Μπαρτολίνι: «Πάντα θα αγαπώ τον Αστέρα»

Μπαρτολίνι: «Πάντα θα αγαπώ τον Αστέρα»

Ένας κύκλος πέντε χρόνων κλείσει για τον Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, που αποχωρεί από τον Αστέρα Τρίπολης, παίρνοντας μαζί του πολλές αναμνήσεις.

Ο 32χρονος Αργεντινός έκανε έναν απολογισμό της θητείας του στους «κυανοκίτρινους» σε συνέντευξή του στον Αρκαδία 93.8, τονίζοντας πως ποτέ δεν περίμενε ότι θα μείνει τόσα χρόνια στην ομάδα. Φέτος ο Μπαρτολίνι στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του, ωστόσο πλέον νιώθει έτοιμος να ξαναπαίξει και ετοιμάζει το νέο βήμα στην καριέρα του. Όσο για τον Αστέρα, θα τον έχει πάντα μέσα στην καρδιά του, όπως και τον κόσμο και την πόλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαρτολίνι:

Για τα χρόνια που έζησε στον Αστέρα και για πως αισθάνεται που φεύγει: «Κλαίω που φεύγω. Πέντε χρόνια δεν είναι λίγα. Το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Τελειώσαμε με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά τώρα πάμε διακοπές. Εγώ όταν ήρθα στην Τρίπολη δεν περίμενα ότι θα μείνω τόσα χρόνια. Τα πέντε χρόνια είναι πάρα πολλά. Έχω τόσα χρόνια στον Αστέρα. Ο Αστέρας είναι μεγάλο κλαμπ και πολλοί ποδοσφαιριστές θέλουν να έρθουν και να μείνουν για πολλά χρόνια στην ομάδα. Εγώ νιώθω τυχερός».

Για την Τρίπολη και όσα του αφήνει στην καρδιά του: «Η ομάδα και η πόλη έχουν ηρεμία. Ένας ποδοσφαιριστής θέλει ηρεμία για να παίξει. Στην Αργεντινή υπάρχει τρέλα. Δεν κερδίζεις, δεν βγαίνεις από το σπίτι. Εδώ υπάρχει ηρεμία. Στην Αργεντινή μένω σε ένα χωριό με 7.000 κατοίκους. Η Τρίπολη μου φάνηκε εξαιρετική πόλη. Ακούω από πολλούς ότι δεν είναι ωραία η Τρίπολη. Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Εδώ έχει τα πάντα, έχει ηρεμία, έχει κοντά την Αθήνα. Εγώ έχω οικογένεια και είναι μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια. Είναι δύσκολα τα ελληνικά. Εγώ έχω μάθει, αλλά τα παιδιά μου και η γυναίκα μου δεν τα ξέρουν. Αυτή ήταν μια δυσκολία. Μένουμε πολύ ώρα μέσα στο σπίτι».

Για τις καλές και κακές στιγμές που έζησε στην ομάδα: «Οι καλές στιγμές είναι περισσότερες. Το χειρότερο ήταν η τελευταία χρονιά. Εγώ είχα το πρόβλημα. Εγώ έκανα τα πάντα για να παίξω στον Τελικό Κυπέλλου. Έκανα πολλά λάθη. Έκανα ένεση και γι' αυτό ο τραυματισμός επιδεινώθηκε. Δεν πιστεύαμε ότι θα πάμε Τελικό. Κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ και αλλάξαμε την ιστορία του Αστέρα. Όλη η Ελλάδα είδε τι υπάρχει στο ποδόσφαιρο στον Τελικό.

Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι το περσινό Κύπελλο έπρεπε να το πάρει ο Αστέρας Τρίπολης. Με το πέναλτι και την κόκκινη θα άλλαζε όλη η ιστορία του αγώνα. Το Κύπελλο ήταν πολύ κοντά τότε. Τώρα δεν είναι τόσο εύκολο. Η διαφορά των ομάδων έχει ανοίξει».

Για τους προπονητές που συνεργάστηκε και του έκαναν εντύπωση: «Μου άρεσε πολύ ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο Σάκης Τσιώλης άλλαξε την ιστορία του Αστέρα. Τα δύο πρώτα χρόνια που ήμουν στην ομάδα κινδυνεύαμε. Με τον Σάκη παίξαμε Ευρώπη, Τελικό Κυπέλλου, πλέι οφ. Ο Βλάχος δούλευε πολύ την ψυχολογία. Και οι προπονήσεις του ήταν καλές. Εγώ μιλάω πολλές φορές με Βαγγέλη. Για μένα είναι καλός προπονητής».

Για τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που ήταν συμπαίκτης στον Αστέρα: «Ντε Μπλάσις, Ουσέρο, Ράγιος, Λαζαρίδης και Δημήτρης Κουρμπέλης. Η ομάδα έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Κουρμπέλης είναι εξαιρετικός παίκτης και πάντα θα το λέω. Ο Αστέρας έχει καλή ακαδημία. Στα φιλικά μεταξύ μας δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Εδώ τα παιδιά χρειάζονται περισσότερο πάθος. Έχουν ταλέντο, αλλά χωρίς πάθος δεν θα παίξεις ποτέ. Εγώ μιλάω μαζί τους και τους τα λέω. Οι λόγοι που δεν παίζουν είναι αυτοί πιστεύω και όχι το ταλέντο».

Για το τι θα κάνει από εδώ και στο εξής: «Τώρα θα πάω στην Αργεντινή. Η οικογένεια μου είναι ήδη εκεί. Θα ξεκουραστώ και θα δω που θα πάω. Μιλάω με 2-3 ομάδες αλλά ακόμη δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο. Μπορεί να με ξαναδείτε στην Ελλάδα. Είμαι έτοιμος. Έχω πολλούς μήνες έξω, έκανα καλή προπόνηση, ήμουν στην αποστολή σε κάποια ματς. Δεν έπαιξα γιατί δεν είχα ρυθμό. Το γόνατο όμως, πάει πολύ καλά».

Για τα πλέι οφ: «Στα πλέι οφ αρχίσαμε με μηδέν βαθμούς. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν καλές ομάδες. Αλλά εμείς δεν είχαμε τύχη».

Για τους λόγους που έκοψε το μαλλί του: «Είμαι 32 χρονών και μια μέρα είπα ότι αρκετά με το μαλλί. Είχα 7 χρόνια το μαλλί. Αλλά είπα να γίνω πιο σοβαρός!».

Για το αντίο στον Αστέρα Τρίπολης: «Εγώ πάντα θα αγαπώ τον Αστέρα. Έχω τον κόσμο, την ομάδα και όλη την Τρίπολη στην καρδιά μου. Πέντε χρόνια δεν είναι και λίγα. Είναι η τελευταία μου μέρα στην Τρίπολη, αλλά αυτό είναι ποδόσφαιρο».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved