Παναθηναϊκός: «Σοφή απόφαση η ανανέωση στον Αναστασίου»

Παναθηναϊκός: «Σοφή απόφαση η ανανέωση στον Αναστασίου»

Ως το 2018 συμφώνησε να παραμείνει στο τιμόνι του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αναστασίου και τέσσερις άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του χαιρετίζουν αυτή την απόφαση.

Ο Χενκ Τεν Κάτε, του οποίου υπήρξε βοηθός στους «πράσινους» επί πολυμετοχικότητας, ο Μεχντί Αμπέντ που συνεργάστηκε μαζί του, όπως και οι Στέφανος Καπίνο, Λουτσιάνο Φιγκερόα έκαναν δηλώσεις στην εφημερίδα «Goal» για την ανανέωση του 42χρονου προπονητή, καταλήγοντας πως ήταν η σωστή απόφαση.

Αναλυτικά:

Χενκ Τεν Κάτε: «Η παραμονή του Γιάννη στον πάγκο του Παναθηναϊκού έως το 2018 ήταν ένα από τα καλύτερα νέα που άκουσα το τελευταίο διάστημα. Πρώτα από όλα θέλω να του δώσω πολλά συγχαρητήρια. Χαίρομαι πολύ γι’ αυτόν και το ξέρει. Οφείλω όμως να συγχαρώ και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για την κίνησή της. Ήταν μια πολύ σοφή απόφαση, από σοφούς ανθρώπους.

Μια κίνηση που δείχνει ότι έχουν ένα σωστό πλάνο, με αρχή και τέλος, και το υπηρετούν σωστά. Χωρίς να επηρεάζονται από μία νίκη ή μία ήττα. Όταν ξεκινάς ένα πρότζεκτ, για να χτίσεις μία ομάδα από την αρχή, πρέπει να επιμείνεις σε αυτό ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Μια ήττα δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου ή πως πρέπει να γκρεμίσεις ό,τι έχεις αρχίσει να φτιάχνεις, όπως έχει γίνει στο παρελθόν. Αν έχεις υπομονή, στο τέλος θα δικαιωθείς. Και χαίρομαι που και ο κόσμος του Παναθηναϊκού δείχνει να το έχει καταλάβει απόλυτα αυτό απ' την περσινή σεζόν.

Ο Γιάννης δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. Πέρσι με ελάχιστα εφόδια, σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο για το κλαμπ, πήρε το Κύπελλο και βγήκε στα προκριματικά του Champions League. Φέτος ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο, όμως ο σύλλογος προοδεύει και θεωρώ πως σύντομα θα είναι σε θέση να γίνει ξανά πρωταθλητής.

Το πιστεύει πολύ κι ο ίδιος. Πιστεύει σε αυτό το πρότζεκτ και όπως είδατε έμεινε στον Παναθηναϊκό, παρότι είχε προτάσεις κι από ξένα κλαμπ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Γιατί αυτός είναι απλά ο... τυπικός Γιάννης. Δεν το βάζει ποτέ κάτω και στο τέλος θα πετύχει αυτό που θέλει. Εύχομαι να το καταφέρει πολύ σύντομα, αν και είμαι σίγουρος ότι το μέλλον του κλαμπ θα είναι εξαιρετικό».

Μεχντί Αμπέντ: «Ο Γιάννης Αναστασίου είναι πολύ απαιτητικός προπονητής, όμως παράλληλα έχει τον τρόπο του να μένει κοντά στους παίκτες. Συνεργαστήκαμε εξαιρετικά στην περσινή σεζόν, όπου έπαιξα δανεικός από τη Νιουκάστλ και μπορώ να σας πω πως ήταν πάντα διαθέσιμος να μιλήσουμε και να με βοηθήσει, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό.

Τόσο εμένα όσο και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Με βοήθησε πολύ να εξελιχθώ, να μεγαλώσω και να ωριμάσω σαν παίκτης και ξέρω πολύ καλά ότι του χρωστάω. Είμαι απόλυτα βέβαιος πως σ' αυτά τα επιπλέον χρόνια που θα μείνει στην ομάδα θα κερδίσει το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και θα πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League. Προσωπικά, του εύχομαι τα καλύτερα, να έχει υγεία και πάντα επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό».

Λουσιάνο Φιγκερόα: «Είναι αλήθεια πως δεν δουλέψαμε μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι επέστρεψα στον Παναθηναϊκό τον Σεπτέμβριο του 2013 -αφού είχε ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή προετοιμασία- και λίγους μήνες μετά έφυγα για την Μαλαισία. Αυτό που μπορώ να πω για τον κ. Αναστασίου είναι πως πρόκειται για έναν νέο, φιλόδοξο και με καλές ιδέες προπονητή. Με έβαλε αμέσως στο παιχνίδι της ομάδας και γενικά είχαμε πολύ καλή συνεργασία στον Παναθηναϊκό.

Μέσα σε λίγους μήνες άλλαξε πολλά στην ομάδα προς το καλύτερο σε σχέση με την κατάσταση που έζησα στην πρώτη μου παρουσία. Είναι πολύ σημαντικό το ότι ακούει και σέβεται αυτά που έχουν να του πουν οι παίκτες του και γενικά δουλεύει πολύ στις προπονήσεις. Μαθαίνω άλλωστε νέα της ομάδας από τον Ζέκα, με τον οποίο είμαστε πολύ φίλοι και μιλάμε πολύ συχνά. Γενικά πήρα πολύ θετικά πράγματα από τον κ. Αναστασίου και του εύχομαι να έχει κι άλλες επιτυχίες στην ομάδα».

Στέφανος Καπίνο: «Χάρηκα πάρα πολύ όταν έμαθα πριν από λίγες μέρες πως ο κόουτς θα ανανεώσει και θα μείνει για αρκετά χρόνια ακόμη στην ομάδα. Θεωρώ πως είναι η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει η διοίκηση, συνεχίζοντας το πλάνο που ξεκίνησε πριν από μια διετία με τον κ. Αναστασίου. Προσωπικά, οφείλω πολλά στον κόουτς, διότι με βοήθησε πολύ την περσινή σεζόν να εξελιχθώ σαν παίκτης και σαν χαρακτήρας.

Δουλέψαμε καλά σαν ομάδα, ήταν δίπλα μου στα δύσκολα και πετύχαμε πάρα πολλά πράγματα, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τον ευχαριστώ πολύ για όλα και του εύχομαι ολόψυχα να είναι δυνατός, υγιής και να κατακτήσει πολύ γρήγορα και το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό».



Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved