Ολυμπιακά Ακίνητα: Τα ρημαγμένα και ξεχασμένα «στολίδια»! (videos+photos)

Ολυμπιακά Ακίνητα: Τα ρημαγμένα και ξεχασμένα «στολίδια»! (videos+photos)

Ο… καημός του Καπράλου με το “ATHENS ALIVE” και τα ολυμπιακά ακίνητα  που κυριολεκτικά «σαπίζουν».

Έχουν περάσει δεκατέσσερα χρόνια από τους Αγώνες της Αθήνας και οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις παρουσιάζουν στο σύνολο τους εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης παρά το γεγονός ότι κόστισαν πολλά χρήματα στους Έλληνες πολίτες.

Αυτό είναι ένα δεδομένο και παράλληλα κοινό μυστικό σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς τα ολυμπιακά ακίνητα από την ημέρα της τελετής λήξης που πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου του 2004 ερήμωσαν και εγκαταλείφθηκαν πλήρως. Κάτι που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά και σήμερα με την αυτοψία του ONSPORTS.

Φθορές στις εγκαταστάσεις, μηδενική μέριμνα για τη συντήρησή τους και λεηλάτηση του εξοπλισμού αποτέλεσαν ακόμα και παράδειγμά προς αποφυγή για τις επερχόμενες χώρες που ανέλαβαν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αν θυμόμαστε καλά, που θυμόμαστε, μέλος της ΔΟΕ, είχε προειδοποιήσει τους Βρετανούς να μην επαναλάβουν τα δικά μας λάθη. Και δεν τα έκαναν. Ευτυχώς για τους ίδιους, δυστυχώς για εμάς τους Έλληνες που παραμένουμε οι… χειροτερότεροι σε αυτόν τον τομέα.

Σε αντίθεση λοιπόν με άλλες διοργανώτριες, όπως η Βαρκελώνη και το Λονδίνο, που εκμεταλλεύτηκαν επικερδώς τις εγκαταστάσεις τους, στην Ελλάδα τόσα χρόνια μετά δεν έχει αναπτυχθεί ένα σχέδιο ανάδειξής τους πόσο μάλλον αξιοποίησής τους.

Ένα σχέδιο ή ένα project αν προτιμάτε σαν το «Athens Alive» το οποίο ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο για να δώσει πνοή στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, να αναμορφώσει ουσιαστικά την Αθήνα και παράλληλα να γιγαντωθεί ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας, ο Παναθηναϊκός με ένα πλάνο που θα αποτελέσει πόλο έλξης διεθνών εκδηλώσεων και παράλληλα θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Την ώρα λοιπόν που το κονσόρτσιουμ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το project του ΟΑΚΑ προχωρά με σταθερά βήματα ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος δηλώνει κάθετα αντίθετος στην παραχώρηση του ΟΑΚΑ!

Κάθετα αντίθετος στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, που θα αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό το βιοτικό επίπεδο και θα αποτελέσουν μοχλό παγκόσμιας προβολής της Ελλάδας ώστε να αναδειχθεί το ολόκληρο το ΟΑΚΑ και όχι να παρουσιάζει εικόνα ερήμωσης όπως συμβαίνει με τα αναξιοποίητα και ρημαγμένα ολυμπιακά ακίνητα.

Όπως για παράδειγμα:

Το κολυμβητήριο στο Ολυμπιακό Χωριό που δεν λειτούργησε μετά το 2004.

Ο περιβάλλοντας χώρος του ΟΑΚΑ.

Οι εγκαταστάσεις του Κανόε Καγιάκ στο Ελληνικό.

Το γήπεδο του Softball που πλέον είναι ιδανικό για... χόρτα.

Το γήπεδο του Baseball.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα παραδείγματα που αποδεικνύουν την απαξίωση των ολυμπιακών ακινήτων τα οποία παραμένουν ξεχασμένα στην πατίνα του χρόνου. Kαι κυρίως οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος καθημερινά αν περάσει απλά μια βόλτα από τις εγκαταστάσεις για τις οποίες… κόπτεται ο κ. Καπράλος.

Ακόμα και το ποδηλατοδρόμιο το οποίο ο πρόεδρος της ΕΟΕ ανέφερε ως επιχείρημα βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση.

Και επειδή το ψέμα έχει  κοντά ποδάρια σας θυμίζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωταθλητή της ποδηλασίας, Χρήστου Βολικάκη σύμφωνα με τις οποίες οι αθλητές μένουν εκτός ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ  λόγω αδυναμίας της ομοσπονδίας να καλύψει το κόστος των προπονήσεων και της λειτουργίας του. Αναρωτιόμαστε εάν ο -κατά δήλωσή του- ιδιοκτήτης του... ΟΑΚΑ σε αυτήν περίπτωση δεν έχει πετάξει ήδη στο δρόμο τους αθλητές που επικαλείται.

Προκύπτει ακόμα ότι και στο Γαλάτσι, το ολυμπιακό ακίνητο που παραμένει ερημωμένο και χρησιμοποιείται ενίοτε και ως τηλεοπτικό στούντιο για διάφορα show, παραχωρείται σε τοπική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής, έχοντας επανέλθει στο προσκήνιο με την προσωρινή στέγαση προσφύγων πέρυσι.

Η διαδικασία της μεταολυμπιακής αξιοποίησης ήταν κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν και να εξελίσσεται διαρκώς. Και το ΟΑΚΑ έχει μια τέτοια ευκαιρία με το «Athens Alive». Εκτός κι αν αρέσει σε κάποιους η εικόνα με ερημωμένα και αφημένα στην τύχη τους ολυμπιακά ακίνητα, που μέχρι πρότινος δεν έδιναν… δεκάρα για ότι συμβαίνει. Ή απλά αν εξυπηρετούν κάποια άλλα συμφέροντα… Ο χρόνος θα δείξει.

Διαβάστε επίσης;

Οι Βραζιλιάνοι μας «ξεμπροστιάζουν» για τις Ολυμπιακές Εγκατάσεις! (photos)

Bild: «Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Από τη λάμψη του 2004, στην παρακμή του 2014 (videos+photos)



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved