Μαρτίνες: «Πιο αφόρητη η πίεση στην Ελλάδα, απ’ ότι στην Αργεντινή»

Μαρτίνες: «Πιο αφόρητη η πίεση στην Ελλάδα, απ’ ότι στην Αργεντινή»

Φανατισμός και βία είναι δυο από τα κύρια χαρακτηριστικά του ελληνικού ποδοσφαίρου σύμφωνα με τον Αργεντινό άσο του Παναιτωλικού

«Τρελούς» χαρακτήρισε τους οπαδούς στην Ελλάδα ο Νικολά Μαρτίνες επισημαίνοντας πως η πίεση που υπάρχει για τη νίκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πιο αφόρητη απ’ ότι συμβαίνει στην Αργεντινή.

«Zoύμε δύσκολες στιγμές τώρα, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα καθώς και λίγο πιο πριν μέσα στη σεζόν υπήρχε διακοπή του πρωταθλήματος. Μιλάμε για εξαιρετικά έντονες καταστάσεις. Εδώ βλέπουν αυτά που γίνονται στην Αργεντινή και νομίζουν πως είμαστε ζούγκλα όμως αυτοί είναι ακόμα πιο παθιασμένοι και δημιουργούνται πάντα προβλήματα, υπάρχει πολλή βία» επεσήμανε αρχικά ο άσος του Παναιτωλικού μιλώντας στην αργεντίνικη έκδοση της ιστοσελίδας «Goal.com».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Οι σημαντικότερες ομάδες της χώρας, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έχουν πολύ κόσμο. Οι υπόλοιπες έχουν λιγότερο κόσμο και δεν έχουμε συχνά επεισόδια. Υπάρχει όμως μεγάλος φανατισμός. Ένας φίλος μου που έπαιζε στον Άρη μου είπε ότι πριν από ένα ντέρμπι οι οπαδοί της ομάδας πήγαν στους παίκτες και τους ζήτησαν να πάρουν τη νίκη, κλαίγοντας… Ο κόσμος δεν μπορεί τώρα να πηγαίνει στο γήπεδο όπως στο παρελθόν, όμως σκοτώνονται μεταξύ τους. Και εκτός από τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών γίνονται και επεισόδια μεταξύ των οπαδών και της αστυνομίας ή επιτίθενται σε παίκτες όπως έγινε στο τελευταίο ντέρμπι που οδήγησε στη διακοπή του πρωταθλήματος. Είναι τρελοί. Η πίεση που έχουμε για τη νίκη όχι μόνο μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη που υπάρχει στην Αργεντινή αλλά σας διαβεβαιώνω πως είναι πολύ πιο αφόρητη».

Σχετικά με τον Παναιτωλικό και την παρουσία του στο Αγρίνιο, υπογράμμισε: «Είμαι σε μία μικρή πόλη της Ελλάδας, το Αγρίνιο και εμείς στον Παναιτωλικό έχουμε 6.000 κόσμο σε κάθε παιχνίδι. Δεν είμαστε μία από τις μεγάλες ομάδες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι φίλαθλοί μας δεν είναι παθιασμένοι. Είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ και περνώ καλά. Είναι ήσυχα στην πόλη και η ομάδα παίζει καλά αυτό το διάστημα. Οι αναβολές που γίνονται πάντως μας επηρεάζουν καθώς αναγκαζόμαστε να δίνουμε περισσότερα παιχνίδια σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Είμαστε μία ομάδα που δεν έχει μεγάλο μπάτζετ αλλά διεκδικούμε την είσοδό μας στα πλέι οφ. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία με αυτή την ομάδα. Γιατί να μην ονειρευόμαστε;».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, επεσήμανε: «Μοιάζει με το ισπανικό από την άποψη ότι υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να χάσουν από κάποιες άλλες ή και με αυτό της πατρίδας μου που υπάρχουν οι Μπόκα και Ρίβερ. Εδώ έχουμε τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, υπάρχει σεβασμός για αυτές τις ομάδες και όταν τις αντιμπετωπίζουμε παίζουμε αμυντικά σαν να παίζουμε με τη Μπαρτσελόνα. Παρόλα αυτά μου αρέσει το πρωτάθλημα. Κάθομαι να βλέπω παιχνίδια μεταξύ των μεγάλων ομάδων. Αυτό που ισχύει είναι πως υπάρχει διαφορά στο μπάτζετ και για αυτό υπάρχει διαφορά στην ποιότητα μεταξύ κάποιων ομάδων και κάποιων άλλων».

Κλείνοντας, αναφερόμενος στο φαινόμενο της βίας, τόνισε: «Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Με το να αποφασίζουμε την αναβολή των αγώνων και τη διεξαγωγή παιχνιδιών με κλειστές τις πόρτες δεν τερματίζουμε τη βία. Οι οπαδοί πλακώνονται μεταξύ τους εντός και εκτός γηπέδου και κυνηγούν τους παίκτες στα αποδυτήρια. Θα πρέπει να ταυτοποιήσουμε τα στοιχεία αυτών των οπαδών ώστε να μην μπορούν ούτε καν να πλησιάζουν τα γήπεδα».



Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved