Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1: Έγινε του… πέναλτι!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1: Έγινε του… πέναλτι!

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για την 24η αγωνιστική, με δύο πέναλτι να κρίνουν την αναμέτρηση.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 61ο λεπτό με το εύστοχο πέναλτι του Φορτούνη, το οποίο κέρδισε ο Ανσαριφάρντ από τον Οικονόμου, για τράβηγμα που ξεκίνησε εκτός περιοχής, αλλά συνεχίστηκε και εντός, με τον αμυντικό του Παναθηναϊκού να βλέπει την κόκκινη κάρτα. Όμως, η… απάντηση των «πράσινων» ήρθε στο 88’ με το πέναλτι του Μουνιέ, σε μία φάση που ο Ινσούα ανατράπηκε από τον Ένγκελς, εκατοστά έξω από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν νίκη σε ντέρμπι μέσα στο 2018, κυρίως λόγω των απίστευτων ευκαιριών που έχασε ο Τζούρτζεβιτς μετά το τέρμα του Φορτούνη, ενώ οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τον βαθμό, μια και μετά το γκολ που δέχθηκαν έβγαλαν εξαιρετική αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο.

Η… σκακιέρα των προπονητών

Με εκπλήξεις παρουσίασε τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Όσκαρ Γκαρθία. Ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα τους Ένγκελς και Χατζισαφί στην άμυνα, αντί των Σισέ και Κούτρη, αντίστοιχα, ενώ στα δεξιά ήταν ο Πάρντο αντί του Μάριν. Συγκεκριμένα, στο τέρμα ήταν ο Προτό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μποτία και Ένγκελς, στα δεξιά ο Ελαμπντελαουί και αριστερά ο Ιρανός αμυντικός. Οι Ρομαό και Ταχτσίδης ήταν οι «κόφτες» με τον Οτζίτζα Οφόε σε επιτελικό ρόλο, τον Μιραλάς στα δεξιά, τον Πάρντο στα δεξιά και τον Ανσαριφάρντ στην επίθεση.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα τον Κουρμπέλη στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Ο Βλαχοδήμος ήταν στον «άσο», με τον Γιόχανσον στα δεξιά, τον Ινσούα στα αριστερά και δίπλα στον αρχηγό των «πράσινων» ήταν ο Οικονόμου. Στην μεσαία γραμμή, οι Κάτσε και Τζανδάρης ήταν οι «κόφτες», με τον Λουντ στα αριστερά, τον Κουλιμπαλί στα δεξιά και ο Άλτμαν πίσω από τον Δώνη που ήταν την κορυφή.

Ανούσιο το πρώτο ημίχρονο

Χωρίς μεγάλες συγκινήσεις κύλησε το πρώτο μέρος στο «αιώνιο» ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αρχή του ματς, όμως, δεν μπόρεσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, την στιγμή που οι «πράσινοι» είχαν αμυντικούς προσανατολισμούς, κάτι που φάνηκε στις φορές που προσπάθησε να βγει στην επίθεση, όπου η απουσία «κλασικού» φορ ήταν εμφανέστατη.

Η πρώτη… υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 6ο λεπτό, όταν ο Ταχτσίδης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε με τις γροθιές, ενώ στο επόμενο λεπτό, το σουτ του Δώνη από το ύψος της περιοχής, βρήκε σε ετοιμότητα τον Προτό. Στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ των «πράσινων», αλλά στο 12’ η κεφαλιά του Ένγκελς πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, σε σουτ του Μιραλάς, η μπάλα βρήκε στο στήθος του Οικονόμου, σε μία φάση που οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι αλλά ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειξε σωστά να συνεχιστεί το ματς.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου 25λεπτου, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Ο Άλτμαν έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Χατζισαφί έδιωξε προ του Κουλιμπαλί και στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Αφρικανού αμυντικού, από τα δεξιά πέρασε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δυσκολίες να βγουν στην επίθεση, την στιγμή που οι «πράσινοι» προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν. Πάντως, πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, ο Μιραλάς έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πάρντο έκανε το γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Βέλγο που σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.

«Ερυθρόλευκο» μπάσιμο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, στο 49’ απείλησε με τον Μιραλάς, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Βλαχοδήμο, αλλά ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού έδιωξε σε κόρνερ. Μάλιστα, από την εκτέλεση, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Ένγκελς και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των «πράσινων».

Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι, σε μία φάση που σήκωσε πολλές διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους. Ο Φορτούνης, που είχε περάσει μερικά λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή, βρήκε τον Ανσαριφάρντ, αυτός πέρασε τον Οικονόμου, ο αμυντικός του Παναθηναϊκού του τράβηξε την φανέλα, το κράτημα συνεχίστηκε και μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής, Ευαγγέλου έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον Έλληνα μπακ.

Από τα 11 βήματα, ο Φορτούνης δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης «αντέδρασε» στο μειονέκτημα της ομάδας του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Αυλωνίτη και Μουνιέ, αντί των Κάτσε και Δώνη, αντίστοιχα. Μάλιστα, οι κινήσεις του Έλληνα κόουτς έδωσαν άλλον… αέρα στους «πράσινους» καθώς ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Όμως, αυτό είχε κινδύνους για την άμυνα των φιλοξενούμενων, τους οποίους δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός με μοιραίο παίκτη τον Ούρος Τζούρτζεβιτς. Συγκεκριμένα, στο 83’ ο Σέρβος έχασε μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη, όταν σε αντεπίθεση του Μιραλάς, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όμως, αντί να σουτάρει, θέλησε να «σκάψει» τον Βλαχοδήμο και η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, σε νέα αντεπίθεση, αυτή την φορά με τον Πάρντο, ο Σέρβος φορ βρέθηκε απέναντι στον Βλαχοδήμο από πλάγια θέση, δεν έκανε το σουτ, αλλά θέλησε να «κόψει» στο πέναλτι, αλλά ο Κουρμπέλης έδιωξε προ του Μιραλάς. Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε το δεύτερο τέρμα, βγήκε στην επίθεση αναζητώντας την ισοφάριση.

Το «συγκρότημα» του Μαρίνου Ουζουνίδη τα… κατάφερε στο 88ο λεπτό με το δεύτερο πέναλτι στον αγώνα. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Μουνιέ βρήκε με κεφαλιά τον Ινσούα, αυτός πρόλαβε τον Ένγκελς που τον ανέτρεψε και ο Ευαγγέλου έδειξε το σημείο του πέναλτι. Και αυτή η υπόδειξη του Έλληνα ρέφερι σήκωσε αντιδράσεις, αυτή τη φορά από την πλευρά των γηπεδούχων, μια και η παράβαση έγινε εκατοστά έξω από την περιοχή. Πάντως, ο Μουνιέ απέναντι στον Προτό δεν αστόχησε και έγραψε το 1-1.

Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στη νίκη, όμως, οι προσπάθειες των παικτών του Όσκαρ Γκαρθία δεν έβγαλαν κάποια… απειλή, με αποτέλεσμα το ντέρμπι να ολοκληρωθεί χωρίς νικητή.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Χατζισαφί, Ένγκελς, Μποτία, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα Οφόε (55’ Φορτούνης), Μιραλάς, Πάρντο (88’ Μάριν), Ανσαριφάρντ (78’ Τζούρτζεβιτς).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Κάτσε (65’ Αυλωνίτης), Τζανδάρης, Κουλιμπαλί (79’ Χατζηγιοβάνης), Λουντ, Άλτμαν, Δώνης (65’ Μουνιέ).

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports



Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved