Μιχαλαριάς: «Δεν θέλουμε τη Διπλή Ανάπλαση»

Μιχαλαριάς: «Δεν θέλουμε τη Διπλή Ανάπλαση»

Νέο γήπεδο στον ίδιο χώρο θέλει για τον Παναθηναϊκό ο Ερασιτέχνης σύμφωνα με τον πρόεδρό του

Την αντίθεσή του στο σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς. Με συνέντευξή του επεσήμανε πως όσα είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων περί συμφωνίας του Ερασιτέχνη με το προεδρικό διάταγμα δεν ισχύουν, ενώ φρόντισε να τονίσει πως ένα νέο γήπεδο στη θέση του ήδη υπάρχοντος μπορεί να βοηθήσει γενικότερα την περιοχή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NovaΣπορ Fm 94,6:

Για τη διαφωνία με το Δήμο Αθηναίων: «Κάποια πράγματα τα βλέπουμε με διαφορετική προοπτική κι έχουμε διαφορετική πληροφόρηση. Ο Δήμαρχος είπε ότι ο Ερασιτέχνης έχει συμφωνήσει με το προεδρικό διάταγμα. Εγώ δεν έχω τέτοια πληροφόρηση. Δεν έχουμε στείλει καμία τέτοια επιστολή που να λέμε ότι συμφωνούμε. Εμείς έχουμε κάνει μια αίτηση ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος. Εμάς μας νοιάζει ότι αναφέρει πως το γήπεδο της Λεωφόρου θα γκρεμιστεί όταν ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, χωρίς να είναι απαραίτητη προϋπόθεση η αποπεράτωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό. Το βλέπουν διαφορετικά οι νομικοί του Δήμου, το βλέπει διαφορετικά ο δικός μας νομικός. Η βασική μας ένσταση πάντως είναι αυτή».

Για τη στάση του Ερασιτέχνη απέναντι στο σχέδιο Διπλής Ανάπλασης: «Εμείς το λέμε ότι δεν θέλουμε τη Διπλή Ανάπλαση όπως έχει γίνει τώρα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε την προσπάθειά μας-παρότι είναι πολύ δύσκολη και με πολλά νομικά εμπόδια-να γίνει νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον ίδιο χώρο. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε τον Παναθηναϊκό. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Δήμος πήρε θέση και προσπαθεί να κάνει αυτή την παρέμβαση».

Για την κυριότητα του «Απόστολος Νικολαΐδης»: «Ο κ. δήμαρχος είπε ότι ο χώρος έχει χαρακτηριστεί πράσινος και δεν ανήκει σε κανέναν. Μέσα στο δικόγραφο αναφέρει ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι κύριος ιδιοκτήτης του χώρου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εμείς το αμφισβητούμε αυτό το πράγμα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Η θέση του Δήμου σαν οργανισμού είναι πως το ακίνητο ανήκει σε αυτόν».

Για τη θέση του δημάρχου πως είναι σχεδόν αδύνατη η κατασκευή νέου γηπέδου στη Λεωφόρο ή ανακατασκευή του υπάρχοντος: «Ο τελευταίος νόμος δίνει τη δυνατότητα στις ΠΑΕ που έχουν γήπεδα μέσα στον αστικό ιστό να κάνουν έργα βελτίωσης και υπάρχει το πνεύμα η Πολιτεία να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή, εφόσον υπάρχει περιβαλλοντικό όφελος. Εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να αποδείξουμε πώς ένα νέο γήπεδο μπορεί να βοηθήσει τη γύρω περιοχή. Ελάτε να δείτε τη δραστηριότητα που αναπτύσσεται τώρα και σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει με ένα σύγχρονο γήπεδο».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TVΣτρεπτόκοκκος Α: Σε εγρήγορση ο ΕΟΔΥ για πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα
Στρεπτόκοκκος Α: Σε εγρήγορση ο ΕΟΔΥ για πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα
Γ’ Εθνική: Η Κυριακή των χατ τρικ – Μεγάλα σκορ και καμία ομάδα με το απόλυτο
Γ’ Εθνική: Η Κυριακή των χατ τρικ – Μεγάλα σκορ και καμία ομάδα με το απόλυτο
ΣτΕ: Δε θα λάβουν οικονομική επιβράβευση 4 Ολυμπιονίκες
ΣτΕ: Δε θα λάβουν οικονομική επιβράβευση 4 Ολυμπιονίκες
Μουντιάλ 2022 - Ντάλιτς: «Τρομακτική η Βραζιλία, αλλά δεν είμαστε και αουτσάιντερ»
Μουντιάλ 2022 - Ντάλιτς: «Τρομακτική η Βραζιλία, αλλά δεν είμαστε και αουτσάιντερ»