Οικονομικό κέρδος με Ουζουνίδη!
SHARE

Οικονομικό κέρδος με Ουζουνίδη!

Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Έλληνας τεχνικός ο Παναθηναϊκός έχει μειώσει τα έξοδά του κατά 6.490.000 ευρώ (χωρίς την εφορία) και έπεται συνέχεια!

Η οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού, είναι τραγική. Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους ένα μήνα γεμάτο αγωνία, προσπάθεια για να βρεθούν χρήματα μέσω πωλήσεων και φυσικά τις υποθέσεις των προσφυγών με την απειλή της αφαίρεσης βαθμών. Μέσα σε όλη αυτή την οικονομική… τραγωδία που βιώνει το «τριφύλλι», υπήρξαν αρκετές γνώμες αναφορικά με αποφάσεις που πήρε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για ποδοσφαιριστές. Πρόσφατο το παράδειγμα του Δ.Σ. και των ευθυνών που ζητήθηκαν απ’ τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο για τον χειρισμό στην υπόθεση Κουτρουμπή. Ή διάφορα γραφόμενα γύρω απ’ τις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού.

Κάναμε λοιπόν το απλό. Βάλαμε στη… ζυγαριά τα ποσά που χρειάστηκε να ξοδέψει ο Παναθηναϊκός για μεταγραφές (είτε σε συμβόλαια είτε πληρώνοντας ομάδες), αλλά και αυτά που κέρδισε με πωλήσεις-αποχωρήσεις παικτών. Όλα αυτά για τις τρεις μεταγραφικές περιόδους που είναι στην ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Δηλαδή τον χειμώνα του 2017, το καλοκαίρι του ίδιου έτους και όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο που ακόμη είναι στην αρχή της.

Η διαφορά, χαοτική. Με τα κέρδη να είναι υπερδιπλάσια των ποσών που χρειάστηκε να ξοδευτούν. Και η διαφορά θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη καθώς έρχονται κι άλλες πωλήσεις σημαντικών παικτών, ενώ δεν έχουμε υπολογίσει καν τα λεφτά που θα πάρει το «τριφύλλι» για τον Τσάβες, ακυρώνοντας ουσιαστικά το 1.300.000 που του κόστισε η απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Επί ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη λοιπόν, έχουν ξοδευτεί 3.200.000 ευρώ για συμβόλαια παικτών (χωρίς να υπολογίζεται η εφορία). Όσο για τις ομάδες που χρειάστηκε να πληρωθούν, το ποσό ανέρχεται στα 2.400.000 ευρώ. Συνολικά λοιπόν το κόστος για ποδοσφαιριστές που ήρθαν στο «τριφύλλι» επί ημερών του 49χρονου, είναι 5.600.000 ευρώ (χωρίς την εφορία των συμβολαίων).

Πάμε στις αποχωρήσεις τώρα. Απ’ τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι και σήμερα, έχουν πωληθεί-αποχωρήσει, αρκετοί παίκτες. Τα συμβόλαια που… γλίτωσε το «τριφύλλι», ανέρχονται στα 5.790.000 ευρώ (χωρίς την εφορία πάντα). Συγχρόνως οι σύλλογοι που χρειάστηκε να πληρώσουν το «τριφύλλι» για παίκτες του, ξόδεψαν συνολικά 6.300.000. Συνολικά, λοιπόν, η εξοικονόμηση χρημάτων και τα έσοδα του «τριφυλλιού» επί ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη, φτάνουν τα 12.090.000 ευρώ. Αυτό το ποσό θα αυξηθεί σημαντικά μέσα στον μήνα που διανύουμε. Είτε από έσοδα που θα προκύψουν από πωλήσεις (Τσάβες κτλ), είτε από αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται (π.χ. Ρέις).

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, η διαφορά των χρημάτων που ξοδεύτηκαν απ’ αυτά που κερδήθηκαν επί ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη, είναι 6.490.000 ευρώ. Κι αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον τα 10.000.000 ευρώ στο τέλος του μήνα που διανύουμε. Κατά συνέπεια είναι το λιγότερο άστοχο να γίνεται λόγος για πολλά έξοδα επί ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα ποσά που ξοδεύτηκαν επί ημερών προηγούμενων τεχνικών. Του Στραματσόνι για παράδειγμα…

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Live Chat Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός
Live Chat Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός
Η «Πράσινη Ώρα» με Κουβόπουλο-Μπαρούνη (video)
Η «Πράσινη Ώρα» με Κουβόπουλο-Μπαρούνη (video)
Άρης: Ντόπες από οπαδούς στην προπόνηση – Δοκιμάζει Τζαμαϊκανό φορ (photos+video)
Άρης: Ντόπες από οπαδούς στην προπόνηση – Δοκιμάζει Τζαμαϊκανό φορ (photos+video)
ΕΠΟ: Για δεύτερη χρονιά το «Training the future»
ΕΠΟ: Για δεύτερη χρονιά το «Training the future»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies