Συναδινός: Οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα
SHARE

Συναδινός: Οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού πήρε θέση για τον υποβιβασμό του Ηρακλή

«Οι αγώνες κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, οι παράγοντες που φεσώνουν τις ομάδες πρέπει να πληρώνουν και όχι οι ομάδες», είπε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός σε συνέντευξή του εφ όλης της ύλης στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», όταν κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση που προέκυψε σήμερα από τη Σούπερ Λίγκα με τον υποβιβασμό του Ηρακλή και την παραμονή στην κατηγορία του Λεβαδειακού.

«Η προσωπική μου άποψη για το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι ότι οι αγωνιστικοί χώροι πρέπει να κρίνουν το ποιοι ανεβαίνουν, ποιοι πέφτουν και ποιοι παίρνουν τα πρωταθλήματα. Αυτό και τίποτε άλλο… Οι ομοσπονδίες, βεβαίως και οι συνεταιρισμοί έχουν τους δικούς τους κανονισμούς, εάν αυτοί οι κανονισμοί είναι καθαροί από την αρχή της χρονιάς και δεν διαμορφώνονται κατά το δοκούν για να κρίνονται οι τίτλοι και οι θέσεις στις δικαστικές αίθουσες ή στις διάφορες επιτροπές, αυτό θα πρέπει να το δουν μόνοι τους… Νομίζω πως όταν τελειώνει ένα πρωτάθλημα με μια συγκεκριμένη βαθμολογία θα πρέπει να βρίσκονται εκείνες οι ασφαλιστικές δυκλείδες και η πρόνοια έτσι ώστε αυτοί που αγωνιστικά σώθηκαν να διατηρούνται στην κατηγορία και αυτοί οι οποίοι οφείλουν λεφτά, να πληρώνουν τα λεφτά τα οποία χρωστάνε… Οι ιδιοκτήτες των ομάδων και όσοι έχουν φεσώσει τις ομάδες».

Παράλληλα, ο γγΑ αποκάλυψε πως έχει ξεκινήσει έρευνα όσον αφορά το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, με αφορμή τα τιμολόγια που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας πως τα ποσά που διακινήθηκαν ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ.

«Ας μη σταθούμε στο συγκεκριμένο τιμολόγιο διότι είναι το πιο ανώδυνο μπροστά σε αυτά που έρχονται όσον αφορά το ΕΣΚΑΝ το οποίο έπρεπε να λειτουργεί εδώ και δεκαετίες με έναν συγκεκριμένο τρόπο και δεν λειτουργεί… Μέσα από το ΕΣΚΑΝ διακινήθηκαν κάποια χρήματα και τώρα ξεκινάμε μια πολύ συγκροτημένη έρευνα για να δούμε με ποιον τρόπο και για ποια σκοπιμότητα διακινήθηκαν αυτά τα χρήματα. Εχω υπόψη μου κάποια τιμολόγια χιλιάδων ευρώ για διάφορες χρήσεις αλλά πρέπει να περιμένουμε για να έχουμε το συνολικό αποτέλεσμα. Ενας οργανισμός μέσα από τον οποίο εικάζω, θα το δείξει η έρευνα, ότι διακινήθηκαν χρήματα των ειδικών λογαριασμών του ΟΠΑΠ»

Για τις υποθέσεις αθλητικών εγκαταστάσεων που δεν έχουν ολοκληρωθεί και έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης είπε: «Ο αθλητισμός ήταν ένα πεδίο εφάμηλο με τα εξοπλιστικά και τα θέματα της παιδείας που έπαιξε τον χειρότερο ρόλο στο να πτωχεύσει η χώρα διότι διακινήθηκαν και κατασπαταλήθηκαν τεράστιοι οικονομικοί πόροι, μαύρα χρήματα, αδιαφανώς με αποτέλεσμα αυτό που βιώνουμε σήμερα όλη η ελληνική κοινωνία. Εχουμε δεκάδες αθλητικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο Ολυμπιακές που έχουν αποπληρωθεί, δεν έχουν παραδοθεί ή είναι ακόμη γιαπιά… Οι εργολάβοι έχουν εισπράξει τα λεφτά, άλλοι εργολάβοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και διεκδικούν τα χρήματα αλλά ο ελληνικός λαός τα έχει πληρώσει αυτά τα χρήματα. Αυτή είναι η όλη ιστορία και πρέπει κάποια στιγμή να επέλθει η νέμεσις, όλοι, πόσοι και ποιοι συνέβαλαν για να φτάσει η χώρα σ αυτό το σημείο. Οι υποθέσεις ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ».

Για το ποδηλατοδρόμιο Χανίων: ««Εχουμε μπροστά μας μια εγκατάσταση που έχει παραδοθεί και έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ. Η δουλειά όμως δεν έγινε ποτέ σωστά, από την συγκεκριμένη πίστα λείπει νομίζω ένα μέτρο από τις σωστές ολυμπιακές διαστάσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει τίποτα αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι… Ο εργολάβος έχει πληρωθεί περίπου 3.600.000, όλοι το γνώριζαν, όλοι προσπαθούσαν να βγάλουν την ουρά τους απ έξω, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, αυτή είναι η εικόνα».

Για τις άλλες υποθέσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης: «Κοντεύουμε να χάσουμε τον λογαριασμό: Το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, το κολυμβητήριο της Αγιάς στην Πάτρα, τα Special Olympics, το ποδηλατοδρόμιο Χανίων, το κολυμβητήριο Χανίων είναι μια παρόμοια περίπτωση και πάει λέγοντας… Μέσα σε όλα αυτά βεβαίως έχουμε και κάποιες ομοσπονδίες, θα αναφέρω την ομοσπονδία ποδηλασίας στην οποία πριν από λίγες μέρες επιβλήθηκε πρόστιμο από τον ΣΔΟΕ νομίζω 380.000 ευρώ για πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Το συνολικό πρόστιμο ξεπερνάει το 1 εκατ. Ευρώ και εδώ είχαμε την φοβερή περίπτωση ότι μία ομοσπονδία και συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα τα οποία την διοικούσαν τους έχουν καταλογιστεί από την εφορία πρόστιμα, η Ομοσπονδία έβγαζε καταγγελίες απέναντι στο κράτος και ζητούσε από την ΓΓΑ την ετήσια επιχορήγηση την οποία έπαιρνε από το κράτος και την ξαναπλήρωνε στο κράτος, δηλαδή στην εφορία για τις ρυθμίσεις που είχε κάνει για αδικήματα τα οποία μπορεί να έχουν και ποινικό χαρακτήρα. Αυτό είναι μια παραδοξότητα, το κράτος να πληρώνει για πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί και βαραίνουν συγκεκριμένους ανθρώπους».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, την ακαταλληλότητα του γηπέδου και τις αποφάσεις της ΓΓΑ και του υπουργείου είπε: «Ως εμπειρία από την συγκεκριμένη διοργάνωση θα έλεγα πως σ αυτό το οποίο εσείς είπατε τραγικά ακατάλληλο γήπεδο, επιλήφθηκαν να διοργανώσουν έναν τελικό τραγικά ακατάλληλοι άνθρωποι οπότε το… γλυκό ήρθε κι έδεσε. Υπενθυμίζω πως στην συγκεκριμένη διοργάνωση το πρώτο πρόσταγμα το είχε ο έκπτωτος δήμαρχος του Βόλου. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να πούμε πως εάν ο υπουργός Αθλητισμού, ο κ. Βασιλειάδης δεν είχε ανακινήσει το ζήτημα με τα εισιτήρια και την έλλειψη αρίθμησης στα καθίσματα ίσως να είχαμε αντιμετωπίσει ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις. Το υπουργείο πίεζε να τηρηθεί η νομοθεσία, αυτή ήταν η μοναδική πίεση η οποία υπήρχε. Και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έπρεπε να κάνουν αυτό που όφειλαν. Όπως και οι αστυνομικές αρχές έπρεπε να στείλουν τις εκθέσεις ότι λειτουργούν τα συστήματα, η διοργανώτρια έπρεπε να αναλάβει τα αυτονόητα. Το γιατί επιλέχθηκε αυτό το γήπεδο είναι θέμα των διοργανωτών.

Για τα γήπεδα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ όπως και το μέλλον του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ: «Η βασική σκέψη είναι πως οι μεγάλες ιστορικές ομάδες πρέπει να έχουν γήπεδα αντάξια της ιστορικής τους διαδρομής αλλά και σύγχρονων προδιαγραφών και δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να με πείσει πως το γήπεδο της Λεωφόρου για παράδειγμα πληροί αυτές τις προδιαγραφές. Και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός δικαιούνται να έχουν γήπεδα, ο τρόπος με τον οποίο θα κατασκευαστούν είναι θέμα των τεχνικών και άλλων αρμοδίων… Οσον αφορά το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ, εδώ εχουμε τρεις μεγάλες εγκαταστάσεις που είναι πολυδάπανες και κοστίζουν στον ελληνικό προϋπολογισμό, θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε να χουν έσοδα και να μπορούν να λειτουργήσουν όχι ως ένα βαρέλι δίχως πάτο αλλά να προσφέρουν στον ελληνικό αθλητισμό».

Βλαχοδήμος: «Έκανε καλή δουλειά και μας δυσκόλεψε η ΑΕΚ»
Βλαχοδήμος: «Έκανε καλή δουλειά και μας δυσκόλεψε η ΑΕΚ»
Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στην Ομόνοια
Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στην Ομόνοια
Χοφενχάιμ: Δεν της έφτανε το σκοράρισμα
Χοφενχάιμ: Δεν της έφτανε το σκοράρισμα
BCL: Αυτή είναι η θέση των τριών ελληνικών εκπροσώπων
BCL: Αυτή είναι η θέση των τριών ελληνικών εκπροσώπων

 • Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
 • WRC 2018
  00:55SS23 Great Orme Llandudno 2, Μεγάλη Βρετανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (Ζ)
  01:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  01:4510η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E9
  02:00Αφιέρωμα.
 • Βόλεϊ: Τσιβιτανόβα - Μόντενα
  02:15CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Μπιλμπάο - Ζιρόνα
  02:25Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Ποδόσφαιρο: Ντάρμσταντ - Ίνγκολσταντ
  02:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • WRC 2018
  02:45Μεγάλη Βρετανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  04:00Μαρκόπουλο.
 • Χάντμπολ: Κιέλτσε - Μπαρτσελόνα
  04:15VELUX EHF Champions League 2018-19. Φάση ομίλων. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  04:30Ιντιανάπολις, ΗΠΑ. Δοκιμαστικά. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Πόρτο - Πορτιμονένσε
  04:50Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E10
  06:10Στιγμιότυπα.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  06:20Ιντιανάπολις, ΗΠΑ. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Ούνικς Καζάν
  06:30VTB United League 2018-19. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Φράιμπουργκ - Λειψία
  06:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Σοσιεδάδ - Βαγιαδολίδ
  07:05Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Τένις: Davis Cup 2018 by BNP Paribas
  08:00Τα καλύτερα στιγμιότυπα του 2018.
 • Μπάσκετ: Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
  08:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • WRC 2018
  08:50SS10 El Montmell 1, Ισπανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Ντάρμσταντ - Ίνγκολσταντ
  09:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Beach Volley: FIVB 2018
  09:15Αμβούργο, Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μπιλμπάο - Ζιρόνα
  09:20Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • WRC 2018
  10:10SS19 Santa Marina 2 Power Stage, Ισπανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Χάντμπολ: Ράιν Νέκαρ - Μαγδεβούργο
  10:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Μπενφίκα - ΑΕΚ
  11:15UEFA Πρωτάθλημα Νέων 2018-19. Φάση ομίλων. 6η μέρα αγώνων. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • NBA Daily
  11:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Ποδόσφαιρο: Μπέτις - Ράγιο Βαγιεκάνο
  11:35Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • WRC 2018
  12:00Ισπανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Γ.Σ. Περιστερίου
  12:15Betshop Basket League 2018-19. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  13:15Μέγαρα. 5ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Υδάτινα Σπορ: ISA World SUP and Paddleboard Championship
  13:30Στιγμιότυπα.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  13:50Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αγωνιστικής του UEFA Champions League. Στιγμές γεμάτες πάθος, δυνατές μάχες και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν ανά αγωνιστική ημέρα αφιερωμένα στην κορυφαία διοργάνωση.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Π. Τρέιλ Μπλέιζερς
  14:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Βόλεϊ: Νοβάρα - Μπουντοβλάνι Λοτζ
  14:45CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  15:00Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αγωνιστικής του UEFA Champions League. Στιγμές γεμάτες πάθος, δυνατές μάχες και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν ανά αγωνιστική ημέρα αφιερωμένα στην κορυφαία διοργάνωση.
 • GP Confidential 2018 E24
  15:30Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Χέρτα Βερολίνου - Άιντραχτ Φρανκφούρτης
  15:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • UEFA Europa League Show 2018-19 (Ζ)
  16:00Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Europa League.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  16:15Μαρκόπουλο.
 • Watersports: 2018 Speed Catamarans GC32 E5
  16:25Στιγμιότυπα.
 • WRC 2018
  16:40Ανασκόπηση της σεζόν.
 • NBA Daily
  17:05Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E50
  17:10Στιγμιότυπα.
 • UEFA Europa League 2018-19 - Λεπτό προς Λεπτό (Ζ)
  17:45Η εκπομπή 'UEFA EUROPA LEAGUE Λεπτό προς Λεπτό' θα συνεχίσει να σας ταξιδεύει στα γήπεδα των αγώνων όπου υπάρχει αγωνιστική δράση προσφέροντας όλα τα γκολ και τις σημαντικότερες φάσεις της αγωνιστικής μέρας, μέχρι και την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Σπαρτάκ Μόσχας (Ζ)
  17:55UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 7ος όμιλος. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Pregame Show (Ζ)
  19:00Ολυμπιακός - Μίλαν. Παρουσίαση: Τάσος Κολλίντζας.
 • Postgame Show (Ζ)
  19:55ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Παρουσίαση: Μιχάλης Τσόχος.
 • Ποδόσφαιρο: Σέλτικ - Σάλτσμπουργκ (Ζ)
  20:00UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 2ος όμιλος. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Sports Classics: ABC of Snowboarding
  21:00Μάθετε την ιστορία του snowboarding, από την ταπεινή του προέλευση μέχρι το γεμάτο αδρεναλίνη παρόν.
 • Sports Classics: ABC of Parkour
  21:30Παρκούρ: το άθλημα που περιλαμβάνει τρέξιμο, άλματα και αναρρίχηση σε φυσικά και αστικά εδάφη και ωθεί το σώμα στα όριά του. Είναι απρόβλεπτο και γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό λόγω της τέχνης των αθλητών. Μάθετε τα πάντα για τις κινήσεις και τη μαγεία του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies