Αραβίδης: «Η ΑΕΚ προσφέρει προοπτική»
SHARE

Αραβίδης: «Η ΑΕΚ προσφέρει προοπτική»

Τα καλύτερα έρχονται αναφέρει για την Ένωση ο άσος του Πανιωνίου που έχει ήδη συμφωνήσει με τους «κιτρινόμαυρους»

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία του με την ΑΕΚ εξέφρασε ο Χρήστος Αραβίδης που επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η Ένωση προσφέρει προοπτική στους ποδοσφαιριστές. Πάντως ο επιθετικός του Πανιωνίου, στη συνέντευξή του στην «Sportday» δεν παρέλειψε να τονίσει πως πρόθεσή του ήταν να μείνει στους «κυανέρυθρους» αλλά η κατάσταση στην ομάδα δεν ήταν η ιδανική για το κάνει.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξής του:

Για τις δυσκολίες στον Πανιώνιο: «Υπήρχε αβεβαιότητα. Δεν ξέραμε καν ποιοι άνθρωποι ήταν κοντά μας. Από το καλοκαίρι άρχισαν αποχωρήσεις. Προπονητών, παικτών, στελεχών της διοίκησης και δεν ξέραμε πώς μπορούσε να καταλήξει η χρονιά. Από οικονομικής πλευράς, ήταν καταστροφική! Προσπαθήσαμε οι πιο έμπειροι, πολλές φορές με προσωπική πρωτοβουλία, να βοηθήσουμε την κατάσταση. Στα αγωνιστικά, από τη στιγμή που χάσαμε το "Απήλιον", δεν είχαμε γήπεδα να κάνουμε προπόνηση».

Για τη στάση της διοίκησης: «Κάποια στιγμή βγήκε προς τα έξω η ομιλία του Νίκου Γκλεζάκου που είχε πει ότι δεν υπάρχουν χρήματα και όποιος θέλει μπορεί να φύγει τον Ιανουάριο. Πολύς κόσμος το κατέκρινε, αλλά είναι φυσιολογική απόρροια των δυσκολιών που υπήρχαν. Δεν είναι τόσο ωραίο για έναν παίκτη να ακούει αυτά. Αν αποχωρούσαμε δεν θα υπήρχε Πανιώνιος! Υπάρχουν παίκτες που δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν το ενοίκιο, να παραστούν στις προπονήσεις. Φέτος έχουμε πληρωθεί δύο-τρεις μισθούς και κάτι πριμ προς το τέλος!».

Για την αποχώρηση Παναγόπουλου: «Είναι πολύ φιλόδοξος. Θέλει η δουλειά που κάνει να βγαίνει στο χορτάρι. Όμως έφυγε... νύχτα! Έπρεπε να μείνει γιατί ξεκινήσαμε μαζί. Είχαν μπει οι βάσεις. Το τάιμινγκ ήταν για γέλια!».

Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο: «Είναι πολύ καλός προπονητής. Εκτιμώ και σέβομαι ότι έκανε την κίνηση να φύγει, παρ' ότι δεν το ήθελα τότε, για το καλό της ομάδας. Τον εκτιμώ πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως προπονητή. Τη δουλειά του, πάντως, την αποτύπωσε. Υπήρχαν στοιχεία που έμειναν στη συνέχεια».

Για τον Νίκο Παντελή: «Ένας ειλικρινής άνθρωπος. Είναι Πανιώνιος. Την αγαπάει την ομάδα. Έβαλε τα δυνατά του και πραγματικά είχαμε μια συγκομιδή βαθμών, η οποία ήταν αξιοσημείωτη, αν αναλογιστούμε και το μέγεθος των προβλημάτων».

Για τον Νίκο Αναστόπουλο: «Ήρθε σε μια φάση δύσκολη για την ομάδα. Κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτερώσει το ηθικό των παικτών. Έδωσε το στίγμα του και, κυρίως, μάζεψε τους βαθμούς που έπρεπε. Δεν άλλαξαν οι παίκτες».

Για την αναγνώριση που κέρδισε: «Αυτό που έζησα έφθανε στο απόλυτο άκρο της άρνησης! Ο Λάζαρος Κουτλίδης με πίστεψε, αυτός με έφερε. Από κει και πέρα, τις απαντήσεις μια ζωή τις έδινα στο γήπεδο. Είτε ήμουν καλός είτε όχι. Το ότι δεν ήμουν αποδεκτός στην αρχή, εντάξει, ο κόσμος έχει την άποψή του».

Για τις αποδοκιμασίες κατά παικτών που είχαν υπογράψει αλλού: «Αν μπω στη θέση του οπαδού, καταλαβαίνω ότι σκέφτεται πως αν είχε κρατήσει ο σύλλογος πολλούς από αυτούς τους παίκτες θα είχε φτιάξει μια αξιόμαχη ομάδα. Είναι δικαιολογημένο να ενοχλούνται όταν φεύγουν κάθε τόσο και λιγάκι οι παίκτες. Όχι, όμως, όταν δεν υπάρχει τίποτα για να τους κρατήσει. Αν στον παίκτη δεν είχες προτείνει κάτι καλό, χειροπιαστό και σίγουρο. Ένας παίκτης προσπαθεί να πετύχει το καλύτερο για το μέλλον του. Όταν ακούει από τον παράγοντα "όποιος θέλει μπορεί να σηκωθεί να φύγει", τι να κάνει; Δεν φεύγει κάποιος από τον Πανιώνιο για να πάει κάπου χειρότερα. Πηγαίνει κάπου που θα αισθάνεται ασφαλής και θα παίρνει τα χρήματά του. Όταν ένα συμβόλαιο τελειώνει το καλοκαίρι, η σωστή διοίκηση πιάνει έναν παίκτη έξι μήνες πριν και του λέει "εγώ σε υπολογίζω και θέλω να σε κρατήσω". Αυτό δεν το έκανε κανένας. Υπάρχουν παιδιά στα οποία χρωστάνε περσινά χρήματα! Πώς γίνεται να χρωστάς χρήματα και να θέλεις να ανανεώσω; Να κάτσω εδώ για πόσο; Το περσινό καλοκαίρι δεν έφυγα γιατί εκτίμησα ότι μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Τον Ιανουάριο ήρθε πρόταση από την Ουκρανία, η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Για όσους έχουν συμφωνήσει ή υπογράψει, δεν μπορεί κανένας, μα κανένας να πει ότι κορόιδεψαν στην προπόνηση ή δεν έδωσαν τα πάντα στο παιχνίδι».

Για τον Κωνσταντίνο Τσακίρη: «Είναι ο καλύτερος και πιο σημαντικός πρόεδρος που έχει περάσει από τον σύλλογο! Κακώς κάποιοι επιδόθηκαν σε κακόβουλες ενέργειες και τον ανάγκασαν να φύγει. Τον αδίκησαν και ξεπέρασαν τα όρια. Έφυγε, αλλά πάντα βρίσκεται κοντά στην ομάδα. Χωρίς να τον κάνει πιο ευάλωτο και πιο αδύναμο. Ακόμη και τώρα βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Για τη μεταγραφή στην ΑΕΚ: «Δεν έχω τελειώσει ακόμη, αλλά είμαι σε προχωρημένες επαφές μαζί τους. Αυτό που με κάνει να συνεχίσω στην ΑΕΚ είναι ότι προσφέρει στον ποδοσφαιριστή προοπτική, πως μπορεί να αισθάνεται επαγγελματίας. Κάτι το οποίο προσωπικά έζησα και στον Πανιώνιο επί εποχής Κωνσταντίνου Τσακίρη. Αισθάνεσαι ασφάλεια. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να του παρέχονται οι ιδανικές συνθήκες εργασίας για να κάνει σωστά τη δουλειά του. Να έχει κάποια ανάγκη του λυμένη, να μπορεί οικονομικά να είναι τακτοποιημένος και να βλέπει πως ξεκινάει μια προσπάθεια από την αρχή».

Για το μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ: «Τα καλύτερα έρχονται!».

Για το μήνυμα στον κόσμο του Πανιωνίου: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους βρέθηκαν κοντά μας. Θα θέλαμε σίγουρα να ήταν περισσότεροι. Να είναι σίγουροι ότι οι παίκτες που περάσαμε έχουμε δεθεί απόλυτα με την ομάδα και αποδεικνύεται με το ότι ήμασταν εκεί όταν κανένας άλλος δεν θα ήταν στη θέση μας. Κράτησα την υπόσχεση που είχα δώσει στον Βασίλη Τσάβαλο, ότι η ομάδα θα σωθεί ώστε να είναι βιώσιμη. Από κει και πέρα, ο καθένας κοιτάει το καλύτερο για τον εαυτό του γιατί δεν μπορούμε να παραμείνουμε στο "θα" και στο "αν" θα γίνει κάτι. Επιθυμία μου ήταν να παραμείνω στον Πανιώνιο! Το ξέρει πάρα πολύ καλά ο Βαγγέλης Σουφλέρης. Το περασμένο καλοκαίρι είχα έρθει σε συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου μου για τα επόμενα τρία χρόνια. Όμως, τι να έκανα όταν η ομάδα αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και δεν ήταν βέβαιο ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις ανάγκες;».

Basketball Champions League: Το απόλυτο η Βενέτσια του Μπράμος
Basketball Champions League: Το απόλυτο η Βενέτσια του Μπράμος
Eurocup: Η Μάλαγα έβαλε “stop” στην... ελληνική Ούνικς!
Eurocup: Η Μάλαγα έβαλε “stop” στην... ελληνική Ούνικς!
UEFA: Στην 14η θέση η Ελλάδα
UEFA: Στην 14η θέση η Ελλάδα
UEFA Champions League: Mε σπόντα ο Άγιαξ, το ντέρμπι η Γιουβέντους (videos+photos)
UEFA Champions League: Mε σπόντα ο Άγιαξ, το ντέρμπι η Γιουβέντους (videos+photos)

 • Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018
 • Εκπομπή Grand Prix 2018
  03:55Η εκπομπή για όλες τις εξελίξεις στα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού που φιλοξενεί η COSMΟΤΕ TV (F1, MotoGP, WRC, FIA WORLD RALLYCROSS, Formula E).
 • Pick n' Roll
  04:00Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Ήφαιστος Λήμνου
  05:30Betshop Basket League 2018-19. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: Χόλσταϊν Κίελo - Κολονία
  05:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 10η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Ρόμα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
  05:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 7ος όμιλος. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix ΗΠΑ
  05:55Παρακολουθήστε τον αγώνα που διεξάγεται στο Όστιν του Τέξας, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Τένις: 2018 ATP World Tour 500
  07:10Swiss Indoors Basel. Αγώνες κυρίως ταμπλό.
 • Μπάσκετ: Ντένβερ Νάγκετς - Σακραμέντο Κινγκς
  07:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ - Μπάγερν Μονάχου
  07:55UEFA Πρωτάθλημα Νέων 2018-19. Φάση ομίλων. 3η μέρα αγώνων. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Μαδρίτης - Βικτόρια Πλζεν
  08:00UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 7ος όμιλος. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • WRC 2018
  08:25Μεγάλη Βρετανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  09:40Kansas Hollywood Casino 400. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης
  10:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Ποδόσφαιρο: Σάλκε - Βέρντερ Βρέμης
  10:10Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Ποδόσφαιρο: Άγιαξ - Μπενφίκα
  10:15UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • NBA Daily
  10:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Moto3 2018
  10:55Motul Grand Prix of Japan. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Τένις: 2018 ATP World Tour 500 (Ζ)
  11:00Erste Bank Open. Αγώνας κυρίως ταμπλό. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Pick n' Roll
  11:15Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Υδάτινα Σπορ: 2018 Icarus Action E7
  11:20Στιγμιότυπα.
 • Surfing ISA World Surfing Games
  11:45Υδάτινα σπορ.
 • Ποδόσφαιρο: Μπαρτσελόνα - Σεβίλη
  12:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Moto2 2018
  12:20Motul Grand Prix of Japan. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ποδόσφαιρο: Μπράγκα - Ρίο Άβε
  12:25Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουβέντους
  12:30UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 8ος όμιλος. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Μπάσκετ: Λ. Α. Λέικερς - Σαν Αντόνιο Σπερς
  13:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • MotoGP 2018
  13:50Motul Grand Prix of Japan. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  14:30Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αγωνιστικής του UEFA Champions League. Στιγμές γεμάτες πάθος, δυνατές μάχες και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν ανά αγωνιστική ημέρα αφιερωμένα στην κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Στουτγκάρδη - Ντόρτμουντ
  14:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ - Μπάγερν Μονάχου
  14:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Τένις: 2018 ATP World Tour 500 (Ζ)
  15:00Erste Bank Open. Αγώνας κυρίως ταμπλό. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • UEFA Champions League Show 2018-19 (Ζ)
  15:30Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Champions League.
 • Μηχανοκίνητα: IDEMITSUI Asia Talent Cup 2018
  15:35Moto GP Grand Prix Ιαπωνίας. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E4
  15:45Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E667
  16:15Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: IDEMITSUI Asia Talent Cup 2018
  16:40Moto GP Grand Prix Ιαπωνίας. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Λαύριο Aegean Cargo
  16:45Betshop Basket League 2018-19. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: Μπριζ - Μονακό (Ζ)
  16:55UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 1ος όμιλος. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Ποδόσφαιρο: Ράγιο Βαγιεκάνο - Μπιλμπάο (Ζ)
  17:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  17:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • MotoGP 2018
  17:45Motul Grand Prix of Japan. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Παρί Σεν Ζερμέν - Νάπολι (Ζ)
  19:00UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 3ος όμιλος. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  19:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies