Άλτμαν… εμπιστευτικό (pics+vids)
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον 23χρονο Ισραηλινό που είναι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού το φετινό καλοκαίρι!
Γεννημένος στις 23 Μαρτίου 1994 στο Ραμάτ Γκαν του Ισραήλ, ο Ομρί Άλτμαν ήρθε για να γίνει η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού το 2017 αλλά και ο πρώτος από τη χώρα του που παίζει ποτέ στο «τριφύλλι»… Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, ξεκίνησε από πολύ μικρός την επαφή του με τη «στρογγυλή Θεά», αφού σε ηλικία μόλις 6 ετών εντάχθηκε σε ακαδημίες της Χάποελ Τελ Αβίβ.
Της ομάδας που όπως ο ίδιος θα αποκάλυπτε αργότερα, υποστήριζε η οικογένειά του. Παρόλα αυτά, επειδή ακόμα ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία – όπως συμβαίνει με όλα τα παιδιά συνήθως – ασχολήθηκε και με άλλα αθλήματα και έτσι δεν έμεινε… σταθερός στο ποδόσφαιρο αλλά ούτε και στη Χάποελ. Βέβαια, πάντα ήθελε να διακριθεί σε αυτό και μέσα από τους σχολικούς αγώνες όπου έκανε εξαιρετική εντύπωση, βρέθηκε στα 11 του να εντάσσεται στις ακαδημίες της μισητής, για τη Χάποελ, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εκεί έμαθε τα βασικά του αθλήματος, εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα και εκεί έμεινε ως το 2011 όταν και σε ηλικία 17 ετών τράβηξε πάνω του αγγλικά… μάτια.
London calling…
Ο Άλτμαν θεωρούταν ένα «hot prospect» στο Ισραήλ και για αυτό τα παιχνίδια της Κ17 και της Κ20 της Μακάμπι Τελ Αβίβ είχαν αρκετό ενδιαφέρον για τις ομάδες που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Κάπως έτσι, βρέθηκε στη Φούλαμ και το Λονδίνο όπου αρχικά αναγκάστηκε να μείνει σε θετή οικογένεια επειδή ήταν ανήλικος, πριν μείνει εν τέλει μόνος του, ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα και αρχίσει να παίζει με τη Β’ ομάδα του Συλλόγου. Ο Άλτμαν στην Αγγλία έδειξε αρκετά καλά δείγματα γραφής, πήρε πολλά από αρκετούς σημαντικούς ποδοσφαιριστές που είχε στις τάξεις της τότε η αγγλική ομάδα, πλην όμως προέκυψαν προβλήματα που τον ανάγκασαν να γυρίσει στο Ισραήλ.
«Στρατιώτης» πίσω στη βάση του
Το σημαντικότερο, ήταν πως έπρεπε να κάνει τη στρατιωτική του θητεία. Έτσι, το καλοκαίρι του 2013 παρά το γεγονός ότι η Φούλαμ ήθελε να του ανανεώσει το συμβόλαιο και να τον δώσει δανεικό σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα εκτός Αγγλίας, έτσι ώστε να πάρει χρόνο και να παίξει ποδόσφαιρο σε πιο υψηλό επίπεδο από τα παιχνίδια της Β’ ομάδας, ο ίδιος επέμεινε πως έπρεπε να επιστρέψει στη Μακάμπι έστω και με τη μορφή δανεισμού.
Στα 19 του, λοιπόν, ο Άλτμαν επέστρεψε στην πατρίδα του έχοντας ως «παράσημο» τις εμπειρίες και την ποδοσφαιρική παιδεία που απέκτησε την προηγούμενη διετία στη Φούλαμ. Ο Πάουλο Σόουζα που τότε ήταν προπονητής στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έλεγε πως «ο Άλτμαν είναι ποιοτικός παίκτης και τον χρειαζόμαστε», ενώ φαίνεται πως την ίδια άποψη δεν είχε ο γενικός αρχηγός της Ισραηλινής ομάδας, Ζόρντι Κρόιφ. Με «προίκα» 24 εμφανίσεις και 2 γκολ με την Κ23 της Φούλαμ, ο Άλτμαν επέστρεψε στην πατρίδα του και παρά το καλό του ξεκίνημα, τα πράγματα και πάλι δεν κύλησαν όπως θα ήθελε.
Άρχισε καλά, αλλά…
Ενώ ο Σόουζα τον εμπιστεύτηκε στα προκριματικά του Champions League και στους ομίλους του Europa League, στο πρωτάθλημα δεν έδειξε να του δείχνει την ίδια εμπιστοσύνη. Ο Άλτμαν τελείωσε τη σεζόν με 19 συμμετοχές, 1 ασίστ και χωρίς γκολ ενώ στο φινάλε της περιόδου η Μακάμπι τον… έστειλε δανεικό στη Χάποελ Πετάχ Τίκβα. Εκεί ο Άλτμαν βρήκε ρόλο, έπαιξε πολύ περισσότερο και με τις 29 εμφανίσεις του και τα 4 γκολ, περίμενε πως η Μακάμπι θα τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν.
Οι ελπίδες, όμως, σταμάτησαν πάνω στη συμπεριφορά που όπως υποστηρίζει ο 23χρονος Ισραηλινός, έδειξε προς το πρόσωπό του ο Ζόρντι Κρόιφ. Το καλοκαίρι του 2015, λοιπόν, θα ήταν καταλυτικό για τη συνέχεια της καριέρας του Άλτμαν ο οποίος αφού δεν τα βρήκε με τη Μακάμπι, «πληγώθηκε» και πείσμωσε από το πώς του φέρθηκαν στην «ομάδα του λαού», πήρε τη μεγάλη απόφαση…
Θυελλώδης σχέσεις
«Στον έναν χρόνο που έπαιζα δανεικός, δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο. Η Μακάμπι δεν ενδιαφέρεται για τους δικούς της παίκτες, συνεπώς εγώ δεν θα μπορούσα να αναδειχθώ», είχε δηλώσει τότε ο Ομρί Άλτμαν, αποχωρώντας από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η πρόταση που ήρθε από τη «μισητή» Χάποελ, ήταν… ό,τι έπρεπε για να… μπει στο μάτι της «ομάδας του λαού» ο 21χρονος μεσοεπιθετικός το καλοκαίρι του 2015. Παρά το γεγονός ότι οι οπαδοί της Χάποελ δεν πίστεψαν ποτέ πως ο Άλτμαν προέρχεται από μια οικογένεια που υποστηρίζει την αγαπημένη τους ομάδα, ο ίδιος δήλωνε πως «Εδώ είναι η οικογένειά μου» και ξεκίνησε αρκετά δυναμικά τη σεζόν.
«Δεν γυρίζω με τίποτα»
Δεν έλειψε, όμως, και η ατυχία για τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό αφού τον Ιανουάριο του 2016 ένας τραυματισμός στο γόνατο τον κράτησε εκτός για αρκετά μεγάλο διάστημα. Παρόλα αυτά, ο Άλτμαν επέστρεψε και πάλι και στο τέλος της χρονιάς είχε προλάβει να «γράψει» 23 παρουσίες με 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Χάποελ. Μάλιστα, στη διάρκεια της χρονιάς, είχε ερωτηθεί τότε αν θα επέστρεφε στη Μακάμπι ακόμα κι αν του πρόσφεραν 1 εκατ. δολάρια για να απαντήσει «δεν βλέπω καν τη Μακάμπι. Δεν θα γυρίσω πίσω. Θέλω να πετύχω στη Χάποελ και δεν με νοιάζουν τα λεφτά»!
Διαβάστε περισσότερα στο Leoforos.gr