Ρόκα: «Άξιζε κάτι καλύτερο η ΑΕΚ»

Ρόκα: «Άξιζε κάτι καλύτερο η ΑΕΚ»

Την ανάλυση του τρόπου με τον οποίο αγωνίστηκαν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι Κυπέλλου, έκανε ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα.

Ο Ισπανός τεχνικός του Πανθρακικού μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, στάθηκε στα πολλά λάθη που έκαναν εκατέρωθεν οι δύο ομάδες, αλλά επισήμανε πως η Ένωση δικαιούταν κάτι καλύτερο από τα δύο παιχνίδια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρόκα:

Για την εικόνα του αγώνα στο ΟΑΚΑ:

«Ήταν ένα πάρα πολύ πιεστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός ερχόταν από άσχημα αποτελέσματα, ενώ για την ΑΕΚ ήταν το παιχνίδι της χρονιάς. Εξαιτίας της μεγάλης πίεσης δεν καταφέραμε να δούμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Ο θεατής θέλει να βλέπει φάσεις, αλλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε τίποτα. Μετά το 70ο λεπτό και τον τραυματισμό του Μάνταλου, χάλασαν οι ισορροπίες στο κέντρο και είδαμε λίγο πιο ανοιχτό παιχνίδι. Είδαμε πολλά λάθη από τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του απέναντι σε μια ομάδα με νεαρούς παίκτες που έπαιζαν για πρώτη φορά μπροστά σε τόσο κόσμο αλλά δεν το έκανε».

Για την τακτική των δύο προπονητών:

«Η ΑΕΚ όπως και στο πρώτο παιχνίδι επέλεξε να πιέσει ασφυκτικά στο κέντρο και με πρέσινγκ στον Ολυμπιακό, χωρίς να τον αφήσει να κάνει παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχασε τη μάχη του κέντρου και ο Τσόρι έμοιαζε πολύ μόνος. Τον είδαμε σε πολλές περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο να γυρνάει πίσω να παίρνει τη μπάλα και να την κουβαλάει στην επίθεση στην προσπάθεια του να δημιουργήσει φάσεις. Ήταν όμως πολύ μόνος. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να χτυπήσει το παιχνίδι από την αρχή και μου έκανε εντύπωση που περίμενε και αποφάσισε να χτυπήσει μετά το 80΄. Είναι μια ομάδα Σουπερ Λίγκας και είναι πρώτη στη βαθμολογία».

Για το ποιο ήταν το σημείο κλειδί του αγώνα:

«Σίγουρα ήταν ο τραυματισμός του Μάνταλου, ο οποίος γέμιζε το κέντρο και κρατούσε την ισορροπία χωρίς η ΑΕΚ να κινδυνεύει καθόλου. Από τη στιγμή που τραυματίστηκε η ΑΕΚ άρχισε να χάνει το κέντρο. Αυτό συνέβη ακόμα περισσότερο με την είσοδο του Ντακόλ ο οποίος έπαιξε στην κορυφή και τραβήχτηκε πιο πίσω ο Αραβίδης ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα να κρατήσει τη μπάλα. Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε να πιέσει πολύ στο κέντρο και όταν το έχασε χάθηκε η ισορροπία. Ίσως άργησε να βάλει τον Ρόβα, καθώς είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να κρατήσει περισσότερο το κέντρο».

Για το ποιος παίκτης του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση:

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο Γιόχανσον ο οποίος έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Φαίνεται να ξέρει πολύ καλά τη θέση του».

Για τα δύο παιχνίδια:

«Νομίζω πως η ΑΕΚ έπρεπε να πάρει κάτι παραπάνω από τα δύο παιχνίδια. Από την άλλη όμως έχει νεαρούς παίκτες που δεν ήταν εύκολο να διαχειριστούν το άγχος και την πίεση. Είναι τελείως διαφορετικό να παίζεις σε άσχημα γήπεδα, χωρίς πολύ κόσμο και μετά να παίζεις σε ένα τόσο γεμάτο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση λόγω εμπειρίας χωρίς να παίξει καλά».



Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved