Ολυμπιακός: Επίθεση Καραπαπά σε Αλαφούζο και Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Επίθεση Καραπαπά σε Αλαφούζο και Παναθηναϊκό

Επίθεση κατά του Γιάννη Αλαφούζου και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξαπέλυσε ο Κώστας Καραπαπάς σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, τονίζοντας πως οι «πράσινοι» έχουν πάγια συμπεριφορά διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για όσα συμβαίνουν στα συμβούλια της Super League.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έκανε παρέμβαση σε ραδιοφωνική εκπομπή του «Sentra FM» με αφορμή τα όσα έγιναν στο ΔΣ του Συνεταιρισμού, το απόγευμα της Τετάρτης (8/10) και την στάση που κράτησε το «τριφύλλι».

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καραπαπάς μίλησε για:

Την ατμόσφαιρα στο ΔΣ της λίγκας: «Υπάρχει μια πάγια συμπεριφορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα σε σχέση με όσα συμβαίνουν στα συμβούλια της Λίγκας. Και όχι μόνο. Ακόμα και στη συνάντηση με τον κύριο Ντάλας άλλα είπαν στην συνάντηση στη Λίγκα, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους, δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο και μετά είδαμε φανταστικούς διαλόγους και ατάκες που δεν ειπώθηκαν. Χθες, ο κύριος Αλαφούζος ήταν και πάλι σε πλήρη σύγχυση. Το θέμα της συζήτησης ήταν η προσφυγή δυο ΠΑΕ, Πανιωνίου και ΟΦΗ, στα πολιτικά δικαστήρια και για το κατά πόσο αυτή είναι παράνομη και η σχέση αυτής της ενέργειας με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Ο κύριος Αλαφούζος επέλεξε να θέσει θέμα –γενικώς και αορίστως- ίσως επηρεασμένος από τις σικέ εκπομπές του καναλιού του, για τις φορολογικές ενημερότητες. Και ακόμα πιο γενικά για τη νομιμότητα. Και δεν είναι κακό να συζητάς για τη νομιμότητα. Είναι κακό να συζητάς γενικά όταν το θέμα είναι συγκεκριμένο. Απο χθες τονίσαμε ότι η πάγια θέση του Ολυμπιακού είναι η τήρηση της νομιμότητας και των υψηλών στάνταρντς σε όλους τους ελέγχους των ΠΑΕ. Είμαστε ίσως και η μόνη ομάδα που τηρούμε απόλυτα τους κανονισμούς της UEFA και της ΕΠΟ χωρίς κανέναν αστερίσκο, χωρίς επανελέγχους, έξτρα διακανονισμούς κλπ».

Την ελαστικοποίηση των ποινών πριν από τρία χρόνια: «Ζητήσαμε να ελαστικοποιηθούν οι ποινές προκειμένου να μην τεθεί θέμα ιστορικών ομάδων, όπως ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, τις χρονιές που φαινόταν ότι δεν θα πάρουν άδεια. Ουσιαστικά το κάναμε για να γίνει το πρωτάθλημα».

Το αν οι φορολογικές ενημερότητες είναι θέμα της λίγκας: «Είναι θέμα ΕΠΟ και φαντάζομαι το γνωρίζει ο κύριος Αλαφούζος ο οποίος μονίμως φέρεται να απειλεί τη Λίγκα, της οποίας είναι μέλος, ενώ ο εκπρόσωπος του σε αυτήν είναι και αναπληρωτής Πρόεδρος. Δεν μπορεί λοιπόν, το ξαναλέω, να μην ξέρουν ότι αυτά είναι θέματα της ΕΠΟ και όχι της SuperLeague. Όπως θέματα της ΕΠΟ είναι και τα περί αδειοδοτήσεων».

Τη θέση του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός επιθυμεί και είναι απολύτως σύμφωνος να γίνουν έλεγχοι για όλα τα θέματα για να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Και κυρίως στο κρίσιμο θέμα της αδειοδότησης. Το αν δηλαδή παίζει καλώς και νόμιμα μια ομάδα στο πρωτάθλημα μας, αν καλώς κάνει μεταγραφές. Και επειδή κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε να θέσουμε και μερικά ερωτήματα:

1) Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟ πλήρωσε εκπρόθεσμα τις υποχρεώσεις του το 2012 αλλά παρόλα αυτά πήρε άδεια για τη σεζόν 2012-13; Και έχει γενικά θέμα με εκπρόθεσμες πληρωμές;

2) Πήρε άδεια ο ΠΑΟ για την σεζόν 2013-2014 από την ΕΠΟ, παρατύπως, η οποία αφαιρέθηκε από την UEFA, με αποτέλεσμα να μην συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Και ενώ δεν συμμετείχε στις διοργανώσεις του επετράπη να κάνει μεταγραφές και με τους παίκτες που αγόρασε να βγει δεύτερος στο Πρωτάθλημα; Γιατί λοιπόν φωνάζει για τις μεταγραφές των άλλων;

3) Ακόμα και για την αδειοδότηση του τρέχοντος πρωταθλήματος, της σεζόν 2014-2015 απέφυγε τον έλεγχο βιωσιμότητας που ήταν το «αγκάθι» την προηγούμενη τριετία στο φάκελο του. Μήπως είχαμε λογιστικά τρικ για την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων; Φαντάζομαι ότι έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι για το αν είναι περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ η Λεωφόρος Αλεξάνδρας ή το «Απήλιον». Ή δεν έγιναν;

4) Μήπως στα πλαίσια της νομιμότητας και του οικονομικού fair play δεν εντάσονται και οι αποπληρωμές των ποδοσφαιριστών στους οποίους χρωστάνε οι ομάδες; Ο Παναθηναϊκός ποιους παίκτες στους οποίους χρωστούσε αποπλήρωσε και σε πόσους οι δόσεις αλλάζουν απλώς ημερομηνίες;

5) Και τέλος, επειδή μιλάμε για φορολογική ευαισθησία του κυρίου Αλαφούζου και για να μην πάμε σε παλιότερες φορολογικές... ιστορίες με τον πρώτο ΣΚΑΙ ή σε διεθνή θέματα φορολογίας από... Ρουμανία μεριά, να ρωτήσουμε κάτι και να μας απαντήσουν: Ο κύριος Τζιμπρίλ Σισέ, μπορεί να έρθει στην Ελλάδα ή μπορούσε μέχρι πριν λίγο καιρό; Και αν δεν μπορεί ή δεν μπορούσε μήπως αυτό συμβαίνει λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων της πρώην ομάδας του;»

Τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη: «Γι αυτό σας λέω. Καλό είναι όταν επικαλούμαστε τη νομιμότητα να είμαστε ξεκάθαροι και πεντακάθαροι. Ο Ολυμπιακός συμφωνεί σε όλους τους αυστηρότατους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα. Και θα ζητήσει και την αυστηρότατη επανεξέταση των φακέλων των ομάδων και τη διασταύρωση όλων των στοιχείων τους. Καλό θα είναι όμως μέχρι να τελειώσουν αυτοί οι έλεγχοι κάποιοι να συγκρατηθούν γιατί μπορεί να εκτεθούν... Και επειδή τέλος πάντων δεν προσγειωθήκαμε πέρσι στην Ελλάδα, καλό θα είναι να αφήσει και τις κορώνες ο κύριος Αλαφούζος, ειδικά απο τη στιγμή που ο ίδιος έχει καταδικαστεί με βαρύτατες ποινές από τα ελληνικά δικαστήρια για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο. Όταν κάποτε οι υπάλληλοι του πρώτου ΣΚΑΙ έμεναν στο δρόμο και το Δημόσιο έχανε χρήματα δεν ήταν άλλο το αφεντικό του ΣΚΑΙ. Πρέπει λοιπόν να δείξει και λίγο αυτοσυγκράτηση ο κύριος Αλαφούζος. Όσο για τις επικλήσεις στη Δικαιοσύνη από τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ, καλό θα είναι αντί να προαναγγέλλει διώξεις σε ρόλο υπερ-εισαγγελέα, να περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να μιλάει μετά. Αυτό το λέω γενικά για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης μέχρι τώρα λοιπόν, είναι δυο. Μια ομόφωνη αθώωση από τη Δικαιοσύνη για τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον κύριο Μαρινάκη αλλά και για τον κύριο Θεοδωρίδη για μια αστεία υπόθεση στον τελικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα. Και η άλλη μια καταδικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμιση για τον συνεργάτη του κυρίου Αλαφούζου, τον κύριο Θωμαΐδη, για όλα αυτά που λέει στις εκπομπές του! Αυτές είναι οι δυο αποφάσεις που έχει βγάλει επίσημα η Ελληνική Δικαιοσύνη».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Διπλό πλήγμα για την ΑΕΚ εν όψει Ατρομήτου
Διπλό πλήγμα για την ΑΕΚ εν όψει Ατρομήτου
«Καθάρισε» η άμυνα για την Ίντερ (video)
«Καθάρισε» η άμυνα για την Ίντερ (video)
Σαρωτική η Μπαρτσελόνα με νέο ρεκόρ του Μέσι (video)
Σαρωτική η Μπαρτσελόνα με νέο ρεκόρ του Μέσι (video)
Η σύντροφος του Βασίλη Σταθοκωστόπουλου παίκτρια στο Deal
Η σύντροφος του Βασίλη Σταθοκωστόπουλου παίκτρια στο Deal
Bρέθηκε και ταυτοποιήθηκε το καλάσνικοφ της δολοφονίας Στεφανάκου
Bρέθηκε και ταυτοποιήθηκε το καλάσνικοφ της δολοφονίας Στεφανάκου
Καιρός: Φονικό βαρομετρικό σαρώνει την Ελλάδα - Καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια
Καιρός: Φονικό βαρομετρικό σαρώνει την Ελλάδα - Καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια
Ηγουμενίτσα: Δολοφόνησε τον εραστή της γυναίκας του - Τους έπιασε επ' αυτοφώρω στο αυτοκίνητο
Ηγουμενίτσα: Δολοφόνησε τον εραστή της γυναίκας του - Τους έπιασε επ' αυτοφώρω στο αυτοκίνητο
Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού - Κρατούμενοι πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς
Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού - Κρατούμενοι πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης