Μπαντής: «Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας στα πλέι οφ»

Μπαντής: «Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας στα πλέι οφ»

Την επιθυμία του να μείνει στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και την ελπίδα του για έξοδο στο Champions League εξέφρασε ο Γιώργος Μπαντής.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας των «κυανοκίτρινων» μίλησε στον Αρκαδία 93.8 για όσα τα τρέχοντα θέματα της ομάδας, τους στόχους στα πλέι οφ, αλλά και το δικό του μέλλον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαντή:

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Θέλω πολύ να μείνω και από ότι βλέπω το θέλει και η διοίκηση. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που βλέπει μπροστά και σίγουρα κάποιες σκέψεις θα τους έχουν περάσει από το μυαλό, όμως οποιαδήποτε ανακοίνωση θα γίνει μετά τα πλέι οφ».

Για το γεγονός ότι δεν είναι βασικός από την αρχή της χρονιάς: «Εγώ δεν το κοιτάω ανταγωνιστικά. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι συμπαίκτες μου και παρέα με τον προπονητή μας δουλεύουμε πολύ για να βοηθήσουμε την ομάδα. Εγώ δουλεύω και θέλω απλά να κερδίζει η ομάδα μας όπως και όλα τα παιδιά. Αυτό είναι το πρώτο που πράγματα που θέλουμε. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα όποτε με χρειαστεί και απ' ότι φαίνεται ο Στάικος με πιστεύει. Γενικά είμαι αισιόδοξος από την αρχή της καριέρας μου. Το ποδόσφαιρο ήταν το χόμπι μου και νιώθω ευλογημένος που το έκανα επάγγελμα. Κοιτάζοντας τα πράγματα γύρο μου νιώθω καλά είτε παίζω είτε δεν παίζω».

Για την πρώτη μέρα που ήρθε στον Αστέρα και τι συνάντησε στην ομάδα: «Όταν ήρθα στον Αστέρα στόχος μου ήταν να δικαιώσω αυτούς που με επέλεξαν. Δεν περίμενα να συναντήσω αυτά τα πράγματα όταν ήρθα. Οι συνθήκες εργασίας είναι απίθανες και δεν το περίμενα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα αυτό που συνάντησα εδώ. Έχω περάσει πολύ δύσκολα στην προηγούμενη μου ομάδα. Κυρίως οικονομικά γιατί αγωνιστικά ήταν υπέροχα. Δυστυχώς τα οικονομικά τα διεκδικώ ακόμα στα δικαστήρια. Επειδή με τους προηγούμενους παράγοντες είχα μπλέξει. Δεν κάνανε τίποτα απολύτως από όσα λέγανε. Όταν ήρθα στον Αστέρα από το ένα που μπορεί να είπαν ότι θα κάνουν τελικά δεν έκαναν μόνο το ένα που είπαν αλλά έκαναν 100».

Για τα πλέι οφ: «Ο Αστέρας μπήκε για άλλη μια χρονιά στα πλέι οφ. Όμως είμαστε τελευταίοι γιατί δεν θα έχουμε κανέναν βαθμό. Ότι και να κάνουμε φέτος θα είναι μόνο θετικό για την ομάδα μας. Είτε πάρουμε το καλό εισιτήριο είτε το χειρότερο θα είναι καλά για την ομάδα μας. Μην ξεχνάτε πέρυσι είχαμε τα καλύτερο εισιτήριο πριν μπούμε στα πλει οφ και στο τέλος βγήκαμε τελευταίοι. Αν ο Αστέρας εκμεταλλευτεί την έδρα του τότε δεν θα έχει πρόβλημα απέναντι σε καμία ομάδα. Αν καταφέρουμε να μην χάσουμε στην Τούμπα και εκμεταλλευτούμε την έδρα μας που έχει γίνει υπολογίσιμη στους αντιπάλους μας. Αλλιώς κοιτάνε την ομάδα τώρα και αλλιώς πριν πέντε χρόνια. Ο Αστέρας είναι σταθερή ομάδα και πιστεύω πως ούτε ο Παναθηναϊκός δεν είναι αγωνιστικά τόσο σταθερός όσο ο Αστέρας. Στα πλέι οφ θα παίξει ρόλο ο τελικός. Εμάς πέρυσι μας τσάκισε ψυχολογικά αυτό που έγινε. Όλοι οι αντίπαλοι είναι υπολογίσιμοι σε αυτήν την διαδικασία των αγώνων και εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για την πόλη της Τρίπολης: «Η Τρίπολη είναι μια καθαρά ποδοσφαιρική πόλη και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε όλοι. Μπορεί για τους ντόπιους να μην είναι γνωστό αλλά η Τρίπολη έχει διαφημιστεί πάρα πολύ λόγω Αστέρα και με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα γίνει γνωστή και στην Ευρώπη. Εγώ και η οικογένεια μου παίρναμε πάρα πολύ καλά. Μετά τα τελευταία 2-3 χρόνια που έχει μεταμορφωθεί κυριολεκτικά νομίζω πως έχει γίνει καθαρά πόλη για τον άνθρωπο. Μπορείς να πάρεις τα παιδιά σου και να κάνεις μια βόλτα στο κέντρο ή να κάνεις ποδήλατο. Έχει ωραίες καφετέριες και γενικά είναι μια πολύ ωραία πόλη.  Η καθημερινότητά μου στην Τρίπολη είναι πολύ απλή. Φαγητό είτε έξω είτε στο σπίτι με την οικογένεια. Βόλτα με το ποδήλατο είτε βρέχει είτε όχι και για καφέ ή φαγητό στα πολύ ωραία μαγαζιά που έχει η Τρίπολη. Γενικά για ποτό μπορεί να βγω αλλά γενικά δεν είμαι και πολύ του ξενυχτιού, αλλά σαν άνθρωπος και εγώ κάποιες φορές θα βγω για ένα ποτάκι να χαλαρώσω».

Για το αν ο Αστέρας μπορεί να πάρει κάποιο τρόπαιο: «Ο Αστέρας μπορεί να φέρει κάποιον τίτλο στην Τρίπολη. Στο χέρι μας είναι αυτό και έχει χρόνια ο Αστέρας μπροστά του να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο. Τα προσόντα και η διοίκηση της ομάδας, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι συνθήκες εργασίας δείχνουν πως μπορούμε να πάρουμε κάποιο τρόπαιο. Πέρυσι σχεδόν το αγγίξαμε οπότε στο μέλλον μπορεί και να το πάρουμε».

Για το ποια ομάδα ξεχώρισε φέτος: «Με εντυπωσίασε ο Ατρόμητος στην αρχή αλλά στην πορεία ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κάλος και με την μπάλα κάτω έπαιξε ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός πιστεύαμε στην αρχή ότι θα είναι η φετινή ΑΕΚ αλλά μας διέψευσαν όλους και αυτό το πέτυχαν οι παίκτες με τον προπονητή. Δικαιώθηκε η διοίκηση για την υπομονή που έδειξαν στον προπονητή. Πίστεψαν σε αυτόν ακόμα και μετά από κάποιες ήττες που ήταν εκτός προγράμματος. Μπορεί να πάρει το κύπελλο ο Παναθηναϊκός. Ο τελικός σου βγάζει κίνητρο και πάθος και όλοι δίνουν τον καλύτερο  τους εαυτό σε έναν τελικό».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να ανέβει ψυχολογικά ο Αστέρας μετά από κάποια ήττα: «Η διαφορά είναι ότι ο περσινός τελικός έχει κουράσει λίγο γιατί ακόμα και τώρα το συζητάμε. Είναι διαφορετικό να αγγίζεις κάτι και να στο "κλέβουν" μέσα από τα χέρια σου και αλλιώς να το χάσεις μόνος σου ίσως να έφταιγε και η εμπειρία που δεν είχαμε από τέτοιους τελικούς και αυτό μας επηρέασε στα πλέι οφ. Φέτος έχουμε την εμπειρία που χρειάζεται. Δεν χάσαμε φέτος 2 παιχνίδια σερί. Μετά την ήττα από τον Ατρόμητο κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό. Είχαμε την εμπειρία και ανταπεξήλθαμε μετά από δύσκολες ήττες».

Για τον προπονητή του Αστέρα κ. Στάικο Βεργέτη: «Ο κ. Βεργέτης έχει μεγαλώσει στον Αστέρα και μπορώ να πω ότι μεγαλώνει ταυτόχρονα με τον Αστέρα. Έχει γνωρίσει πολύ κόσμο και από κάθε προπονητή έπαιρνε πολλά πράγματα. Από τον τρόπο ζωής του καταλαβαίνεις ότι το θέλει και το αγαπάει πάρα πολύ αυτό που κάνει. Έμαθε ξένες γλώσσες για να μπορεί να συνεννοηθεί με του παίκτες. Εύχομαι μαζί του να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Αξίζει να στηριχτεί γιατί αυτό είναι το σημαντικό. Τα αποτελέσματα είναι υπέρ του. Κάναμε μεγάλες νίκες και κλειδώσαμε τη 5η θέση πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα. Ο Στάικος προσπαθεί να παίξει με την μπάλα κάτω ενώ ο κ. Τσιώλης είχε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Έχει πάρει στοιχειά από τον κ. Τσιώλη. Στην αρχή είχε δώσει ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά και κρίθηκε γι' αυτό αλλά τελικά δικαιώθηκε. Είναι δύσκολη δουλεία του προπονητή. Θα πρέπει να μην αδικήσει κανέναν. Οι ποδοσφαιριστές έχουμε να κάνουμε μόνο με τον εαυτό μας ενώ ο προπονητής έχει να κάνει με 30 ποδοσφαιριστές».

Για την καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Η πιο χαρούμενη στιγμή της καριέρας μου ήταν η πρόκριση επί της Μπακού. Ευχαριστήθηκα για την πρόκριση αλλά και για την προσωπική μου απόδοση και το ότι βοήθησα την ομάδα μου με έκανε να νιώσω σημαντικός για την ομάδα».

Για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που αντιμετώπισε φέτος: «Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ποιον έχεις να αντιμετωπίσεις. Στην διάρκεια της προπόνησης κάνουμε αναλύσεις σε βίντεο. Όλοι οι επιθετικοί είναι επικίνδυνοι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποιοι που είναι πάρα πολύ καλοί. Το βίντεο βοηθάει πάρα πολύ στο να διαβάσεις τον αντίπαλο επιθετικό. Καθαρά επιθετικός δεν ξέρω ποιον να ξεχωρίσω και δεν θέλω να ξεχάσω κάποιον. Αλλά ο Μπεργκ και ο Αθανασιάδης είναι πολύ καλοί, αλλά και ο Ούμπιδες που μπορεί να σκόραρε από πέναλτι αλλά έκανε και όλα τα υπόλοιπα. Είπα για τον Μπεργκ γιατί γενικά στο πρωτάθλημα τα πάει πολύ καλά όπως και ο Μήτρογλου που έφυγε».

Για τα πέναλτι και το αν υπάρχει τακτική σε αυτήν την διαδικασία: «Είμαι στεναχωρημένος που δεν έχω καταφέρει να πιάσω κάποιο πέναλτι στην διάρκεια του αγώνα και φέτος έγιναν πολλά αμφισβητούμενα όπως με τον Άρη και τον Ατρόμητο. Μπορώ να καταλάβω το ανθρώπινο λάθος των διαιτητών. Όπως εγώ μπορεί να κάνω ένα λάθος και να φάω γκολ έτσι και αυτός μπορεί να κάνει κάποιο λάθος και δώσει πέναλτι. Την ώρα του πέναλτι έχεις μια τακτική. Μπορώ να πω ότι πριν ξεκινήσεις το παιχνίδι έχεις μια ιδέα για το ποιος θα το εκτελέσει και που προτιμάει να την στείλει. Ο Περόνε εκτελεί σχεδόν όλα του τα πέναλτι σκαφτά και είναι δύσκολο για έναν τερματοφύλακα να τον προβλέψει γιατί δεν ξέρεις τι θα επιλέξει εκείνη την στιγμή. Θυμάμαι ένα παιχνίδι του Ηρακλή με την ΑΕΚ και στο 90’ ο Τζιμπουρ εκτέλεσε το πέναλτι "αλά Πανένκα" η μπάλα όμως πήγε πάνω από τα δοκάρια. Όταν κάποιος προσπαθήσει να σε κρεμάσει σου περνάει από το μυαλό ότι προσπαθεί να σε ξεφτιλίσει».

Για την πρόταση του Αστέρα και το πώς αντέδρασε: «Όταν ήρθε η πρόταση από τον Αστέρα με πήρε τηλέφωνο ο Αμπάρης που είμαστε φίλοι και μέναμε μαζί 4 χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να έρθω με κλειστά τα μάτια στην Τρίπολη. Είχα κάποιους προβληματισμούς με κάποια θέματα που είχαν γίνει ανάμεσα στις 2 ομάδες. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που πήρα τελικά την απόφαση και νιώθω ευλογημένος που ήρθα. Δεν μετανιώνω καθόλου για την επιλογή μου και αν μου δινόταν και δεύτερη επιλογή πάλι την ίδια θα έκανα».

Για τον Τζέρι: «Ο Τζέρι μπορώ να πω πως είναι ένας "αγαθός γίγαντας". Όταν τον είδα είπα "Xριστέ μου τη θηρίο είναι αυτό" και ότι θα φάμε πολύ ξύλο. Μου είχε πει και ο Αμπάρης για τον Τζέρι. Σου μεταβιβάζει μια ηρεμία γενικά για την ζωή όχι μόνο για τα ποδόσφαιρο. Στις προπονήσεις δουλεύουμε πάρα πολύ καλά και γενικά με τις εμφανίσεις των τερματοφυλάκων όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει πως κάνει  πάρα πολύ καλή δουλειά».

Για το κλίμα που επικρατή στην ομάδα: «Είναι πάρα πολύ λογικό να υπάρχει χαρούμενο κλίμα στην προπόνηση. Ειδικά όταν έχει επιτυχίες η ομάδα και όλα τα προβλήματα είναι λυμένα και σε νοιάζει μόνο το ποδόσφαιρο τότε είναι λογικό να το απολαμβάνεις».

Για το πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείς κάποιες ήττες: «Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς κάποιες ήττες γιατί ο Έλληνας είναι λίγο περίεργος χαρακτήρας. Πιστεύει οτιδήποτε διαβάσει. Λογικό είναι μετά τα όσα έγιναν και βγήκαν στην φόρα. Αλλά ο Αστέρα δεν έχει δώσει τέτοια δικαιώματα. Γιατί δεν μας είπαν στημένους όταν φέραμε 0-0 με τον Ατρόμητο και έχασε ο αντίπαλος την είσοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ και ταυτόχρονα πάρα πολλά λεφτά; Στον Πανιώνιο έπρεπε να γίνουν τόσες αλλαγές γιατί πρέπει να κοιτάμε και το μετά. Δεν ήταν κακοί οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν. Απλά δεν υπήρχε η χημεία και ο αντίπαλος το ήθελε πιο πολύ και έπαιξε με μεγαλύτερο πάθος. Σε ένα παιχνίδι Ξάνθη – Ηρακλής που παίζαμε για την σωτηρία μας. Σε ένα κόρνερ είχα ζητήσει να είναι πιο χαλαρός ο αντίπαλος γιατί εμείς παίζαμε την ζωή μας. Φυσικά και τέτοια σκηνικά σε επηρεάζουν γιατί όλοι μας έχουμε βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν θα ζητήσεις όμως πότε από τον άλλον να κάτσει να χάσει. Όλα αυτά συμβαίνουν και μπορεί να σε επηρεάσουν μέσα στον αγώνα. Ο Αστέρας όμως βαθμολογικά φέτος δεν ήταν σε κανένα παιχνίδι αδιάφορος γιατί πολύ απλά θέλαμε τις νίκες για να μπούμε καλά στα πλέι οφ. Υπήρχε κίνητρο να περάσουμε τον Ατρόμητο στην βαθμολογία και αν νικούσαμε τον Πανιώνιο και την Βέροια ίσως το πετυχαίναμε».

Για το αν διαβάζει αυτά που γράφονται για αυτόν και την ομάδα του: «Προσπαθώ να μην διαβάζω τα όσα γράφονται στις εφημερίδες. Ναι μεν είναι κακό να μην ενημερώνεσαι αλλά όταν γράφονται κακόβουλα πράγματα δεν μου αρέσει και προτιμώ να μην τα διαβάζω. Ο Αστέρας θα πρέπει να έχει περισσότερη προσοχή από τις εφημερίδες. Ο Αστέρας θα βγει για τρίτη φορά στην Ευρώπη και νομίζω πως καμία επαρχιακή ομάδα δεν είχε τόση διάρκεια. Ο Αστέρας μεγαλώνει  και για κάποιους μεγαλώνει επικίνδυνα».

Για την μέχρι τώρα εικόνα του στον Αστέρα: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και αν ανανεώσουμε η χαρά μου θα είναι διπλή. Γιατί να νιώσω ότι επιβραβεύονται οι κόποι μου. Αλλά και να φύγω οι αναμνήσεις μου θα είναι πάντα ευχάριστες. Υπάρχουν και αναμνήσεις. Μπορώ να αγοράσω 30 παίκτες αλλά όχι 10.000 κόσμο. Η έλλειψη του κόσμου είναι ένα αρνητικό. Η καυτή έδρα λείπει από την ομάδα αλλά σε κάποια παιχνίδια γίνετε καυτή η έδρα μας. Όπως με τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό. Τα λάθη που γίνονται είναι απειρίας και την επόμενη χρόνια δεν γίνονται. Θα ένιωθα καλύτερα εγώ άμα ήταν περισσότεροι Έλληνες αλλά η ομάδα νομίζω πως το κάνει από παλιά αυτό. Αλλά όλοι για τον ίδιο σκοπό ερχόμαστε εδώ. Εγώ έχω αφήσει το σπίτι μου που είναι 700 χιλιόμετρα μακριά από εδώ και ο άλλος έχει αφήσει την πατρίδα του. Είναι πολύ δύσκολο για αυτά τα παιδιά γιατί πρέπει να έρθουν και να δουλέψουν τόσο μακριά και να βοηθήσουν την οικογένεια τους, πάρα πολύ μακριά από το σπίτι τους».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved