνεργασίας με τους ξένους επενδυτές που διήρκησε αρκετούς μήνες και εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχοντας ως αποτέλεσμα την παρουσίαση στην ελληνική κυβέρνηση, ενός τεράστιου επενδυτικού πρότζεκτ, του Athens Alive», ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχωρά σήμερα στο επόμενο βήμα.

Ένα βήμα που έρχεται ως άμεση συνέχεια της ενέργειας που έγινε από την πλευρά των ξένων επενδυτών και της επιστολής – πρότασης που έστειλαν το βράδυ της Κυριακής στον Γιάννη Αλαφούζο, ζητώντας του να δεσμευτεί εγγράφως για το μέλλον της ΠΑΕ και την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει ταυτόχρονα το «Athens Alive». Εχοντας ήδη την πρώτη επίσημη αντίδραση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στα χέρια του και αντιλαμβανόμενος και ο ίδιος, όπως και οι ξένοι επενδυτές, ότι το πρότζεκτ δεν είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να δρομολογηθεί από τη μια μέρα στην άλλη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μεταβαίνει σήμερα στο Λονδίνο, ώστε να ζητήσει από τους εκπροσώπους των εταιρειών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό, να προχωρήσουν σε μια παραμετροποίηση του όλου εγχειρήματος. Μια παραμετροποίηση που αν γίνει αποδεκτή από τους επενδυτές, θα αποδειχθεί σωτήρια για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και κατ’ επέκταση ολόκληρο τον Σύλλογο.

Συγκεκριμένη πρόταση για την ΠΑΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πράσινης», ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει τη δέσμευση των ξένων επενδυτών, πως θα επανέλθουν άμεσα προς την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, με συγκεκριμένη νέα πρόταση, προκειμένου να αναλάβουν τον έλεγχο της ΠΑΕ και να αποτρέψουν την ντροπή του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική, που έρχεται με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια. Αδυνατώντας να φανταστεί, όπως και κάθε Παναθηναϊκός, ότι θα ερχόταν ποτέ αυτή η μαύρη μέρα για την ομάδα και μάλιστα εν γνώσει της διοίκησής της, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μεταβαίνει στο Λονδίνο με δική του αντιπρόταση προς τους ενδιαφερόμενους. Μειώνοντας σε εξαιρετικά σημαντικό βαθμό το δικό του ποσοστιαίο μερίδιο συμμετοχής στα πιθανά μελλοντικά κέρδη από την επένδυση στο ΟΑΚΑ, προκειμένου αυτά τα ποσά που έχουν προϋπολογιστεί στο πρότζεκτ, να χρησιμοποιηθούν για την εσπευσμένη είσοδο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεών της, έτσι ώστε να σωθεί η χρονιά. Για να το κάνουμε πενηνταράκια… Ο Γιαννακόπουλος απεμπολεί ένα σημαντικότατο μέρος από τα όποια δικά του οφέλη θα μπορούσαν να υπάρξουν από τη συμμετοχή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο όλο εγχείρημα, ώστε να αποτελέσουν σήμερα την «εγγύηση» που ενδεχομένως να ζητήσουν οι ξένοι, για να μπουν άμεσα στην ΠΑΕ. Και μετά την πρώτη υπέρβαση που τους έχει ζητήσει και ήδη την αποδέχτηκαν, για την ανάληψη του συνόλου των χρεών της ποδοσφαιρικής ομάδας, θα τους προτείνει να προχωρήσουν και σε μια δεύτερη, αυτή της άμεσης ενεργοποίησης του πλάνου για την είσοδό τους στην ΠΑΕ, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια, από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που ξεκάθαρα αποδεικνύει στον κόσμο του Παναθηναϊκού, δίχως κάτι τέτοιο να το έχει καμία ανάγκη, το ποια είναι η δική του προσέγγιση στο όλο πρότζεκτ και πώς εκείνος αντιλαμβάνεται την δρομολόγηση των εξελίξεων, ρίχνοντας το δικό του βάρος στην άμεση παρέμβαση προς την πλευρά της ΠΑΕ, άρα και της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τον Γιάννη Αλαφούζο. Γιατί σε πρώτο πλάνο έχει τη σωτηρία της ΠΑΕ και του Συλλόγου. Και γι’ αυτό κινείται όλους αυτούς τους μήνες, αναζητώντας σπουδαίους συμπαίκτες, συμφωνώντας με επενδυτικούς κολοσσούς και αφήνοντας εκτός «πλάνου» το PAO Foundation.

Και σε δεύτερο πλάνο περνά η δρομολόγηση του «ΟΑΚΑ Alive», το οποίο σαφώς και θα ακολουθήσει ως επένδυση και θα υλοποιηθεί, καθώς και η κυβερνητική βούληση υπάρχει και η αποφασιστικότητα από την πλευρά των ξένων εταιρειών, να επενδύσουν σε ένα πρότζεκτ που θα αλλάξει τη ζωή των Αθηναίων και θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό ως Σύλλογο πια, τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για να γυρίσει σελίδα και να μπει σε μια νέα εποχή γεμάτη επιτυχίες και μεγάλες στιγμές για τα εκατομμύρια των οπαδών του.

Παράλληλα, στο σημερινό ραντεβού θα υπάρξει από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τους επενδυτές και μια αναλυτική ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και τα αποτελέσματα των πρώτων επαφών με την ελληνική κυβέρνηση. Αποτελέσματα ιδιαίτερα θετικά και άκρως ενθαρρυντικά για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία «βλέπει» ένα τόσο μεγάλο επενδυτικό σχήμα, να ενδιαφέρεται έμπρακτα και με συγκεκριμένο πλάνο, να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια, σε μια περιοχή που σήμερα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο… Μια περιοχή που φιλοξενεί αθλητικές εγκαταστάσεις που σαπίζουν –κυριολεκτικά- και παρουσιάζουν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, αποτελώντας όχι σημείο συνάντησης των Αθηναίων, όπως θέλουν να το μετατρέψουν οι ξένοι επενδυτές, αλλά τόπο επιβίωσης εγκληματικών στοιχείων, εστιών μολύνσεων και παγίδων ατυχημάτων.

Γι’ αυτό και είναι υπαρκτή, αλλά συγκρατημένη η αισιοδοξία, πως το πρότζεκτ και η επένδυση σε ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκό θα προχωρήσουν, αφού αυτή είναι και η κυβερνητική βούληση. Μένει να διαπιστωθεί και το ποια θα είναι η ανταπόκριση από την πλευρά των επενδυτών σε όσα θα ακούσουν και θα τους παρουσιάσει σήμερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε την πλήρη εικόνα για το πού τελικά θα καταλήξει η διαπραγμάτευση.

Αυτοί καθορίζουν τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις…

Πηγή: Leoforos.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε εξέλιξη η προσπάθεια του Γιαννακόπουλου, ραντεβού με τους επενδυτές στο Λονδίνο

Σε εξέλιξη η προσπάθεια του Γιαννακόπουλου, ραντεβού με τους επενδυτές στο Λονδίνο

Παναθηναϊκός: Χειρουργήθηκε ο Άλτμαν

Παναθηναϊκός: Χειρουργήθηκε ο Άλτμαν

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved