Παναθηναϊκός: Η χρονιά της… κρίσης! (photos)

Παναθηναϊκός: Η χρονιά της… κρίσης! (photos)

Το πλάνο του Παναθηναϊκού φτάνει στην ακμή του και όλοι πρέπει να συμβάλουν τα μέγιστα για την επιτυχία -  Η νέα γενιά των παικτών του Παναθηναϊκού καλείται να δώσει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο – To Onsports αναλύει τα δεδομένα για τους κάτω των 25 ετών «πράσινους»…

Όταν πριν από δυο καλοκαίρια ο Παναθηναϊκός άρχιζε τη σεζόν με τον Γιάννη Αναστασίου στο «τιμόνι», χαράχτηκε ένα πλάνο συγκεκριμένο. Με στήριξη σε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, στην πλειοψηφία τους από την ακαδημία του «τριφυλλιού», οι οποίοι θα έπρεπε να εξελιχθούν μέσα από τη δουλειά και να αποτελέσουν τον «κορμό» της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Φέτος, στην τρίτη χρονιά του συγκεκριμένου πλάνου που έχει ο Παναθηναϊκός, πρέπει οι «πράσινοι» να διεκδικήσουν ως το τέλος το πρωτάθλημα και το κύπελλο, ενώ παράλληλα έχουν ως στόχο και μια σημαντικά βελτιωμένη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 Άλλωστε, η διοίκηση έκανε κινήσεις έτσι ώστε να δυναμώσει το ρόστερ και δίπλα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές να προστεθεί εμπειρία και ποιότητα από αυτούς που είτε υπήρχαν ήδη στην ομάδα, είτε προστέθηκαν στη διετία. Φέτος, έγιναν και οι πιο ηχηρές αλλά και ουσιαστικές κινήσεις, με αποτέλεσμα οι νεαροί ποδοσφαιριστές να καλούνται να δείξουν πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έτσι ώστε να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό κι αποτελούν «εργαλεία» στα χέρια του Γιάννη Αναστασίου.

Άλλωστε κι οι ίδιοι οι παίκτες γνωρίζουν πως σε άλλες εποχές θα ήταν πολύ δύσκολο να πάρουν τέτοιες και τόσες πολλές ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να αισθάνονται ήδη τυχεροί που παίζουν στον τεράστιο αυτό σύλλογο, έχοντας και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κάποιες περιπτώσεις. Σε αυτή τη λίστα ποδοσφαιριστών, θα άνηκαν και οι Ντίνας, Ρισβάνης, Σπυρόπουλος που αποχώρισαν φέτος, ενώ μπαίνουν ακόμα κάποιοι που πιθανόν να αποχωρήσουν ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, όπως ο Χρήστος Δώνης

Ας δούμε αναλυτικά, τι έχουν κάνει ως τώρα και πως πρέπει να κινηθούν στο εξής έτσι ώστε να δώσουν τις αποδείξεις που δεδομένα χρειάζονται για να συνεχίσουν να έχουν ρόλο στον Παναθηναϊκό.

Νίκος Καρέλης

8-9f2

Ο 23χρονος επιθετικός είναι, ίσως, ο μοναδικός που μπήκε στο… νόημα του πλάνου. Ο Καρέλης από την πρώτη του χρονιά είχε δείξει κάποια χαρακτηριστικά και προοδευτικά κατάφερε να «κλειδώσει» θέση βασικού στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, μέσα από την παρουσία του στο «τριφύλλι» έγινε διεθνής ενώ ανέβασε πολύ τις «μετοχές» του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες τον έχουν στη μεταγραφική τους λίστα. Ο Καρέλης σε 93 ματς έχει 28 γκολ και 12 ασίστ με τον Παναθηναϊκό, ενώ έχει «δέσει» με τον Μπεργκ στο δίδυμο της επίθεσης και πλέον θεωρείται βασικό στέλεχος της ενδεκάδας των «πράσινων».

Τάσος Λαγός

8-9f3

Ο αμέσως επόμενος που έχει κάνει σταθερά βήματα προόδου, είναι ο Τάσος Λαγός. Ο 23χρονος αμυντικός χαφ είχε πάρει ευκαιρίες πριν αρχίσει να εφαρμόζεται το συγκεκριμένο πλάνο στον Παναθηναϊκό, ενώ επί ημερών Αναστασίου καθιερώθηκε και έφτασε να συγκαταλέγεται στην τριάδα των αρχηγών. Σε αυτό το διάστημα έχει παίξει 87 ματς με την πράσινη φανέλα. Ωστόσο θα πρέπει να δείξει και σχετική βελτίωση, αφού ο ανταγωνισμός στη θέση του ανεβαίνει κατακόρυφα με την έλευση του Εσιέν. Αυτό βέβαια, μπορεί να είναι και θετικό για τον ίδιο, αφού θα έχει την ευκαιρία να «πάρει» πράγματα από τον Γκανέζο και να γίνει ακόμα καλύτερος.

Γιώργος Κουτρουμπής

8-9f4

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός αν και δεν προέρχεται από τις ακαδημίες, προσαρμόστηκε στο πλάνο και μπήκε σε αυτή την κατάσταση παικτών στους οποίους προσανατολίστηκε να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός. Στην προηγούμενη διετία είχε 71 παρουσίες με 2 γκολ και 4 ασίστ, ωστόσο δεν έχει σταθερή θέση στην ενδεκάδα. Ο Αναστασίου τον δοκίμασε και σε θέση αμυντικού μέσου, όπου έδειξε καλά στοιχεία. Μάλιστα στα περσινά πλέι-οφ κατάφερε με τις εμφανίσεις του να κρατήσει τη θέση του στην ομάδα, αφού υπήρχε σκέψη να παραχωρηθεί και να μην συνεχίσει. Ο Κουτρουμπής πλέον καλείται να αποδείξει πως δικαίως παρέμεινε στο ρόστερ, είτε για το κέντρο της άμυνας, είτε για τη θέση μπροστά στα στόπερ.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

8-9f5

Ενας ακόμα ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τα «σπλάχνα» της ομάδας. Ο Τριανταφυλλόπουλος ήταν κι αυτός από τους παίκτες που πήραν συμμετοχές πριν έρθει ο Αναστασίου και πήραν σταθερό ρόλο μετά την έλευση του Έλληνα τεχνικού. Σε πολλά παιχνίδια ήταν αρκετά σταθερός και βοήθησε την ομάδα, ενώ έπαιξε και σε θέση που δεν είναι η φυσική του, αυτή του δεξιού μπακ, με αρκετή επιτυχία τη σεζόν 2013-2014. Ωστόσο, σε πολλά παιχνίδια ο «Τριάντα» έχει υποπέσει σε λάθη, είτε λόγω απειρίας είτε λόγω επιπολαιότητας, και θα πρέπει να δείξει σταθερότητα και βελτίωση στο κομμάτι της συγκέντρωσης εντός του αγωνιστικού χώρου, έτσι ώστε να έχει ρόλο στο ρόστερ.

Διαμαντής Χουχούμης

8-9f6

Ο 21χρονος αριστερός μπακ είναι από τους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Παναθηναϊκού που είχαν τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα για να πάρουν την ευκαιρία τους στην πρώτη ομάδα. Αυτή είχε έρθει από το 2012, ενώ ο Αναστασίου τον μονιμοποίησε στο ρόστερ και συχνά τον έχει στις πρώτες του επιλογές για την ενδεκάδα. Το γεγονός ότι στα πρώτα επίσημα ματς της χρονιάς, ελλείψει του Νάνο, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού προτίμησε τον Πράνιτς, δείχνει πως ο Χουχούμης δεν έχει ακόμα το 100% της εμπιστοσύνης των «πράσινων» για να θεωρείται ο βασικός αριστερός μπακ της ομάδας. Πίστη στις δυνατότητές του υπάρχει, όμως, χρειάζεται αρκετή δουλειά και βελτίωση από μέρους του έτσι ώστε να κάνει το βήμα παραπάνω.

Βίκτωρ Κλωναρίδης

8-9f7

Στην περίπτωση του 23χρονου μεσοεπιθετικού, ο Παναθηναϊκός είδε έναν ποδοσφαιριστή με ποιότητα που θα μπορούσε ήδη να έχει κάνει ανάλογα βήματα με τον Καρέλη. Ο Κλωναρίδης στη διετία του στον Παναθηναϊκό έχει 80 συμμετοχές, 17 γκολ και 13 ασίστ. Η πρώτη του χρονιά ήταν πολύ καλύτερη από τη δεύτερη, όπου έδειξε να έχει μείνει στάσιμος και δεν έκανε το βήμα παραπάνω που περίμεναν στο «τριφύλλι». Ο νεαρός άσος δεν είχε την απαιτούμενη σταθερότητα για να εξασφαλίσει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα, ωστόσο πάντα παίρνει χρόνο από τον Αναστασίου και το μόνο που του λείπει είναι περισσότερη ωριμότητα σε κομμάτια του παιχνιδιού, έτσι ώστε να γίνει βασικό στέλεχος των «πράσινων».

Αμπντούλ Ατζαγκούν

8-9f8

Είναι ο μόνος μη Έλληνας της εν λόγω λίστας. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός ήρθε ως ένα ταλέντο πολλά υποσχόμενο, πριν από δυο χρόνια, στον Παναθηναϊκό. Ο Αναστασίου διαχειρίστηκε τον ποδοσφαιριστή και διέκρινε συγκεκριμένα στοιχεία στο παιχνίδι του, δίνοντάς του πολλές ευκαιρίες. Ο Νιγηριανός έδωσε λύσεις σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, κι αυτός έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Σε 72 ματς έχει 12 γκολ και 3 ασίστ, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να περιμένουν από τον Αφρικανό άσο να δείξει περισσότερα τη φετινή σεζόν. Το ζητούμενο για τον Ατζαγκούν είναι περισσότερη συγκέντρωση, καλύτερες επιλογές στην τελική πάσα και τελική προσπάθεια. Πράγματα που πρέπει να βελτιώσει έτσι ώστε να «εδραιωθεί» στο «πράσινο» ρόστερ.

Νίκος Μαρινάκης

8-9f9

Ένα ακόμα «προϊόν» της «πράσινης» ακαδημίας είναι κι ο 21χρονος δεξιος μπακ. Στην πρώτη χρονιά του στην πρώτη ομάδα, πήρε πάρα πολλές ευκαιρίες και ήταν ουσιαστικά βασικός ως ένα σημείο της σεζόν, έχοντας 24 παρουσίες και μια ασίστ. Πέρσι δόθηκε δανεικός στη Νίκη Βόλου όπου δεν έδειξε πράγματα λόγω και του υποβιβασμού της ομάδας της Μαγνησίας και αυτό το καλοκαίρι επέστρεψε για να πάρει ξανά μια ευκαιρία από τον Παναθηναϊκό. Τα στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του θεωρούνται ικανά να τον βοηθήσουν να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στο ρόστερ. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει να παρουσιάσει κι αυτός την απαιτούμενη βελτίωση στο παιχνίδι του και να πείσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως πρέπει να στηριχθεί περισσότερο.

Χρήστος Δώνης

8-9f10

Πιο ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Χρήστου Δώνη. Ο 20χρονος αμυντικός χαφ έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στις δυο τελευταίες σεζόν, όπου έκανε και περισσότερες από 50 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα, έχοντας 2 γκολ και 2 ασίστ. Ο νεαρός μέσος σε πολλά παιχνίδια ήταν ακόμα και βασικός και ο Αναστασίου τον είχε στο μυαλό του ως μια αξιόπιστη λύση για τη μεσαία γραμμή. Ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του, του έδειξαν πως τον υπολογίζουν, έχοντάς τον στην αποστολή για το εκτός έδρας ματς με την Μπριζ, ωστόσο από τη στιγμή που φέρνει πρόταση – από την Ιταλία όπως έχει γράψει η «Π» - επί της ουσίας οδηγείται μόνος του στην έξοδο.



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved