Παναθηναϊκός: Άπειροι από ντέρμπι με Ολυμπιακό! (photos)

Παναθηναϊκός: Άπειροι από ντέρμπι με Ολυμπιακό! (photos)

Οι παίκτες των «πράσινων» είναι γεμάτοι ενθουσιασμό και θα ζήσουν κάτι που δεν έχουν συνηθίσει!

Το μεγάλο ντέρμπι πλησιάζει. Η κατάσταση της κάθε ομάδας εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, μικρή σημασία έχει στα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Η Λεωφόρος θα είναι κατάμεστη και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν με αγωνία την αναμέτρηση αυτή, πέρα από βαθμούς, θέσεις, ανάγκες για αποτέλεσμα κτλ. Αυτή η προσμονή είναι ακόμη μεγαλύτερη για τους περισσότερους παίκτες του Παναθηναϊκού. Βλέπετε οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν… γευτεί τι θα πει να αγωνίζεσαι σε τέτοιο ντέρμπι! Απ’ τους 28 παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ των «πράσινων» (χωρίς να υπολογίζονται κάποια απ’ τα νεαρά παιδιά) μόλις οι 10 έχουν αγωνιστεί έστω και μία φορά σε ντέρμπι αιωνίων! Θα σκεφτεί κανείς πως είναι λογικό μια και έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ των «πράσινων» τα τελευταία χρόνια, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Ο Παναθηναϊκός σε επίπεδο παικτών είναι άπειρος από ντέρμπι αιωνίων. Αυτό, βέβαια, μπορεί και να του βγει σε καλό μια και στην «καυτή» Λεωφόρο σαφώς θα υπάρξει ενθουσιασμός και έξτρα πάθος.

Πρώτος «πράσινος» σε συμμετοχές κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο (με την φανέλα του Παναθηναϊκού) είναι ο Γιώργος Κουτρουμπής που έχει αγωνιστεί σε 5 αγώνες. Ακολουθούν Μολέδο και Βιγιαφάνιες που έχουν από 3 με ένα στην Λεωφόρο. Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, πως η εμπειρία τέτοιων αναμετρήσεων απουσιάζει.

Αξιοσημείωτο είναι πως κάποια παιδιά έχουν συμμετάσχει σε μεγάλους αγώνες κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά όχι με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα ο Κολοβέτσιος που έχει αντιμετωπίσει τον ΟΣΦΠ σε ντέρμπι όντας παίκτης της ΑΕΚ, ή ο Τζανδάρης όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Βέβαια, η… μητέρα όλων των μαχών πάντα θα είναι τα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, οπότε τα παιδιά αυτά δεν έχουν βιώσει ακόμη την υπέρτατη ποδοσφαιρική εμπειρία εντός των Ελληνικών συνόρων.

Ασφαλώς η εμπειρία απ’ τα Ελληνικά ντέρμπι απουσιάζει, αλλά αρκετοί «πράσινοι» έχουν συμμετάσχει σε σημαντικούς αγώνες σε άλλες χώρες. Κλασικά παραδείγματα είναι ο Τσάβες με τον Ινσούα που ως παίκτες της Μπόκα έχουν παίξει σε ένα απ’ τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη (για πολλούς το μεγαλύτερο), κόντρα στην Ρίβερ Πλέιτ. Βέβαια, κάποια απ’ αυτά τα παιδιά που έχουν εμπειρία από σημαντικά ματς στις πατρίδες τους είτε σε άλλες χώρες του εξωτερικού, δυστυχώς δεν θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν στην Λεωφόρο. Όπως ο Λουτσιάνο που διαθέτει εμπειρία μεγάλων αγώνων στην Βραζιλία (ως παίκτης της Κορίνθιανς) αλλά δεν θα μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

Ένα απ’ τα αξιοσημείωτα είναι πως στο ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν έχει απομείνει κανείς παίκτης που να έχει σκοράρει σε ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο! Μετά την φυγή του Μπεργκ και του Ζέκα, ουδείς δεν έχει βρει δίχτυα στα λίγα ματς που έχουν παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό. Έτσι οι «πράσινοι» σκοράρουν στην Λεωφόρο κάποιος θα έχει… σπάσει το ρόδι! Το ακόμη πιο περίεργο, είναι πως υπάρχει στο ρόστερ παίκτης που έχει σκοράρει σε ντέρμπι των αιωνίων, αλλά ως παίκτης του Ολυμπιακού. Κι αυτός δεν είναι άλλος απ’ τον Αυλωνίτη που στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» της περιόδου 2014-15 είχε μπει ως αλλαγή στα τελευταία 33 λεπτά του αγώνα και σκόραρε με κεφαλιά από στημένη φάση δίνοντας την νίκη στον ΟΣΦΠ.

Οι συμμετοχές των παικτών του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι αιωνίων:

Παίκτης Λεπτά συμμετοχής Αγώνες
Κουτρουμπής 450’ 5
Μολέδο 270’ 3
Βιγιαφάνιες 238’ 3
Κουλιμπαλί 180’ 2
Χουλτ 135’ 2
Βλαχοδήμος 90’ 1
Κουρμπέλης 90’ 1
Λουντ 47’ 2
Αυλωνίτης 33’ 1
Δώνης 15’ 1
Γιόχανσον 0’ 0
Διουδης 0’ 0
Ευαγγέλου 0’ 0
Ινσούα 0’ 0
Καμπέσας 0’ 0
Κολοβέτσιος 0’ 0
Κότσαρης 0’ 0
Λουτσιάνο 0΄ 0
Μολίνς 0’ 0
Μουνιέ 0’ 0
Πίσπας 0’ 0
Ρέις 0’ 0
Σιλά 0’ 0
Στάικος 0’ 0
Τζανδάρης 0’ 0
Τσάβες 0’ 0
Χατζηγιοβάνης 0’ 0
Χίλιεμαρκ 0’ 0

Διαβάστε ακόμα:

Εκεί θα δείτε live το ντέρμπι

Το ντέρμπι των… αποδείξεων

Οι πιθανές ενδεκάδες και τα πλάνα των προπονητών

Οι εντολές του Ουζουνίδης στους «πράσινους»

Έτσι «ντόπαρε» ο Λεμονής τους παίκτες του



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved