Αναστασίου: «Είναι σημαντική η διάρκεια»
SHARE

Αναστασίου: «Είναι σημαντική η διάρκεια»

Για τον αγώνα με τον Πλατανιά (25/1, 19.30), την πιθανότητα μεταγραφικών κινήσεων, αλλά και τη διάρκεια που θέλει να έχει ο Παναθηναϊκός μίλησε ο τεχνικός των «πράσινων» Γιάννης Αναστασίου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 41χρονος προπονητής στην κάμερα της Nova:

Κόουτς ζητούσατε διάρκεια από τους παίκτες σας και την είδατε στην Βέροια. Ο Παναθηναϊκός είχε και στα ενενήντα λεπτά το ίδιο πρόσωπο και την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. Ακόμα και οι παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό... Ήταν ένα παιχνίδι- οδηγός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

Ήταν σημαντικό ότι είχαμε διάρκεια σε όλο το παιχνίδι. Το ελέγχαμε και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στο παιχνίδι με τη Βέροια. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά να δουν τη διαφορά όταν έχουμε τον έλεγχο και μπορούμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι καλύτερα, πόσο εύκολα το παιχνίδι μπορεί να καταλήξει στα χέρια μας. Είναι σημαντική η διάρκεια. Το τονίζουμε, το ξέρουν και οι ίδιοι, απλά μερικές φορές ο υπερβολικός ενθουσιασμός αυτής της ομάδας που θέλει να δείξει και να αποδείξει, μας κάνει να χάνουμε το μυαλό μας. Και εκεί κάπου χρειάζεται λίγο η ηρεμία, η οποία πολλές φορές μας λείπει. Το καλό είναι ότι το καταλαβαίνουν και προσπαθούμε μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις να εξελιχθούμε και να γινόμαστε καλύτεροι.

Πως μπορεί ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει αυτό το καλό πρόσωπο και στον αγώνα με τον Πλατανιά;

Νομίζω ότι αυτό είναι απλό. Να κάνουμε το αυτονόητο, να κάνουμε τα βασικά και αυτά που τονίζουμε στα παιδιά και συζητάμε. Και βλέποντας τη διαφορά όταν κάνουμε τα βασικά, τότε αυτό είναι οδηγός και για τη συνέχεια. Αυτό πρέπει να έχουμε σαν αρχή και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Σας λύνει τα χέρια ενόψει του αγώνα με τον Πλατανιά η επιστροφή κάποιων ποδοσφαιριστών;

Σίγουρα. Νομίζω ότι στην αρχή της σεζόν υπήρχαν πολλές ενστάσεις και αμφιβολίες για την ποιότητα και το βάθος αυτού του ρόστερ. Τη δεδομένη στιγμή νομίζω ότι έχουμε πλέον αρκετούς παίκτες - και με τη διαχείριση που έχει γίνει ως τώρα- και πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στο παιχνίδι. Κάθε ποιοτικός παίκτης που επανέρχεται στην ομάδα, για εμάς είναι ένα ακόμα μεγάλο όπλο και με δεδομένη τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε, καθώς ακολουθούν πάρα πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα, θέλουμε να έχουμε όλους τους παίκτες έτοιμους και υγιείς, γιατί σίγουρα θα χρειαστούν όλοι.

Το παράδοξο είναι ότι την εφετινή σεζόν δεν έχετε πάει τόσο καλά όσο θα θέλατε στην έδρα σας. Παρά τη μεγάλη στήριξη από τον κόσμο σε κάθε παιχνίδι, υπήρξαν αγώνες όπου δεν τα πήγατε καλά, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το δεύτερο ημίχρονο με τον Πανιώνιο. Τι περιμένετε από τους παίκτες σας στο ματς με τον Πλατανιά;

Περιμένω να κάνουν αυτό που έχουμε πει. Για το ματς με τον Πανιώνιο, όλοι συζητούν για το δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν μιλάει κανείς για το πρώτο ημίχρονο, όπου η ομάδα αν είχε κάνει γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, τότε θα μιλάγαμε για ένα σκορ 3 ή 4-0 στο πρώτο ημίχρονο και τότε δεν θα συζήταγε κανείς για το πρώτο μέρος. Θέλουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα που κάνουμε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Στα παιχνίδια που έχουμε παίξει στην έδρα μας- παρόλο που ακούγεται ότι υπάρχει πρόβλημα- νομίζω ότι έχουμε κάνει περισσότερες νίκες και ο στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι- εντός και εκτός- να παίζουμε το ίδιο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και ο στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε το ίδιο, με οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό θέλουμε και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά. Νομίζω ότι τα παιδιά το έχουν καταλάβει, απλά το θέμα είναι να είμαστε λίγο πιο αποτελεσματικοί στις φάσεις που δημιουργούμε. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα το παιχνίδι.

Τι εικόνα έχετε για τον Πλατανιά;

Ο Πλατανιάς δεν δείχνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στα τελευταία ματς, αλλά είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, με αρκετά καλούς παίκτες. Ίσως δεν έχουν ακόμα δέσει ως ομάδα, αλλά περιμένουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι - με δεδομένες και τις απώλειες που είχαν στα τελευταία παιχνίδια- να έρθουν να παίξουν το παιχνίδι της ζωής τους και θα πρέπει εμείς να υπερβάλλουμε εαυτούς και να είμαστε 100% έτοιμοι για τον συγκεκριμένο αγώνα. Σίγουρα είναι μια ομάδα πολύ δύσκολη και αρκετά επικίνδυνη ειδικά στην κόντρα, οπότε θέλει μεγάλη προσοχή.

Ήρθε πρόσφατα στην ομάδα ο Πέτριτς, ένα πολύ σημαντικό όνομα. Να περιμένουμε και άλλη μεταγραφική κίνηση αυτή την περίοδο;

Αυτή τη στιγμή, όπως έχω πει, ασχολούμαστε με τους παίκτες που είναι εδώ, με το υπάρχον υλικό. Δεν νομίζω ότι τη δεδομένη στιγμή θα γίνει κάποια προσθήκη. Έχουμε ήδη ένα αρκετά μεγάλο ρόστερ, με την προσθήκη και των νέων παιδιών από την Ακαδημία, τα οποία μπαίνουν σταδιακά στην πρώτη ομάδα και ο στόχος μας είναι να βγάζουμε παιδιά από την Ακαδημία μας, να μπαίνουν σιγά σιγά στην πρώτη ομάδα και να αποκτούν εμπειρίες, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου και αυτοί να γίνονται καλύτεροι και πιο έτοιμοι. Και την επόμενη σεζόν η ομάδα να έχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ και παίκτες που θα έχουν εμπειρία από τη Σούπερλιγκ. Αυτός είναι ο στόχος και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση.

Επειδή ο κόσμος αγωνιά και περιμένει να δει τον Πέτριτς να αγωνίζεται. Πότε υπολογίζετε να μπαίνει στην ομάδα;

Εγώ νομίζω ότι είναι σημαντικό για τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αγωνιά για την ομάδα. Είτε είναι ο Πέτριτς, είτε ο Μουζακίτης, για μένα είναι το ίδιο. Είναι σημαντικό ο κόσμος να στηρίζει την ομάδα, όπως κάνει μέχρι τώρα και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό και όπως έχω τονίσει και έχω πει, ο Παναθηναϊκός δεν στηρίζεται σε κάποιο όνομα, αλλά στηρίζεται στο σύνολο. Αυτός είναι ο στόχος και θέλουμε οι οπαδοί μας και όσοι φίλαθλοι τους αρέσει το καλό ποδόσφαιρο, να κοιτάζουν τον Παναθηναϊκό, ανεξαιρέτως ονόματος και να χαίρονται και να αγωνιούν για να δουν καλό ποδόσφαιρο. Ο Πέτριτς πιστεύω ότι στις επόμενες δέκα ημέρες θα μπει στο πρόγραμμα και νομίζω ότι μετά από δέκα ημέρες θα είναι 100% έτοιμος. Είναι σημαντικό να είμαστε αρκετά προσεκτικοί, γιατί το παιδί είχε στο παρελθόν δύο υποτροπές στον τραυματισμό του. Η γάμπα είναι ένα δύσκολο σημείο στο σώμα και θέλει αρκετά μεγάλη προσοχή. Σε συνεννόηση με το ιατρικό τιμ και με τον γυμναστή, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα, ώστε να τον έχουμε όσο πιο γρήγορα έτοιμο, αλλά και από την άλλη να μην έχει κάποιο πρόβλημα.

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο OnsportsTV

Champions League: Ο Φιρμίνο «ξέρανε» την Παρί - Όλα τα αποτελέσματα (videos)
Champions League: Ο Φιρμίνο «ξέρανε» την Παρί - Όλα τα αποτελέσματα (videos)
Πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβουμε ότι ΑΥΤΟ είναι ένα αυτοκίνητο
Πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβουμε ότι ΑΥΤΟ είναι ένα αυτοκίνητο
Παναθηναϊκός: Πρόβλημα και με Βέργο
Παναθηναϊκός: Πρόβλημα και με Βέργο
Επίσημη διαμαρτυρία της ΕΟΕ στη ΔΟΕ για τη μη ανάδειξη «αθανάτου» από τη χώρα μας
Επίσημη διαμαρτυρία της ΕΟΕ στη ΔΟΕ για τη μη ανάδειξη «αθανάτου» από τη χώρα μας

 • Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E37
  04:15Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  04:451η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  04:55Μαρκόπουλο.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Υδάτινα Σπορ: Ο Κόσμος της Ιστιοπλοΐας 2018 E8
  05:20Η ιστιοπλοΐα είναι ένα πολύ ξεχωριστό άθλημα. Η εκπομπή παρουσιάζει την καρδιά της ιστιοπλοΐας, από την κομψότητα και το πρεστίζ των εκπληκτικών γιοτ μέχρι την αντοχή που χρειάζεται στους αγώνες και τον σκληρό κόσμο των αγώνων dinghy και του kite surfing.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  05:25Μέγαρα. 4ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ουέσκα - Ράγιο Βαγιεκάνο
  05:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 4η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Ποδόσφαιρο: Φράιμπουργκ - Στουτγκάρδη
  05:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  06:05Μόσχα, Ρωσία. Τρίτη θέση ανδρών. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  07:05Μόσχα, Ρωσία. Τελικός ανδρών. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  07:45Las Vegas South Point 400. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ντινάμο Δρέσδης - Αμβούργο
  08:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 4η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • WRC 2018
  09:00SS12 Datca 2, Τουρκία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μακάμπι Τελ Αβίβ
  09:55ΟΠΑΠ Basketball Tournament Νεόφυτος Χανδριώτης. Διεθνές φιλικό τουρνουά που διεξάγεται στο στάδιο 'Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία' στην Κύπρο. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ποδόσφαιρο: Βαλένθια - Μπέτις
  10:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 4η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Τένις: Γαλλία - Ισπανία
  10:10Davis Cup 2018 by BNP Paribas. Ημιτελικοί. Αγώνας διπλού. Περιγραφή: Γιάννης Κυφωνίδης.
 • WRC 2018
  10:15SS17 Marmaris 2 Power Stage, Τουρκία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • WRC 2018
  12:05Τουρκία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης
  12:10Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. Τελικός. 3ος αγώνας. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Ποδόσφαιρο: Μπιλμπάο - Έιμπαρ
  12:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 4η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Ποδόσφαιρο: Νασιονάλ ντε Μαδέιρα - Μπενφίκα
  12:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 4η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  13:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  13:20Las Vegas South Point 400. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Υδάτινα Σπορ: Kite Masters 2018 E2
  13:45Ακολουθήστε τα καλύτερα event και τους καλύτερους αθλητές στο kiteboarding, από τα πιο όμορφα σημεία του βόρειου και νότιου ημισφαιρίου!
 • Μπάσκετ: Μακάμπι Τελ Αβίβ - ΑΕΚ
  14:20ΟΠΑΠ Basketball Tournament Νεόφυτος Χανδριώτης. Διεθνές φιλικό τουρνουά που διεξάγεται στο στάδιο 'Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία' στην Κύπρο. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Τένις: Davis Cup 2018 by BNP Paribas
  14:30Ημιτελικοί - Γαλλία-Ισπανία. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου - Λεβερκούζεν
  14:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 3η αγωνιστική.
 • UEFA Champions League Show 2018-19 (Ζ)
  15:30Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Champions League.
 • Watersports: 2018 Speed Catamarans GC32 E3
  15:45Στιγμιότυπα.
 • Υδάτινα Σπορ: 2018 Icarus Action E6
  16:30Στιγμιότυπα.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Λεπτό προς Λεπτό (Ζ)
  16:45Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλη την αγωνιστική δράση από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.
 • Ποδόσφαιρο: Σαχτάρ Ντονέτσκ - Χόφενχαϊμ (Ζ)
  16:55UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 6ος όμιλος. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E9
  17:00Outdoor Specials.
 • Εκπομπή Grand Prix 2018
  17:30Η εκπομπή για όλες τις εξελίξεις στα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού που φιλοξενεί η COSMΟΤΕ TV (F1, MotoGP, WRC, FIA WORLD RALLYCROSS, Formula E).
 • Τένις: Davis Cup 2018 by BNP Paribas
  17:45Ημιτελικοί - Κροατία-ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E662
  18:55Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βικτόρια Πλζεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ζ)
  19:00UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 7ος όμιλος. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Χίμκι
  19:25ΟΠΑΠ Basketball Tournament Νεόφυτος Χανδριώτης. Διεθνές φιλικό τουρνουά που διεξάγεται στο στάδιο 'Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία' στην Κύπρο. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Σιγκαπούρης
  19:30Παρακολουθήστε τον αγώνα που διεξάγεται στη πίστα του Marina Bay Street, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies