Ολυμπιακός - Γάνδη 2-2: Βελτίωση με… ισοπαλία

Ολυμπιακός - Γάνδη 2-2: Βελτίωση με… ισοπαλία

Ισόπαλο 2-2 ολοκληρώθηκε το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού στο Βέλγιο, απέναντι στην Γάνδη, με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν βελτίωση - Ικανοποίηση για τους Νέους.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, απέναντι στην δευτεραθλήτρια Βελγίου, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας. Ο Βίκτορ Σάντσεθ είδε με ικανοποίηση τα παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία να παρουσιάζουν εξαιρετικά στοιχεία, ενώ ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ… γλύκανε το παιχνίδι των Πειραιωτών.

Αναμφίβολα στα φιλικά ματς το αποτέλεσμα δεν μετράει, αλλά κυρίως αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για το τεχνικό τιμ να διαπιστώσει την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του, ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Αυτό έγινε και το βράδυ της Παρασκευής (8/7), όπου οι Πειραιώτες έμειναν στο 2-2 με την Γάνδη, δείχνοντας βελτίωση.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, αρχικά στο 3’ με τον Φορτούνη που δεν κατάφερε να πιάσει το πλασέ όπως θα ήθελε και στην συνέχεια στο 15’ με τον Ιντέγε που έφυγε στην κόντρα, αλλά το σουτ που έκανε έδιωξε ο Τελέν σε κόρνερ. Ωστόσο, οι Βέλγοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, στο 31’ με τον Σάιμον, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Καπίνο και έκανε το 1-0.

Άμεση απάντηση...

Μάλιστα, στο 34’ ο Έλληνας τερματοφύλακας αντέδρασε εξαιρετικά στο τετ α τετ με τον Περμπέ, ο οποίος δεν κατάφερε να τον νικήσει από κοντά και στο 38’ ο Ιντέγε έφερε το ματς στα ίσια για τους «ερυθρόλευκους» με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Φορτούνη. Όμως, η Γάνδη πήγε προηγούμενη 2-1 στα αποδυτήρια, καθώς στο 44’ ο Περμπέ ευστόχησε σε πέναλτι, το οποίο είχε προκύψει από χέρι του Σιόβα στην περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι, κυρίως με την είσοδο του Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, ο οποίος δημιούργησε το παιχνίδι των Πρωταθλητών Ελλάδας από τον άξονα. Η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε…καρπούς στο 58’ όταν ο «Τσόρι» βρήκε τον Φορτούνη, ο Έλληνας άσος έκοψε προς τον άξονα, επιχείρησε το δυνατό σουτ, νίκησε τον Τελέν και έγραψε το 2-2. Στο 60’ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Μπουχαλάκης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γύρισμα του Πουλίδο και έστειλε την μπάλα άουτ.

Πίεση και... δοκάρι

Οι παίκτες του Βίκτορ Σάντσεθ συνέχισαν να πιέζουν και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ, ωστόσο, στο 67’ ο Αλενχάντρο Ντομίνγκεζ ήταν… άτυχος, καθώς το σουτ που έκανε από το ύψος της περιοχής, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, ενώ στο 79’ ο Ρέτσος έκανε εξαιρετική ενέργεια, βρήκε τον Μανθάτη, αλλά το σουτ του τελευταίου βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Γάνδης.

Το ματς κόντεψε να… τιναχθεί στον αέρα, λίγα λεπτά πριν το τέλος, όταν οι Κουλιμπαλί και Ντα Κόστα είχαν μία… έντονη στιγμή, που λίγο έλειψε να γενικευτεί, αλλά η παρέμβαση των πιο ψύχραιμων, ηρέμησε τα πνεύματα. Επόμενο φιλικό για το «συγκρότημα» του Λιμανιού είναι την Τετάρτη (13/7) με την Βέστερλο.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Βούρος, Μποτία, Σιόβας, Τσιμίκας, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Πάρντο, Ιντέγε.
Έπαιξαν και οι: Ντομίνγκεζ, Ζντιέλαρ, Πουλίδο, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μανθάτης, Κασάμι, Σεμπά.

Γάνδη: Τέλεν, Μίτροβιτς, Κουμς, Σχουφς, Βίκχαϊμ, Νίλσεν, Περμπέ, Σάιμον, Χόρεμανς, Φοκέτ, Εντονγκαλά.



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved