Παναθηναϊκός: Αυτά θα πει ο Νταμπίζας!

Παναθηναϊκός: Αυτά θα πει ο Νταμπίζας!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς ο Νίκος Νταμπίζας αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα που αφορούν το «τριφύλλι»…

Στο απολογιστικό κομμάτι δεν περιμένει κανείς να ακούσει… αρνητικά σχόλια από τον τεχνικό διευθυντή των «πράσινων». Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του σε διοίκηση και τεχνικό τιμ, πιστώνονται την εξαιρετική δουλειά που έγινε και έφερε τον Παναθηναϊκό ξανά στον δρόμο των επιτυχιών, στην κατάκτηση του Κυπέλλου και στα προκριματικά του Champions League. Συνεπώς, άπαντες κρίνονται ως επιτυχημένοι και οι όποιες αξιολογήσεις έχουν γίνει περισσότερο αφορούν το ρόστερ της ομάδας και το πώς αυτό θα διαμορφωθεί.

Αυτό είναι κι ένα από τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από τον Νίκο Νταμπίζα, όμως, υπάρχει και μια σειρά άλλων θεμάτων που χρίζουν διαλεύκανσης. Όσο… λακωνικός κι αν συνηθίζει να είναι ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» κι όσο γνωστή κι αν είναι η – επιτυχημένη βάσει αποτελεσμάτων – περσινή συνταγή που ακολουθήθηκε, υπάρχουν ζητήματα στα οποία η τοποθέτησή του μπορεί να δείξει και το τι θα πρέπει να περιμένει κανείς από τον Παναθηναϊκό το φετινό καλοκαίρι.

Ανανεώσεις και δανεικοί

Ένα από τα ζητήματα που ήδη έχει περάσει σε πρώτο πλάνο για τον Παναθηναϊκό, είναι αυτό των ανανεώσεων των συμβολαίων ποδοσφαιριστών που θέλει να διατηρήσει η ομάδα στο ρόστερ. Ήδη έγινε πριν μερικούς μήνες η αρχή με τον Τάσο Λαγό, ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα και το θέμα του Ζέκα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο πλευρές είναι πλέον αρκετά κοντά και πολύ πιθανό να υπάρξει μια νεότερη πληροφόρηση από πλευράς Νταμπίζα για το ζήτημα του αρχηγού.

Στο προσκήνιο, ωστόσο, έχει έρθει και το θέμα των δανεικών ποδοσφαιριστών που έχει στο ρόστερ της η ομάδα. Οι Γκόρντον Σίλντενφελντ και Μεντί Αμπέντ έκαναν πάρα πολύ καλή σεζόν και δεδομένα θέλει να τους κρατήσει και του χρόνου ο Παναθηναϊκός. Το θέμα είναι σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι συζητήσεις με τις ομάδες στις οποίες ανήκουν, Ντιναμό Μόσχας και Νιούκαστλ αντίστοιχα, και κατά πόσο είναι εφικτό για τον Παναθηναϊκό είτε να ανανεώσει τους δανεισμούς, είτε να επιτύχει συμφωνίες αλά Μπεργκ και Πράνιτς και να πάρει με ελεύθερη μεταγραφή τους δυο ποδοσφαιριστές!

Επιστροφές Καραγκούνη, Νίνη

«Καυτό» ζήτημα για τον Παναθηναϊκό εδώ κι αρκετό καιρό, είναι και η φημολογούμενη επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στην ομάδα. Ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ο Νίκος Νταμπίζας, καθώς πέρα από το γεγονός ότι θα χειριστεί κι αυτή την υπόθεση έχει εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις με τον αρχηγό της Εθνικής. Άλλωστε, την τελευταία φορά που είχε τοποθετηθεί επίσημα ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» - στο περιθώριο της παρουσίασης Πέτριτς – είχε έρθει ξανά στην επιφάνεια το θέμα του «Κάρα» και φαινόταν να υπάρχει μια σχετική αισιοδοξία για την υλοποίηση της μεγάλης επιστροφής.

Μεγάλη, όμως, θα είναι και μια ενδεχόμενη επιστροφή του Σωτήρη Νίνη. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον νεαρό μέσο να είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος τόσο με την παρουσία του στην Πάρμα όσο και με αυτή στον ΠΑΟΚ και μάλιστα υπήρξε σενάριο που τον ήθελε να έχει πει στο περιβάλλον του την ατάκα «θα γυρίσω σπίτι μου», εννοώντας τον Παναθηναϊκό. Το κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα αλλά και δυνατότητα από πλευράς «πράσινων» να υλοποιήσουν μια τέτοια κίνηση, μπορεί να το ξεκαθαρίσει στη συνέντευξή του ο Νίκος Νταμπίζας.

Οι θέσεις της ενίσχυσης και το μπάτζετ

Τελευταία, αλλά όχι πιο ασήμαντα από τα υπόλοιπα θέματα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν και δυο σημαντικά «κεφάλαια» που αφορούν το πώς θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι που έρχεται. Βασικό μέλημα των ανθρώπων της ομάδας είναι να καθοριστεί το που θα χρειαστεί τελικά προσθήκες το ρόστερ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη σύσκεψη που είχαν διοικούντες και τεχνικό τιμ αποφασίστηκε να αποκτηθούν ένας στόπερ, ένας δεξιός μπακ κι ένας ακραίος μέσος.

Το θέμα είναι το που κινείται και σε ποιες… αγορές θα ρίξει τα «δίχτυα» του ο Παναθηναϊκός αλλά κυρίως το πόσα χρήματα θα μπορέσει να διαθέσει για μεταγραφές. Στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου, στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Νίκος Νταμπίζας είχε αναφερθεί διεξοδικά στο μπάτζετ, αναλύοντας ποσά και φιλοσοφία της ομάδας. Κάτι τέτοιο, αναμένεται να γίνεται βάσει… λογικής και την Πέμπτη (22/05), όπου μπορεί και να επιβεβαιωθεί η πληροφορία για τη δυνατότητα διεύρυνσης του μπάτζετ, λόγω και της παρουσίας της ομάδας στην Ευρώπη.

Δεδομένα, λοιπόν, θα έχει αρκετά να πει ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» το μεσημέρι της Πέμπτης (22/05, 13:00) στην αίθουσα Τύπου της Λεωφόρου…



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved