Σολτάνι: «Να παίρνουμε και τα αποτελέσματα»

Σολτάνι: «Να παίρνουμε και τα αποτελέσματα»

Πιο αποτελεσματική πρέπει να γίνει η Ξάνθη, καθώς παίζει καλό ποδόσφαιρο, όπως τόνισε ο Καρίμ Σολτάνι.

Ο Αλγερινός άσος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για την μέχρι τώρα παρουσία του στην Ξάνθη, με την οποία φτάνει 50 συμμετοχές στην Superleague, έχοντας 11 γκολ και 8 ασίστ.

Με το τέλος του 2014 συμπληρώνεις δύο χρόνια παρουσίας στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό καθώς και για το γεγονός ότι είσαι φέτος κι ένας από τους αρχηγούς της ομάδας;

«Νιώθω πολύ καλά στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Η πρώτη αγωνιστική σαιζόν είναι γεγονός ότι πέρασε γρήγορα καθώς είχα έρθει τον Ιανουάριο του 2013 ενώ πέρσι ήταν μία «γεμάτη» σαιζόν. Είναι κάτι ξεχωριστό το να είσαι ένας από τους αρχηγούς μιας ομάδας αλλά δεν είναι κάτι που θα με κάνει να νιώσω πίεση. Σίγουρα υπάρχει περισσότερη ευθύνη αλλά όλοι προσπαθούμε για το καλό της ομάδας. Σαν αρχηγοί οφείλουμε να είμαστε σίγουροι ότι λειτουργούμε σαν ομάδα, σαν ένα σύνολο, έτσι όπως πρέπει».

Από τον Ιανουάριο του 2013 είσαι μέλος της ξανθιώτικης ομάδας. Ποιες θεωρείς κυριότερες στιγμές μέχρι σήμερα, τόσο προσωπικά, όσο και με την ομάδα;

«Σίγουρα ξεχωριστό γεγονός ήταν τα παιχνίδια στο Europa League. Αποκτήσαμε σπουδαίες εμπειρίες και στην Β. Ιρλανδία και στο Βέλγιο. Από την άλλη πλευρά, προσωπικά απογοητεύτηκα πολύ από τον τραυματισμό μου στο τέλος του περσινού καλοκαιριού. Ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για μένα καθώς έμεινα εκτός δράσης για 2 μήνες περίπου. Δυσκολεύτηκα να επανέλθω και να βρω την φόρμα μου. Επίσης η δύσκολη κατάσταση στο τέλος με τον αγώνα μπαράζ δεν μπορεί να σβηστεί από τη μνήμη μου. Όμως το ότι κερδίσαμε σε ένα παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» ίσως να δείχνει - μέχρι ένα βαθμό - και την θέληση της ομάδας. Προσεγγίζοντας σωστά το περσινό… πάθημα πιστεύω ότι μας κάνει πιο συγκεντρωμένους σε κάθε παιχνίδι».

Φέτος στα 9 πρώτα παιχνίδια η SKODA ΞΑΝΘΗ ισορροπεί. Τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τρεις ήττες που μεταφράζονται σε 12 βαθμούς και 13-13 τέρματα. Πως σχολιάζεις τα παραπάνω στοιχεία;

«Πιστεύω ότι στο ξεκίνημα θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει περισσότερους βαθμούς και υπήρξαν τα παιχνίδια για να το καταφέρουμε. Δεν ζητάμε την ισορροπία. Ωστόσο φέτος πιστεύω ότι στα περισσότερα παιχνίδια έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να βρούμε τους τρόπους για να παίρνουμε και τα αποτελέσματα».

Η SKODA ΞΑΝΘΗ προχώρησε σε αλλαγή προπονητή μετά τις πρώτες αγωνιστικές με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στα τελευταία 5 παιχνίδια. Πως είναι η καθημερινότητα μαζί του στις προπονήσεις;

«Ζητάει με διάφορους τρόπους να βελτιωθούμε. Μέσα από τις προπονήσεις, τις ασκήσεις και τις σκέψεις του πάνω στην τακτική που προσπαθεί να μας δείξει, έχει καταφέρει να «κερδίσει» και τους παίκτες. Αυτή είναι η άποψή μου. Επίσης το γεγονός ότι ζητά να πιέζουμε ψηλά είναι κάτι καινούργιο για αρκετούς ποδοσφαιριστές».

Οι διακοπές στο πρωτάθλημα πιστεύεις ότι λειτουργούν θετικά ή αρνητικά στις ομάδες;

«Οι διακοπές σε μας τους ποδοσφαιριστές δεν κάνουν καλό. Δεν είναι εύκολο ενώ έχεις έναν αγωνιστικό ρυθμό να σταματάς και μετά να τον ξαναβρείς. Χρειάζεται η διάρκεια στην σειρά των αγώνων. Εκτός από αυτό διαφοροποιούνται και οι προπονήσεις και πρέπει να προσαρμοστείς. Από την άλλη μεριά στην ομάδα σαν σύνολο και συγκεκριμένα σε μας, είναι πιθανό να βοηθήσει γιατί έχουμε το χρόνο να διορθώσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας».

Το πρόγραμμα που ακολουθεί για την ξανθιώτικη ομάδα μπορεί να μην έχει περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια όπως πριν, όμως περιλαμβάνει αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος, και ο ΠΑΟΚ που πέρσι ήταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας…

«Χρειάζεται να προετοιμαστούμε με αυτοσυγκέντρωση. Έχουμε εμπιστοσύνη τους εαυτούς μας και την ποιότητά μας. Σε όλα τα παιχνίδια παλεύουμε και θα παλεύουμε για τη νίκη, αντιμετωπίζοντας τον κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Πέρσι στην πρώτη ολόκληρη σαιζόν σου στην SKODA ΞΑΝΘΗ είχες σημειώσει 7 γκολ. Φέτος και μετά τα 9 παιχνίδια έχεις σκοράρει 3 φορές. Πιστεύεις ότι θα ξεπεράσεις τον περσινό αριθμό τερμάτων;

«Αυτός είναι ένας από τους προσωπικούς μου στόχους, μαζί με τους στόχους της SKODA ΞΑΝΘΗ. Ξέρω ότι πρέπει να είμαι πιο εύστοχος, έχω ευκαιρίες να σκοράρω και προπονούμαι γι’ αυτό τον λόγο. Θέλω να γίνομαι καλύτερος και να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας;

«Θα ήθελα να τους πως να μας εμπιστεύονται, να μας βοηθούν και να μας ωθούν για να παίρνουμε τη νίκη, ιδιαίτερα στα εντός έδρας παιχνίδια. Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο και θέλουμε να μας πιστεύουν μέχρι το τελευταίο λεπτό».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved