Ελ Καντουρί: «Διάλεξα τον ΠΑΟΚ που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα»

Ελ Καντουρί: «Διάλεξα τον ΠΑΟΚ που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα»

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, αναφέρθηκε στην επιλογή του να πάει στο ΠΑΟΚ ενώ σχολίασε και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ελ Καντουρί σε συνέντευξή που παραχώρησε σε ΜΜΕ του Μαρόκου. Ο 27χρονος άσος του ΠΑΟΚ αποκάλυψε τι τον έκανε να αποδεχτεί την πρόταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ στάθηκε και στην παρουσία του στη Νάπολι και τη μη συμμετοχή του στην ομάδα του Μαρόκου που πάει στο Μουντιάλ.

Αναλυτικά, όσα είπε στο «Soccer 212»:

Για την επιλογή του να πάει στον ΠΑΟΚ: «Υπέγραψα στον ΠΑΟΚ γιατί ήμουν χρόνια στην Ιταλία και ήθελα μία αλλαγή. Είχα προτάσεις από ομάδες που βρίσκονται στα χαμηλά ή μεσαία στρώματα της βαθμολογίας, έτσι προτίμησα να διαλέξω έναν σύλλογο που μπορεί να κερδίσει τίτλους στην Ελλάδα και να παίξει στο Champions League, παρότι ξέρω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο δυνατό όσο το ιταλικό. Αλλά ήθελα να νιώσω άλλα συναισθήματα, να κάνω μία αλλαγή και ήταν συνειδητή η επιλογή μου».

Για τους πρώτους μήνες του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ: «Οι πρώτοι μήνες μου εδώ κυλούν αρκετά καλά, αν και στις αρχές του Δεκέμβρη είχα έναν τραυματισμο (σχίσιμο στο ισχίο). Είμαι έναν μήνα τραυματίας, έχω ακόμη 15-20 μέρες αποθεραπείας. Ελπίζω να είμαι έτοιμος σ' αυτό το διάστημα. Κατά τα άλλα, είμαστε δεύτεροι στο πρωτάθλημα, έναν πόντο μακριά από την κορυφή. Ο στόχος μας είναι να γίνουμε πρωταθλητές, έχουμε καλή ομάδα και ελπιζω να τα καταφέρουμε.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο, ειδικά για τις μεγάλες ομάδες που προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι με την μπάλα. Έχουμε μία ομάδα που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και κάθε ομάδα που αντιμετωπίζουμε παίζει με έντεκα παίκτες πίσω, δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι χώροι και απέναντί μας κάνουν το παιχνίδι της ζωής τους, οπότε δεν είναι εύκολο. Δεν είναι σίγουρα πρωτάθλημα επιπέδου Ιταλίας, Αγγλίας, Ισπανίας, αλλά είναι ένα πρωτάθλημα με 5, 6 ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο και είμαι χαρούμενος μέχρι στιγμής».

Για τις αναμνήσεις που έχει από τη Νάπολι: «Έκανα 2,5 σεζόν ως παίκτης της Νάπολι. Στον πρώτο, είχα πάει από την Μπρέσια, ήμουν μόλις 21 ετών, πολύ νέος και δεν είχα πολύ χώρο, έκανα 12 συμμετοχές. Μετά πέρασα δύο χρόνια στην Τορίνο, πήγα καλά και ήθελα να γυρίσω στην Νάπολι. Μετά την επιστροφή έπαιξα λίγο, αν και ορισμένοι θεωρούν αρκετές τις 26 συμμετοχές.

Ήμουν αλλαγή σε ορισμένα ματς, βασικός σε άλλα, αλλά ήταν 26 ματς που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο για μία ομάδα όπως η Νάπολι που αγωνίζεται στο Champions League και τώρα είναι πρωτοπόρος στην Ιταλία. Ήταν μία καλή εμπειρία, αν και ήθελα να αγωνιστώ περισσότερο. Ήταν θετική εμπειρία γιατί έμαθα πολλά, έπαιξα με διεθνείς παίκτες και η πόλη της Νάπολι είναι φανταστική».

Για το συμμετοχή του Μαρόκου στο Μουντιάλ και την δική του προοπτική να πάρει μέρος: «Χάρηκα, όπως όλοι οι Μαροκινοί με την πρόκριση στα τελικά μετά από 20 χρόνια. Είδα τα ματς με φίλους στο Παρίσι και πιστεύω το αξίζαμε. Η δική μου κλήση στην εθνική πάει πίσω στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, από τότε δεν κλήθηκα ξανά, είναι κρίμα. Νομίζω, κάθε παίκτης θέλει να παίζει για την πατρίδα του και είναι φυσιολογικό να μου λείπει αυτό. Αλλά ο κόουτς έχει κάνει τις επιλογές του και πρέπει να τις σεβόμαστε.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι σε μία γωνία του μυαλού, αλλά πρέπει να είναι ρεαλιστής. Ξέρω ότι δεν θα επιλεγώ για το Μουντιάλ. Υπάρχει μόνο μία συγκέντρωση πριν το Μουντιάλ, τον Μάρτιο. Είναι κρίμα γιατί πάντα ήθελα να παίξω σε Μουντιάλ. Πρέπει να πάω εδώ στον ΠΑΟΚ καλά για να κερδίσω και πάλι μία θέση στην Εθνική».

 



Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved