Ολυμπιακός: Δύναμη στην άμυνα με Σαντάνα (photos+videos)

Ολυμπιακός: Δύναμη στην άμυνα με Σαντάνα (photos+videos)

Μία… ανάσα από την απόκτηση του Φελίπε Σαντάνα από την Σάλκε βρίσκεται ο Ολυμπιακός και το Onsports σας παρουσιάζει τον Βραζιλιάνο αμυντικό.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του… βήματα στην Ακαδημία της Φιγκεϊρένσε της Βραζιλίας, το 1996 και έπειτα από 10 χρόνια υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με το «συγκρότημα» της Σάντα Καταρίνα. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις 3 Μαΐου του 2007 στην ήττα 6-3 από την Ατλέτικο Παραναένσε και σημείωσε το πρώτο του τέρμα, στη νίκη 2-1 επί της Κρουζέιρο. Έπειτα από δύο χρόνια παραμονής στην ομάδα της Λατινικής Αμερικής, το καλοκαίρι του 2008 έκανε το… βήμα για την Ευρώπη.

Ευρωπαϊκό... βήμα

SantanaMesa2

Ο πρώτος του… σταθμός στην «Γηραιά ήπειρο» ήταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ της Γερμανίας, υπογράφοντας συμβόλαιο για πέντε χρόνια, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν από τα… ταμεία τους το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ για την μεταγραφή του. Το ντεμπούτο του με την ομάδα της Βεστφαλίας δεν ήταν… ιδανικό για την Ντόρτμουντ, μια και ηττήθηκε 4-1 από την Χόφενχαϊμ, αλλά ο Βραζιλιάνος συνδύασε την πρώτη του εμφάνιση με τα «κιτρινόμαυρα» σκοράροντας στις καθυστερήσεις και μείωσε για την Μπορούσια.

Ωστόσο, η παρουσία των Ματς Χούμελς και Νέβεν Σούμποτιτς στο κέντρο της άμυνας, δεν επέτρεψαν στον δυναμικό άσο να πάρει παιχνίδια με την Ντόρτμουντ, τις σεζόν 2009-’10, 2010-’11 και 2011-’12 αν και τις τελευταίες δύο σεζόν, η Μπορούσια κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας. Την επόμενη χρονιά, οι τραυματισμοί των δύο κεντρικών αμυντικών έδωσαν την ευκαιρία στον Φελίπε Σαντάνα για συμμετοχές στο αρχικό σχήμα και στις 3 Μαρτίου του 2013 ο Βραζιλιάνος σημείωσε το πρώτο του γκολ στο Champions League, στη νίκη 3-0 επί της Σαχτάρ Ντόνεστκ.

Μάλιστα με δικό του τέρμα στο τελευταίο λεπτό, στις 9 Απριλίου του ίδιους έτους, οι «κιτρινόμαυροι» απέκλεισαν τη Μάλαγα στην ισοπαλία 3-3, η οποία έδωσε την πρόκριση για τα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και λίγους μήνες αργότερα, η ομάδα της Βεστφαλίας διεκδίκησε το τρόπαιο, αλλά ηττήθηκε 2-1 από την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

SantanaMesa

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού, ο Βραζιλιάνος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Μπορούσια, αφήνοντας αιχμές για τον Γιούργκεν Κλοπ, χαρακτηρίζοντας «ηλίθιο» τον Γερμανό τεχνικό. Επόμενος… σταθμός του ήταν η Σάλκε, η οποία στις 28 Μαΐου του 2013 ανακοίνωσε την μεταγραφή του για τρία χρόνια, με το κόστος να φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Στους «βασιλικούς μπλε» έκανε 21 εμφανίσεις και σημείωσε ένα τέρμα.

Απέκλεισε... τον ΠΑΟΚ

Ο Φελίπε Σαντάνα γνωρίζει... κατά κάποιο τρόπο το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League. Ο δυναμικός άσος δεν πήρε μέρος στο πρώτο ματς, στις 19 Οκτωβρίου του 2011, στη νίκη 3-1 των «ερυθρόλευκων», ενώ αντίθετα αγωνίστηκε για λίγα λεπτά στο δεύτερο ματς, την 1η Νοεμβρίου του 2011, όπου οι Γερμανοί επικράτησαν 1-0. Παράλληλα, το καλοκαίρι του 2013 αντιμετώπισε, ως ποδοσφαιριστής της Σάλκε τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο των play offs του Champions League. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του επαναληπτικού της Τούμπας, στις 28 Αυγούστου, όπου πανηγύρισε τη νίκη 3-2 επί του «Δικέφαλου» και οι «μπλε» πήραν το... εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Όπλα… του η δύναμη και η ταχύτητα

Ο γεννηθείς στις 17 Μαρτίου του 1986 Βραζιλιάνος αμυντικός, διακρίνεται για την ευχέρειά του στο ψηλό παιχνίδι, αλλά και για την ταχύτητά του και το δυναμικό του… μπάσιμο στις «μονομαχίες» με τους αντιπάλους, ενώ το στιλ του… συγκρίνεται με τους Λιλιάν Τουράμ, Λούσιο και Νάλντο.

Δείτε σε… δράση τον Βραζιλιάνο:

Ολυμπιακός: Δύναμη στην άμυνα με Σαντάνα (photos+videos)



Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved