Γαϊτάνος: «Θέλαμε μια διέξοδο»

Γαϊτάνος: «Θέλαμε μια διέξοδο»

Ο Στέφανος Γαϊτάνος οδήγησε τη Βέροια στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ως υπηρεσιακός προπονητής, και στις δηλώσεις του υποστήριξε πως αυτό το αποτέλεσμα ήταν διέξοδος για την ομάδα της Ημαθίας.

«Ψάχναμε με πολύ αγωνία μια διέξοδο. Οι τελευταίες ήττες και κακές εμφανίσεις έδειχναν ότι η καλή ομάδα του πρώτου γύρου έχανε τον δρόμο της. Έπρεπε να κάνουμε την υπέρβαση απέναντι σε μια ομάδα με το κύρος και την ιστορία του ΠΑΟ. Μόνο αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν μια μεγάλη ομάδα. Οι παίκτες έκαναν την υπέρβαση. Έκανα μερικές συζητήσεις μόνο και κάποια τμήματα τακτική. Η νίκη σήμερα ανήκει στους παίκτες. Δούλεψαν με πειθαρχεία, έδειξαν να αντιλαμβάνονται πως θα εγκλωβίσουν τον ΠΑΟ, θα εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του και πώς θα φτάσουμε στη νίκη», είπε αρχικά ο πολύπειρος προπονητής της Βέροιας.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Μαζί τους ήμουν δυο μέρες και διαπίστωσα πώς άξια στον πρώτο γύρο ήταν ψηλά. Άξια κέρδισε τον ΠΑΟ και με εγκαρδιότητα αποχαιρετά τον άνθρωπο που στον πρώτο γύρο έδωσε πολλούς βαθμούς στην Βέροια. Θα πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς έπαρση διότι βαθμολογικά το όριο της σωτηρίας έχει ανέβει. Αυτή η ομάδα δεν έπρεπε να κινδυνεύσει. Πρέπει να τερματίσουμε με επιτυχίες και να ξεκινήσουμε από τώρα το χτίσιμο της νέας ομάδας. Η σωτηρία αυτή ας αποτελέσει απαρχή την δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει πολλά χρόνια στην μεγάλη κατηγορία».

Για το πώς είδε τον Παναθηναϊκό, ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει αυτό το έργο με τα νέα παιδιά. Είμαι υπέρ αυτής της τακτικής. Μεγάλη σύλλογοι από τις μεταγραφές οδηγήθηκαν στην καταστροφή. Ο ΠΑΟ είναι μεγάλη ομάδα και με αυτό το σκεπτικό που δουλεύει το μέλλον του ανήκει».

Για το που κρίθηκε το ματς, σχολίασε: «Μου είπαν ότι το 4-4-2 δεν το έχουμε παίξει και είναι επιθετικό σύστημα. Τους είπα να παίξουμε αμυντική επίθεση. Έριξα δυο φορ, Μπεν, Κάμπορα, πάνω στους κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΟ. Στα πλάγια με Μπαργκάν και Γεωργιάδη κάναμε άμυνα και χτυπούσαμε στην κόντρα επίθεση».

Τέλος, για το αν θα μείνει στον πάγκο της ομάδας, απάντησε: «Μεγαλώσαμε, φάγαμε την ζωή μας στα γήπεδο. Δεν αντέχω πάλι ξενοδοχεία και λεωφορεία. Είπα τον πρόεδρο ότι οφείλει να δώσει λύση. Έκανε επαφές και συζητήσεις. Ξέρετε πολύ καλά αν δεν κέρδισε η Βέροια τι θα έλεγαν για εμένα. Όμως είναι ομάδα της καρδιάς μας όχι της τσέπης μας. Στόχος είναι αυτή η προσπάθεια που έγινε φέτος να συνεχιστεί».



Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved